• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306.238 1.33
  • Dolar: 32.3412 0.29
  • Euro: 35.092 0.02

Sedaş Mobil Sisteme Geçti

Elektrik dağıtım şebekesinde işletme bakım süreçlerinin yönetiminde verimliliği esas alan ve iş süreçlerini daha çok hızlandırmayı hedefleyen SEDAŞ, yeni projesi Mobil İş Gücü Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.
Sedaş Mobil Sisteme Geçti

Bilişim teknolojilerine yaptığı yatırımlarla, elektrik dağıtım şebekesinde işletme bakım süreçlerinin yönetiminde verimliliği esas alan ve iş süreçlerini daha çok hızlandırmayı hedefleyen SEDAŞ, yeni projesi Mobil İş Gücü Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.  SEDAŞ’ın yeni projesi WFM sistemi, İşletme Bakım Grup Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sahadaki durumu ve yapılacak işlerin gösterimi, mevcut işlerin coğrafi konumlarına göre otomatik sıralanması, harita üzerinde detaylı güzergâh tarifi, işlerin coğrafi konumlarının iş atama kriteri olarak kullanılabilmesi, haritada belirtilecek kriterlere göre en yakın ve uygun ekiplerin filtrelenmesi gibi çok sayıda takip seçeneği sunuyor. SEDAŞ, WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerinin daha da verimli yönetilmesini Samsung’un SM- T365 tabletleri ile sağlıyor. SEDAŞ, ödüllü uygulaması olan SAP (WFM) İş Gücü Yönetim Sisteminde kullandığı Samsung SM–T365 model tabletlerle, elektrik dağıtım sektöründeki hizmet kalitesi çıtasını daha yükseğe taşıyor.

4 İLDE TABLET UYGULAMASI

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, şebeke operasyon ekiplerinin iş gücü yönetim sisteminde pilot uygulama sonrasında 4 ilde de tablet kullanımına başlandığını belirtirken, “Mobil İş Gücü Yönetimi için Alo 186 çağrı merkezimize gelen istek ve şikayetler coğrafi koordinatlar ile saha ekiplerinin tablet bilgisayarlarına yönlendiriliyor, böylece arızanın yeri doğru olarak belirlendiği için arızaya ulaşma süremiz kısalmış oluyor. WFM en yakındaki ekibin görevlendirilmesini sağlarken, ekibin de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede arıza ya da bakım mahalline ulaşmasını destekliyor. Saha ekiplerimizin iş yükünü ve arızaya olan mesafesini tablet üzerinden gördüğümüz için en uygun ve arızaya en yakın ekibi görevlendirebiliyoruz. Arıza türleri, saha ekiplerine iş yönlendirme, keşifler, malzeme kullanımları, çalışan ekipler, kullanılan araçlar, izinler gibi birçok süreci, mobil ortamda anlık olarak yönetme kabiliyeti elde ettik. Bu proje ile saha personelinin görevlendirilme sıklığı, arızaya ulaşma ve arızayı giderme süresi, kullanılan malzeme miktarı, kullanılan araçlar gibi birçok değer, bilişim teknolojisi ile raporlanabilir ve yönetilebilir hale geldi’’ dedi.

Mobil İş Gücü Yönetimi projesi ile müşteri memnuniyetinde artış sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Güven, ‘‘Akıllı şebeke altyapısı ve mobil iş gücü yönetim sistemi süreçlerinde başarıyı kendimize hedef olarak belirledik, bu hedef doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz’’ dedi.

DOĞAYA SAYĞI

Geçtiğimiz yıl SEDAŞ’a ödül kazandıran SAP (WFM) İş Gücü Yönetim Sistemi “Yılın Mobil Uygulaması” merkezinde, Samsung’un endüstri koşullarına göre tasarladığı ve geliştirdiği tableti SM-T365 yer alıyor. 8 inç ekran boyutuna sahip, dayanıklı tablet, yüksek performansı ve verimli güç kullanımıyla uzun süredir birçok sektörde kullanılıyor. Android 4.4 (KitKat) işletim sistemi, 1.2 Ghz 4 çekirdek işlemci, artırılabilir 1.5 GB (RAM), Micro USB, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS + GLONASS networke sahip cihazda çıkarılabilir 4,450 mAh pil bulunuyor. Aynı zamanda darbelere karşı dayanıklılığı testlerle kanıtlanmış olan SM-T365, toz ve suya karşı uluslararası direnç standartlarını da karşılayarak verimli bir şekilde çalışabiliyor. İş süreçlerinde kâğıt kullanımının azalmasını sağlayan tabletler, yıllık yaklaşık 40 civarında ağacın kesilmesini de önlemiş oluyor.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim