• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2493.789 0.39
  • Dolar: 32.5764 0.29
  • Euro: 34.7318 0.16

Şeker: 'MHP’ye ilçe verileceğini düşünmüyorum'

Kocaeli'de yerel bir televizyon programında konuşan AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de MHP’ye ilçe bırakılacağını düşünmediğini ifade etti.
Şeker: 'MHP’ye ilçe verileceğini düşünmüyorum'

Kocaeli'de yerel bir televizyon programında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker “Cumhur İttifakı olarak bugüne kadar yapılanlara baktığımızda genelde şu anda fiili olarak AK Parti'de olan belediyeler, yüzde 99 oranında yine AK Parti'ye, Milliyetçi Hareket Partisi'nde olan belediyeler de yine Milliyetçi Hareket Partisi'ne veriliyor. Oradaki oy oranına çok bakılmıyor” ifadelerini kullandı. İlyas Şeker, önce ilçe belediye başkan adayları açıklanan diğer illerden örnekler verdi. Şeker “Örneğin Adana'da 24 Haziran seçimlerine göre AK Parti birinci partidir. Ama mevcutta Adana Büyükşehir Belediyesi MHP'li olduğu için Adana, MHP'ye bırakılmıştır. Mersin aynı şekilde, Osmaniye aynı şekilde, Manisa aynı şekilde... Ankara'da açıklama yapıldı. MHP'nin 2 ilçe belediyesi vardı. Polatlı ve Etimesgut, ikisi de MHP'ye bırakıldı. Orada sadece Gölbaşı, 2009-2014 MHP'deymiş, 2014'te biz almışız. Orası da MHP'ye bırakıldı. Kocaeli'ye baktığımız zaman, Kocaeli'de AK Parti kurulduğu günden itibaren belediyelerin aşağı yukarı tamamı AK Parti'li. Burada geçmişte MHP'li bir belediyemiz, AK Parti döneminde MHP'nin belediye başkanlığı yaptığı bir ilçemiz yok. Kocaeli’de de bu genel ilke doğrultusunda karar verileceğini düşünüyorum” diyerek 31 Mart'taki yerel seçimler için Cumhur İttifakı kapsamında Kocaeli’de MHP’ye bir ilçe bırakılacağını düşünmediğini kaydetti.

'MESELE AHMET, MEHMET’İN BAŞKAN OLMASI DEĞİL'

Cumhur İttifakı ve aday belirleme çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yapan Şeker, “En son noktayı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli koyuyor. Onun altında heyet var. Onlar çalışmaları yapıyor ve sunuyorlar. Anlaşamadıkları noktalar, genel başkanlara iletiliyor. Genel başkanlar kararı veriyor” dedi. Şeker bundan sonra da bu konuyla ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmediğini kaydetti. Cumhur İttifakı'nda birleşen partiler olarak ortak noktalarının çok fazla olduğunu dile getiren Şeker “Niyet halis olduğu için netice de olumlu oluyor. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı gibi birbirine benzemeyen partilerin bir araya geldiği bir ittifak değil” açıklamasını yaptı. Cumhur İttifakı'nın Ahmet'in Mehmet'in belediye başkanı olması, görev alması meselesi olmadığını kaydeden Şeker, kendileri açısından meselenin, ülkenin geleceği, ülkenin birliği bütünlüğü, ülkeye karşı yapılan saldırılar karşısında dik durma meselesi olduğunu kaydetti.

'KİM GELİRSE GELSİN FARK ETMEZ'

Gerçekleşen istifalar ve aday adaylıklarıyla değişen ilçe başkanları ve yönetimlerinin kısa süre sonra gerçekleşecek yerel seçimler için bir dezavantaj oluşturup oluşturmayacağı sorusunu da yanıtlayan Şeker söze “AK Parti 365 gün 6 saat çalışan bir partidir. Diğer partiler gibi seçime çeyrek kala dükkanı açıp, seçim akşamı dükkanı kapatan, bir daha ki seçimlere kadar yan gelip yatan bir parti değildir” diyerek başladı. AK Parti’nin dinamik bir parti olduğunu ifade eden Şeker, AK Parti'de ciddi anlamda bir kültür oluştuğunu anlatarak devam ettiği açıklamasında “Kim gelirse gelsin sistem oturmuştur. O sistem içerisinde bir problem, bir bocalama olması mümkün değil. Kaldı ki yönetime gelecek olan arkadaşlar da ilçe başkanı olarak atanan arkadaşlar da bu teşkilatın içinde olan kişiler. Yıllarca teşkilat içerisinde, değişik kademelerde görev yapmış, mahalleye, sokağa gitmiş, seçimlere katılmış arkadaşlar. Dolayısıyla böyle bir sıkıntının yaşanması mümkün görünmüyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim