• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9090.91 0.12
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Sedat Peker: Rusya'ya yakınlaşınca darbeler oluyor

FETÖ’cü cunta girişimiyle 27 Mayıs 1960 darbesi arasındaki benzerliklere dikkat çeken İşadamı Sedat Peker, “Burada kritik nokta Rusya ile olan münasebetlerdir. Menderes’e de Rusya ziyaretinden önce darbe yapılmıştır” diyerek, Türkiye’nin Amerika’dan bağım
Sedat Peker: Rusya'ya yakınlaşınca darbeler oluyor

Akit’e konuşan ünlü işadamı Sedat Peker, FETÖ’cü cuntanın darbe girişimiyle, 27 Mayıs 1960 askeri darbesi arasındaki benzerliklere dikkat çekti. Peker, 60 darbesi ile 15 Temmuz darbe teşebbüsündeki kritik noktanın Rusya ile olan münasebetler olduğunu söyledi. Türkiye’nin Amerika’dan bağımsız politikalar ürettiğinde askeri darbelere maruz kaldığını belirten Peker, “Adnan Menderes’in 2 Temmuz 1960’da yapacağı Sovyet Rusya ziyaretinden önce darbe yapılmıştır. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Ağustos Rusya ziyareti öncesinde darbe yapılmaya çalışıldı” dedi. 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleşen ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in asılması ile sonuçlanan darbe ile 15 Temmuz akşamı FETÖ’cü cunta tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün bütün yönleriyle kıyaslandığı yazısında darbelerdeki Amerika parmağına vurgu yapan Peker, “Her iki darbenin de Rusya ziyareti öncesi gerçekleşmesi basit bir tesadüf olamaz” dedi.

35 GÜN SONRA MENDERES’E DARBE

Türkiye’nin NATO’ya girebilmek ve Amerika’ya yakın olmak adına Kore’ye asker gönderdiğine dikkat çeken Peker, şöyle devam etti: “Kalkınma hamlesi Adnan Menderes’in Başbakanlığı’nda olağanüstü bir şekilde gerçekleşmişti. Ticari hamlelerin gerçekleşebilmesi için sıcak para gerekmektedir. Türkiye, o tarihlerde Amerika’dan kredi istediğinde sembolik rakamlar alabilmiştir. Yeni bir çıkış yolu arayan Menderes, o günkü adıyla Sovyetler Birliği’nden kredi talebi için randevu istemiştir. Sovyetler Birliği 2 Temmuz 1960 gününe kendisine davet yollanmıştır. Ancak bu ziyaret hiç gerçekleşememiş, ziyaretten 35 gün önce askeri darbe olmuş, Adnan Menderes asılmıştır. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rusya’ya 9 Ağustos’ta ziyaret yapılacağı açıklandıktan sonra 15 Temmuz akşamı sinsi eller yine darbe yapmaya kalktı.”

TARİH TEKERRÜRDEN İBARET DEĞİLMİŞ!

Milletin tarihten ibret alarak yeni bir darbeye müsaade etmediğini belirten Sedat Peker, “Yeni yetişen nesiller tarih tekerrürden ibarettir sözünü elinin tersiyle bir kenara itmiş, Mehmet Akif Ersoy üstadın ‘Tarih tekerrürden ibaretmiş, ne masal şey, hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi’ öğretisini benimseyip yankilerin uşağı olan Fetullahçı Terör Örgütüne gereken dersi vermiştir” şeklinde konuştu. Milli iradeye darbe yapmak isteyen FETÖ’nün bir güç zehirlenmesi içerisinde olduğunu ve bu şekilde hareket ettiğinin altını çizen Peker, “Maalesef ki FETÖ’yü koruyan yankilerde bu güç zehirlenmesini yaşıyorlar. Türkiye’yi kaybedenin Ortadoğu’yu, Ortadoğu’yu kaybeden ise tüm dünyayı kaybedeceğini, bakar kör haline geldikleri için maalesef ki göremiyorlar” dedi.

MÜSLÜMANLAR DÜNYAYA HAKİM OLACAK

Müslüman Türklerin tüm dünyaya hakim olacağını vurgulayan Sedat Peker, “Uzun lafın kısası artık bizim ülkemizin coğrafyasında atasözleri bile milletimizin direnci karşısında anlamını yitirmiştir. Sizin istediğiniz şekilde tarih tekerrür etmeyecek, eğer ki tekerrür edecekse bizim istediğimiz şekilde olacak yani Müslüman Türkler geçmişte olduğu gibi tüm dünyaya hakim olacaklar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim