• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2513.441 1.18
  • Dolar: 32.5709 0.11
  • Euro: 34.7723 0.09

Şehit polislere son veda

Iğdır'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 13 polis memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit polislere son veda

ADANA 3 ŞEHİT POLİSE AĞLADI

IĞDIR'da şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de emeklilik dilekçesini verip, Adana'ya dönmek üzere çıktığı yolda PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Kadri Özkara, düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. 

Şehit İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt'ın Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeleri Adana Valiliği bahçesinde getirildi. Hastaneden cenazelerin alınması sırasında İbrahim Derindere'nin eşi Şeyma, kucağındaki kızı 2 yaşındaki Hafsa ile gözyaşı döktü. Valilik bahçesindeki törene Vali Mustafa Büyük, Adana Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, 6'ıncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile şehit yakınları katıldı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile Vali Mustafa Büyük birer konuşma yaptı. Törene katılan vatandaşlar ise sık sık 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. 

EŞİNİN VAKUR DURUŞU

Törenin ardından İbrahim Derindere'nin eşi Şeyma kucağındaki kızı Hafsa ile yerinden kalkıp, eşinin naaşının yanına gitti. Eğilip tabutu öpen genç kadın, ardından eliyle sevip, kenara çekildi. Genç kadın vakur duruşu ile dikkat çekti. Yalçın Palıt'ın kız kardeşi Elif de "Ağabey" diye arkasından koştuğu tabuta sarılıp ağladı. Ardından şehit cenazeleri, son kez baba evine götürülüp helallik alındıktan sonra Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

ASTSUBAY OĞLU ÜNİFORMAYLA KATILDI

Emekli dilekçesini verdikten sonra Adana'ya gitmek üzere kızı 25 yaşındaki Hatice Özkara ile yola çıkan ve PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polisi Kadri Özkara'nın cenazesini, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan resmi elbiseli oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara aldı. Elazığ'da resmi tören yapıldığı için Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Özkara'nın naaşı emekliliğini geçirmek için Sarıçam İlçesi'nde yaptırdığı 3 katlı evine getirildi. Eşi Canan Özkara, astsubay oğlu, saldırıdan hafif yaralı kurtulan kızı Hatice, babalarına selam durdu. Ailesi ve yakınları Türk Bayrağına sarılı şehit naaşını görünce sinir krizi geçirdi. Burada bir süre bekletilen Özkara'nın cenazesi daha sonra Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

İbrahim Derindere, Yalçın Palık ve Kadir Özkara'nın cenazeleri Buruk Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıkta toplanan vatandaşlar 'Tayyip oğlunu askere gönder', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganlar attı. Kadir Özkara'nın ağabeyi Hasan Özkara ile İncirlik Hava Üssü'nde görevli oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara, tabut başına geldi. Hasan Özkara, "Lanet olsun PKK'ya, inşallah tez zamanda hepsi yok olur" dedi. Astsubay Özkara, amcasının koluna girip tekrar yerlerine geçti. Bu sırada şehit İbrahim Derindere'nin kızı 2 yaşındaki Hafsa'nın ise kalabalık ve izdiham nedeniyle sık sık ağlaması dikkat çekti.

Adana Müftüsü Arif Gökce, tabutları yan yana konulan 3 şehit polis için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Ardından Iğdır'da şehit düşen İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt'ın cenazeleri mezarlık içindeki Polis Şehitliği'nde yan yana, Kadir Özkara'nın naaşı ise şehitliğin farklı bir bölgesinde toprağa verildi. Özel Hareket polisleri, şehit meslektaşları için 3'er kez saygı atışı yaptı.

 

ŞEHİT POLİS BURAK ZOR'U 1,5 YAŞINDAKİ OĞLU UĞURLADI

Iğdır'da şehit düşen polis memuru Burak Zor'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, saat 10.45'te cenaze aracıyla Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Baruthane Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze aracından indirilmeyen şehit için, baba evinin önünde toplanan binlerce kişi önünde helallik alındı. Baba ocağı ve mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Eşi Cansu, kucağına aldığı 1.5 yaşındaki oğlu Eymen ile birlikte tabunun yanına geldi. Türk bayrağına sarılı eşinin tabutu okşayan genç kadın, oğluna sarılıp gözyaşı döktü. Minik Eymen de annesinin kucağında babasının tabutuna dokundu.

Şehit polis Burak Zor'un annesi Arzu ve babası Zikri Zor da güçlükle ayakta durabildi. Tabutun başında gözyaşlarına boğulan aileye polisler yardımcı olmaya çalıştı. Okunan duaların, alınan helalliğin ardından Burak Zor'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Yunus polislerinin eskortluğunda cenaze aracıyla törenin yapılacağı Büyük Cami'ye götürüldü.

ŞEHİT POLİS BURAK ZOR GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şehit polis Burak Zor'un cenazesi, baba evinde helalliğin alınmasının ardından konvoy eşliğinde Büyük Cami’ye getirildi. Buradaki cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eke, Samsun milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenazede şehidin ağabeyi Ercan ve kardeşi Eren Zor, tören süresince merasim mangasındaki polislerle birlikte Şehit Burak Zor’un tabutunun başında nöbet tuttu. Eşi Cansu ve annesi Arzu Zor, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cansu Zor, eşinin tabutunu öptü. Baba Zikri Zor ise tören süresince metanetini korumaya çalıştı. 

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından öğle namazı sonrasında cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehidin amcası Ahmet Zor, mikrofonla cenaze namazına katılan vatandaşlara seslendi. Şehit amcası, "Kilitli kalplerinizi açın. Yeter artık birlik beraberlik günüdür. Başımız sağolsun" dedi. 

Daha sonra polisler tarafından şehidin cenazesi omuzda taşınırken ağabeyi Ercan Zor kardeşinin fotoğrafını tabutunun önünde taşıdı. Şehidin tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından eşi Cansu Zor, kucağındaki oğlu Eymen ile birlikte tabutun yanına geldi. Acılı eş tabutu eliyle okşayarak gözyaşı dökerken kucağındaki oğlu da olanlardan habersiz kalabalığı izledi. Şehit eşi Cansu Zor’un hareket eden cenaze aracının peşinden koştu. Bunun üzerine araç yeniden durdu. Eşi için ağlayan Cansu Zor ile oğlu Eymen daha sonra cenaze aracına bindi. 

Şehit polis memuru Burak Zor'un cenazesi daha sonra Kıranköy Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi. 

Öte yandan cenaze namazı sonrasında yaklaşık bin kişilik grup sloganlar atarak şehitliğe kadar yürüdü.


ŞEHİT POLİS MARDİN'DE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde dün PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Ercan Hırçın, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında memleketine uğurlandı. Törene tekerlekli sandalye ile katılan şehidin eşi Nurten Hırçın, "Meleğim bizi kime bıraktın? Çocuklarla bayram hazırlığı yapıyordun. Kurban olduğum çocuklarım yetim kaldı. Ne olur geri dön? Sana kıyanları da paramparça et Ya Rabbim" diyerek gözyaşları döktü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde dün PKK'lılar yola tuzakladığı bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan polis memuru 2 çocuk babası Ercan Hırçın şehit olurken, Şahin Şentürk, Ferit Levent Özdemir ve Ali Maden yaralandı. Midyat İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne görevli şehit polis memuru Ercan Hırçın için ilk tören bu sabah saatlerinde Midyat Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. 5 yıldır Midyat'ta gören yapan Hırçın'ın cenazesi helikople Mardin'e götürüldü.

Şehit Ercan için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran,şehidin yakınları,meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Hırçın'ın öz geçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit polis için okuduğu dua ile devam etti.

Mardin İl Emniyet Müdürü Vekili Murat Tosun, konuşmasında patlatma hakkında bilgi vererek, "Devletimiz var olduğu müddetçe bu millet, bu teşkilat seni asla unutmayacaktır. Sen görevini en iyi şekilde yaptın. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz bu mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuz Ercan Hırçın kardeşimizi hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız, hüznümüz çok büyüktür. Ancak vatan ve millet yolundaki mücadelemiz Çanakkale ruhunda, Bedir ruhunda olduğu gibi aynı inanç ve kararlılıkla devam edecektir. biz inanıyor ve biliyoruz ki milletimiz her zaman yanımızdadır. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Şimdi sıra bizlerde. Senin anını en iyi şekilde yaşatmak, bizlere emanet olarak bıraktığın dul ve yetimini namerde muhtaç etmemek yine bizlerin görevidir. Sen rahat et aziz şehidim" dedi.

EŞİ TEKERLEKLİ SANDALYE İLE KATILDI

Şehit polis memuru Ercan Hırçın'ın eşi Nurten Hırçın, törene tekerlekli sandalye ile katıldı. Sinir krizleri geçiren Hırçın, törene kızları 4 yaşındaki Melis ile 1 yaşındaki İpek'i getirmedi. Kadın polislerin arasında tekerlekli sandalyede gözyaşları döken Hırçın, eşinin kendisine ilk gün aldığı yazmasını elinden bırakmadı. Tören sonunda eşinin tabutuna uzun süre sarılan Hırçın, "Meleğim bizi kime bıraktın? Çocuklarla bayram hazırlığı yapıyordun. Kurban olduğum çocuklarım yetim kaldı. Ne olur geri dön? Sana kıyanları da paramparça et Ya Rabbim" diyerek gözyaşları döktü.

Törenin ardından omuzlarda taşınan şehit polis Ercan Hırçın'ın naaşı kortej eşliğinde Diyarbakır yoluna kadar vatandaşlar eşlik etti. Sık sık PKK aleyhine slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağılırken polisin naaşı havayoluyla toprağa verilmek üzere Karabük'e gönderildi.

 

ŞEHİT POLİS YUSUF YELKENCİ ZONGULDAK'TA TOĞRAĞA VERİLDİ

IĞDIR'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memurlarından 27 yaşındaki Yusuf Yelkenci'nin cenazesi memleketi Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Yusuf Yelkenci'nin, polis olmak için Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bıraktığı ortaya çıktı.

Şehit Yusuf Yelkenci'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze namazı öncesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracından indirilmedi. Şehidin annesi Hatice, babası Nevzat Yelkenci ve ablası Emine Ar ile diğer yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Hatice Yelkenci, "Yavrum sen böyle mi gelecektin. Sen izine gelecektin, böyle mi gelecektin?" diyerek ağladı. Şehidin annesi, babası ve ablası, daha sonra cenaze aracına gidip tabuta başlarını koyarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasından şehidin cenazesi Aziziye Camisi'ne getirildi.

KÜÇÜK YEĞENDEN SON ÖPÜCÜK

Şehidin 3.5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan, bir yakınının kucağında dayısının tabutunu öptü. Ahmet Furkan'ın, bir ara elindeki oyuncak araba ile olanlardan habersiz tabutun üzerinde oynaması yürek burktu. Şehidin yakın bir arkadaşı da 4 yaşındaki oğlu ile ön safta gözyaşı döktü.

5 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Öğle namazını kıldıran imam, vaazında ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çoturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehidin cenazesi elden ele cenaze aracına taşındı. Şehit polisin cenazesi ilçeye bağlı Üçköy Köyü'nde toprağa verildi.

POLİS OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI

Baba Nevzat Yelkenci'nin, çocukluğundan beri polis olmak istediğini söylediği oğlu Yusuf Yelkenci'nin, polis olabilmek için üniversiteyi bıraktığı ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nde hazırlık okuyan Yusuf Yelkenci'nin, polis meslek yüksekokulunu kazanınca üniversiteyi bıraktığı ve 2 yıllık eğitimin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Küçüklüğünden bu yana şiir yazan ve onlarca şiiri bulunan şehidin annesine yazdığı, "Keşke hayatı istediğimiz gibi şekillendirebilseydik. Özlem duyduklarımıza, her istediğimize ulaşabilseydik. Ne olurdu şimdi annemizin yanağına bir öpücük kondurabilseydik" dizelerinden oluşan şiirini Facebook'ta paylaştığı görüldü.

 


BURSA, ŞEHİT YARBAY ÇELİKCAN'I UĞURLADI

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde 15 askeri ile şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, anne- babasının yaşadığı Bursa'da bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kurmay Yarbay Çelikcan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bulunduğu askeri helikopter ile Bursa'ya getirildi. Helikopterden inen ve yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, sıkı sıkıya sarıldığı eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı.

Malatya'da görevli iken, geçici görevle gittiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesini taşıyan askeri uçak öğle saatlerinde Yenişehir'e indi. Cenaze daha sonra eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bindiği askeri helikoptere konuldu. Helikopter saat 13.30 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camisi'nin bulunduğu alana yakın olan piste indi. Şehit Yarbay'ın cenazesi omuzlarda taşınırken, yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, eşinin fotoğrafına sımsıkı sarılması dikkat çekti.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Cenaze daha sonra Mihraplı Cami'sine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği törene Şehit Yarbay'ın annesi Fatma, babası Niyazi Çelikcan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile binlerce Bursalı katıldı. 

ÖĞLE EZANI 15 DAKİKA GEÇ OKUNDU

Şehit Yarbay'ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı. Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze töreni öncesi oluşturulan barikattan geçmek isteyen MHP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay, Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın devreye girmesi ile çözümlendi.

 

ŞEHİT POLİSLER KAYA İLE GÜNDOĞAN, KIRIKKALE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

IĞDIR'dan, Dilucu Sınır Kapısı'na görevli polis memurlarını götüren servis minibüsünün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 13 polisten 22 yaşındaki polis memuru Bekir Ferhat Kaya ile 28 yaşındaki Nebi Gündoğan'ın cenazeleri, Kırıkkale'de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nden alınan şehit Bekir Ferhat Kaya'nın cenazesi, helallik alınması için Kaya Ailesi'nin evinin önüne getirildi. Bu sırada yakınları gözyaşlarına boğulurken, anne Gülay Kaya oğluna asker selamı verdi. Yozgat'ta öğretmen olan ve kısa dönem olarak Kıbrıs'ta askerlik yapan Osman Kaya, kardeşinin polis şapkasını elinden düşürmeyerek, "Ben de askerim, hadi gelin. Askerim, hakkını helal et bize. Ben de askerim. Birini verdiysek, ikinciyi de veririz. Kardeşim şerefi ile gidiyor. Cennet kokusu aldı" dedi.

Bu sırada şehit Nebi Gündoğan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu da aynı camiye getirildi. Şehit Gündoğan'ın yakınları da gözyaşına boğuldu. Cami avlusuna getirilen cenazelerle birlikte kalabalık tarafından terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Şehit polisler Bekir Ferhat Kaya ve Nebi Gündoğan'ın cenaze namazına Vali Ali Kolat, Ak Parti milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırşehir Milletvekili Abdurrahman Çalışkan, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehitlerin yakınları ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

Her iki şehidin yakınları gözyaşları ile birlikte şehitlerin tabutları başında ağıtlar yakıp, "Bitsin artık bu kan" dedi.

Cenaze namazı sonrasın polis memuru Bekir Serhat Kaya, Kırıkkale şehitlik mezarlığına, polis memuru Nebi Gündoğan ise Balışeyh İlçesi'ne bağlı Akçakavak Köyü'nde toprağa verildi.

 

ŞEHİT POLİS CANKURTARAN EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

IĞDIR’ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne yapılan bombalı saldırıda şehit olan polislerden 31 yaşındaki Adem Cankurtaran (31), memleketi Yozgat merkeze bağlı Osmanpaşa köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit eşi İtibar Cankurtaran, eşinin tabutuna sarılarak, "Bizi nasıl bıraktın? Doyamadım sana. Doyamadım Ademim. Evlilik yıl dönümümüzde yapılır mı bu ? Ne olur onu götürmeyin. Ben onu bırakmam" diye ağıt yaktı.

Yozgat Devlet Hastanesi’ne gece getirilen şehit cenazesi, Osmanpaşa Köyü'nde bulunan baba evine götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehidin tabutu cenaze arabasından alınarak Osman Paşa Emirci Sultan Camii'ne götürüldü. Burada şehidin tabutuna sarılan 3 yıl önce evlendiği eşi İtibar Cankurtaran, "Bizi nasıl bıraktın ? Doyamadım sana. Doyamadım Ademim. Evlilik yıldönümümüzde yapılır mı bu? Ne olur onu götürmeyin. Ben onu bırakmam" diye ağıt yaktı. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Sevilnaz, yakınlarının kucağında babasının cenaze törenine katıldı. 

Şehit annesi Sevil Cankurtaran, güçlükle ayakta dururken, oğlunun ardından gözyaşı döktü. “Allah rızası için oğlumu gösterin" diye ağladı. Anne Sevil Cankurtaran'ı polisler teselli etmeye çalıştı. Törende ayakta güçlükle durduğu görülen baba Azmi Cankurtaran şehidin tabutu başına gelerek Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Şehidin abisi Aytaç ve kardeşi Resul Cankurtaran'ın tören sırasında ayakta güçlükle durduğu görüldü.

Şehit Adem Cankurtaran'ın naaşı, burada İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi. 

Şehit polis Adem Cankurtaran'ın tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağını Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, eşi İtibar Cankurtaran'a verdi. Törene şehidin yakınları ve akrabalarının yanı sıra Eski Adelet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHİT POLİS YAŞAR DOĞANÇAY'I 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

IĞDIR'da şehit düşen polis memuru 30 yaşındaki Yaşar Doğançay memleketi Bolu'nun Dörtdivan İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Eşinin tabutuna sarılıp fotoğrafını 'Canım, canım' diyerek öpeni Gülistan Doğançay, ardından çocuklarına sarılarak "İki oğlum var, onları da vatana hazırlıyorum" dedi.

PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan 13 polisten Yaşar Doğançay için Dörtdivan İlçe Meydanı'nda tören düzenlendi. Şehidin cenazesi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla meydana getirilirken, birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesinin başında polisler nöbet tutarken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Doğum gününe iki gün kala şehit olan Yaşar Doğançay'ın eşi Gülistan, annesi Emine, şehidin kendisiyle aynı ismi taşıyan babası Yaşar Doğançay ile kardeşleri Türk Bayrağı'na sarılı şehidin cenazesine sarılarak ağladılar.

Eşinin fotoğrafını öpüp, okşarken 'Canım canım' diyerek ağlayan Gülistan Doğançay, "Aşkım seni çok seviyorum. Hani bayramda burada olacaktın" dedi. Gülistan Doğançay, 2.5 yaşındaki oğlu Ömer Hilmi ve 6 aylık olan oğlu Ahmet Faruk'u kucağına alarak, "İki oğlum var, onları da vatana hazırlıyorum" diye seslenirken herkesi ağlattı. Şehidin cenazesinin başında nöbet tutan polis memuru da gözyaşlarını tutamadı. 

Gülistan Doğançay ile annesi Emine Doğançay polis şapkaları takarken, kadın polis memurlarınca teskin edilmeye çalışıldı.

Öğle namazının ardından ilçe meydanında kılınan cenaze namazına Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 

Vali Aydın Baruş cenaze namazı sırasında şehidin polis şapkası takan babası Yaşar Doğançay'ın elini bir an olsun bırakmadı. Okunan duaların ardından şehidin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verilmek üzere Cemaller Köyü'ne götürüldü. 

 

ŞEHİT BAŞKOMİSER PARLAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

IĞDIR’da, PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 13 polisten başkomiser 32 yaşındaki Mehmet Parlak'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehit eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken Emel Parlak, "Allah onları kahretsin. Helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum" dedi.

Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu Kahramanmaraşlı başkomiser Mehmet Parlak da şehit oldu. Parlak'ın cenazesi, sabah saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne getirildi. Şehit Parlak'ın cenazesi, son kez götürüldüğü Harbiye Mahallesi'nde helallik alındıktan sonra Göksun Kaymakamlığı bahçesine getirildi. 

Burada düzenlenen resmi törene; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Abdullah Yaylamış, Emniyet Müdürü Sabahattin Poçulu, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin güçlükle ayakta duran babası Ömer Parlak ve kardeşleri protokol üyeleri tarafından sakinleştirilirken, eşi Emel Parlak ise sürekli gözyaşı döktü.

Şehit başkomiser Parlak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra meslektaşlarının omuzlarında Ulucami'nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Şehit başkomiser Parlak için burada öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin annesi Özgül, babası Ömer Parlak, eşi Emel Parlak, ağabeyleri ve yeğenleri tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin 4 yıllık eşi Emel Parlak, eşinin fotoğrafını öperek tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Allah onları kahretsin. Nereyi kazandınız? Kahrolsunlar. Kanı helal olmasın. Iğdır başlarına göçsün onların, göçsün. Helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum. Benim canım yandı. Bana da ceza versinler, şehit ailelerine ceza veriyorlarmış. Kim sorumluysa, hepsinin ciğeri yansın. Bomba döşediler. Ne yaptınız?"

Bu sırada şehit eşi Emel Parlak'ın yanına gelen bir yakını da, namaz için camiye giden protokol üyelerine, "On dakika dikilemediler burada. Dün şehit oldu, bugün namazını kılıyoruz, yarın ne yapacağız? Onu da açıklasınlar devlet büyüklerimiz. Yarın ne olacak?" diyerek tepki gösterdi.

ŞEHİT ANNESİ: BEN ÖLEYDİM

Şehit oğlunun tabutunun başında gözyaşı döken annesi Özgül Parlak ise ağıtlar yakıp "Sen ölmeyeydin, ben öleydim" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. 

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren Parlak ailesi, polis ve sağlık görevlileri tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin tabutunun önündeki fotoğrafı alarak havaya kaldıran bir yakını, "Sen yaşıyorsun, sen ölmedin. Sen bu ülkenin gururusun. Şehitlerimiz ölmez, vatanlar bölünmez. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Hepimiz buradayız. Sen yaşıyorsun aslanım benim. Aslanlar gibisin hala. Dimdiksin ayaktasın" diyerek gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi. Şehit yakınına sağlık görevlileri tarafından burada müdahale edildi.

Evli ve çocuğu bulunmayan şehit başkomiser Mehmet Parlak'ın cenazesi, Müftü vekili Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.


VANLI ŞEHİT KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

IĞDIR'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memurlarından 36 yaşındaki Haluk Varlı'nın cenazesi Van'ın Gürpınar İlçesi'nde toprağa verildi.

Dün Iğdır'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcını infilak ettirilmesi sonrası şehit düşen 13 polis memurundan biri olan Vanlı Haluk Varlı için tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, ilçe kaymakamları, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, askeri erkan ve polislerle birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi ilk olarak Gürpınar İlçesine bağlı Yukarıkaymaz Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. 

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Burada şehidin cenazesini karşılayan ailesi ve yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı, teröre tepki gösterdi. Daha sonra bir süre omuzlarda taşınan cenaze Yukarıkaymaz Mahalle Mezarlığı’na getirilerek namazı kılındı.

Bu sırada şehidin eşi Gül Varlı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin Amcaoğlu Ahmet Varlı ise tepki göstererek, "400 vekil için bunlar yaşandı. Onun çelengini kaldırın" diyerek Cumhurbaşkanlığı çelenginin kaldırılmasını istedi. 

Edilen duaların ardından şehit polis memuru Haluk Varlı gözyaşları arasında toprağa verildi.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim