• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9050 2.76
  • Altın: 2298.879 1.01
  • Dolar: 32.3126 0.20
  • Euro: 35.0755 -0.08

"Şehidin Komutanıyım" Diyen Şahıs Dolandırıcı Çıktı

Hakkari'de şehit düşen Şanlıurfalı Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın taziyesine gelerek, kendini şehidin komutanı olarak tanıtan Yılmaz F., dolandırıcı çıktı.
"Şehidin Komutanıyım" Diyen Şahıs Dolandırıcı Çıktı

"Şehidin Komutanıyım" Diyen Şahıs Dolandırıcı Çıktı
Hakkari'de şehit düşen Şanlıurfalı Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın taziyesine gelerek, kendini şehidin komutanı olarak tanıtan Yılmaz F., dolandırıcı çıktı.Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde geçtiğimiz günlerde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şanlıurfa Harranlı Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın taziyesine gelerek, kendini şehidin komutanı olarak tanıtan Yılmaz F., dolandırıcı çıktı.

Dolandırıcının, omuzuna sardığı bandaj ile şehit yakınlarını çatışmada yaralandığına inandırdığı öğrenildi. Şehidin gerçek arkadaşları taziyeye gelince, kendini yüzbaşı olarak tanıtan Yılmaz F.'nin maskesi düştü. Zanlı, jandarma tarafından gözaltına alındı.

BÜYÜK AYIP

Türkiye şehit haberleriyle sarsılırken, dolandırıcılar bu acıdan bile faydalanmanın yollarını arıyor. Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Harranlı Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın taziyesinde trajikomik bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre 3 gün önce taziye çadırına gelen Yılmaz F. isimli bir kişi, kendini şehidin arkadaşı ve komutanı olarak aileye tanıttı.

EL ÜSTÜNDE TUTTULAR

Yüzbaşı olduğunu ve çatışmada şehit ile arasında 5 metre mesafe bulunduğunu anlatan Yılmaz F., omuzuna sardığı bandaj ile şehit yakınlarını çatışmada yaralandığına inandırdı. Bunun üzerine Yılmaz F.'ye şehit yakınları hürmette kusur göstermedi.

BEDAVA YAŞADI

İki gün taziye evinde şehidin babasının yanı başından ayrılmayan dolandırıcı, taziyeye gelen ilin valisi, il jandarma komutanı, Harran Kaymakamı ve diğer yetkililerle de samimi ilişki kurmayı başardı. Belediye başkanı, kaymakam tarafından yemeklere davet edildi. Kendisini asker olarak tanıtan zanlının, farklı yerlerde otellerde bedava kalıp, lokantalarda yemek yediği öğrenildi.

MASKESİ, ŞEHİDİN GERÇEK ARKADAŞLARININ TAZİYEYE GELMESİ İLE DÜŞTÜ

Şehidin gerçek arkadaşlarının taziyeye gelmesi ile dolandırıcının maskesi düştü. Şehit babası, gelen 3 arkadaşa 'sizin yüzbaşı arkadaşınız da buralarda' deyince, şehit arkadaşlarından öyle bir arkadaşının olmadığı cevabını aldı. Acılı baba, ilçeye giden dolandırıcıyı arayarak yerini öğrendikten sonra arabasıyla alıp taziye çadırına getirdi. Şehidin arkadaşları tarafından sorulan sorulara cevap vermekte güçlük çeken zanlı, taziye evine çağırılan jandarmaya teslim edildi.

ŞEHİDİN BABASI: ÇOK ACI, ACIMIZI YENİLEDİ

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın babası Hüseyin Taş, dolandırıcının acısından faydalanmasının çok daha kötü bir durum olduğunu söyledi. Şehit babası, "Kendini yüzbaşı olarak tanıttı. Şehit ile birlikte çatışmaya girdiğini ve şehidin önünde düştüğünü söyleyen biri, nitekim öyle bir durum yokmuş. Acımız vardı, araştıramadık. Sonra arkadaşları geldi. 'Yüzbaşınız burada' dedim. 'Öyle bir arkadaşımız yok' dediler. Sonra dolandırıcı olduğunu öğrendik." şeklinde konuştu.

"Bizim acımızdan faydalandı. Çok acı bir durum. Acımız tekrarlandı. Aynı acıyı tekrar yaşadık." diyen acılı baba, dolandırıcı ile aralarında geçen diyalogları şu şekilde anlattı: "Şehit ile çatışmaya girmiş, yaralanmış. Hastanede küçük bir tedaviden sonra tekrar olay yerine gittiğini ve burada sağ yakaladığı bir teröristi öldürdüğünü anlattı. Ben de kalkıp anlından öptüm. Omuzunda yaralı olduğunu söyledi. Bandaj vardı, omuzuna dokununca aksıyordu, yaralı sandık. Herkes, şehitle çatışmaya girmiş, yaralanan yüzbaşı gözüyle bakıp gurur duyuyor. Ama sonradan maalesef üçkağıtçı, dolandırıcı çıktı." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim