• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9139.12 0.65
  • Altın: 2324.276 0.76
  • Dolar: 32.361 0.09
  • Euro: 34.9529 -0.38

Şehit Vermemek İçin Binalar Uçurulacak

Güneydoğu'da devam edilen terörle mücadelede TSK bambaşka bir yöntem geliştirecek. Artık güvenli olmayan binalar havaya uçurulacak.
Şehit Vermemek İçin Binalar Uçurulacak

6 şehit verildikten sonra örgütün yeni taktiği de ortaya çıktı. Duvarları oyup önce patlayıcı yerleştirdiler. Uzmanlar “patlayıcı yok” raporu düzenledi. Ancak gizlenen patlayıcılar asker gelince uzaktan patlayıcıyla patlatıldı.


Nusaybin’de 5 asker ve bir polisin şehit olduğu patlamada, örgütün hani bir taktik uyguladığı ortaya çıktı. Evlere girişlerde patlayıcı arayan güvenlik güçlerinin, bu konuda başarılı olmasını dikkate alan teröristler, bu kez duvarları önceden oyup patlayıcı yerleştirdikleri, askerin içinde bulunduğu sırada uzaktan kumandayla patlamayı gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın, bundan böyle ev aramalarında kayıp vermemek için teröristlerin bulunduğu ve patlayıcı yerleştirdiği değerlendirilen binalarda “temizlik yapmak yerine”, bunların havaya uçurulması yoluna gidilecek. Bölgede görev yapan bir yetkili şunları söyledi:

“Şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Valiliği döneminde olaylar çıktığında ‘gelen cana değil, cama gelsin’ diyordu. Biz de güvenlik görevlisi şehit olana kadar bu tür binalarda şehit vermek yerine binaların uçurulmasının doğru olacağı görüşündeyiz. Çünkü o patlayıcılar, terör örgütü tarafından sivil vatandaş evine geldiğinde de patlatılabilir, bunların güvenlik güçleri tarafından yerleştirildiği propagandasını bile yaparlar.”

ÜÇÜNCÜ DE TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER

Güvenlik güçlerinin şehit vermemek, evlerinde kalan az sayıdaki sivilin zarar görmemesi için yavaş hareket ediyor. Teröristlerin evlere yerleştirdikleri patlayıcılarla Nusaybin’de 22 ve 27 Mart’ta evleri havaya uçurduklarını kaydeden yetkili, “Bu kez patlamanın taktiğinin farklı olduğunu” anlattılyar.

Duvarların içi oyularak yerleştirilen patlayıcının, üzerinin sıvayla kapandığı, duvarın boyandığı ve böylece patlayıcı yerleştirildiğinin belli olmamasına özen gösterildiği anlaşıldı.

Örgütün patlayıcı yerleştirdiği çok katlı dairelerde ise “makara sistemi” kurarak patlayıcıları üst katlara taşıdığı, bütün katlara yerleştirilen patlayıcıların aynı anda harekete geçirildiği anlaşıldı.

“TEMİZ” RAPORU VERİLMİŞ

Evde patlayıcı olup olmadığı konusunda hassas bir araştırma yapıldı. Örgütün uyguladığı patlayıcı yerleştirme taktiğini terk ettiği anlaşıldı. Bu yüzden bomba imha ekipleri ev için “temiz” yani patlayıcı olmadığına ilişkin rapor düzenledi. Böylece diğer görevliler de eve girdi.

Patlama da işte bu sırada gerçekleştirildi. Uzaktan kumanda yöntemiyle duvarlar arasına gizlenen el yapımı patlayıcılar patlatıldı, 5’i asker, 1’i polis 6 güvenlik görevlisi şehit olurkan, 3’ü de ağır yaralandı.

98 BİN KİŞİ AYRILDI

Nusaybin’de bugüne kadar 98 .bin kişinin evlerini terk ettikleri anlaşıldı. Evlerinden ayrılanların bir kısmı köylerine, çevre ilçelerdeki akrabalarının yanına yerleştirildi. Sazı aileler ise otellere alındı. Kira yardımı yapılmasında da, “yandaşlık” yapıldığı, bazılarına “senin evin var” denilip yardım yapılmadığı öne sürüldü.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim