• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2418.361 -0.64
  • Dolar: 32.546 0.22
  • Euro: 34.665 -0.01

Seçmenlere Neler Anlattılar ?

Günün ilk mitinglerini Başbakan Davutoğlu Kütahya’da, CHP lideri Kılıçdaroğlu Anamur’da, MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Çorum’da yaptı.Kütahya’da halka hitap eden Ahmet Davutoğlu, darbecilerin yargıla...
Seçmenlere Neler Anlattılar ?

Günün ilk mitinglerini Başbakan Davutoğlu Kütahya’da, CHP lideri Kılıçdaroğlu Anamur’da, MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Çorum’da yaptı.

Kütahya’da halka hitap eden Ahmet Davutoğlu, darbecilerin yargılanmasına imkan tanıyan referanduma karşı tavır alan muhalefete yüklendi. Davutoğlu, "12 Eylül referandumu yaptık. 2010 referandumuna giderken darbeciler yargılansın diye yasa getirdik, hepsi karşı çıktı. Şimdi darbeyi kınayanlar, o gün ’hayır’ oyu verdiler. Gün geçtikten sonra 12 Eylül’ü yargılamaktan bahsediyorlar. Darbecilere biran dahi kim dik durdu: AK Parti" dedi.

Kenan Evren öldükten sonra muhalefetin bir anda ‘darbe karşıtı’ olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Adnan Menderes asılırken neredeydiniz? 28 Şubat’ta neredeydiniz? diye sordu. Başbakan, "28 Şubat’ta MHP ve CHP nerdeydi? HDP ise zaten 12 Eylül’ün ürünü. CHP Genel Başkanı utanmadan Evren ve Sayın Cumhurbaşkanımızın adını yan yana zikretmeye çalışıyor. Biz her zaman darbecilerin karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. 28 Şubat’tan sonra Pınarhisar Cezaevi’ne onurla yürüyen cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. AK Parti hareketi zorlukların üzerinde yürümüş bir hareket...2006’da cumhuriyetle alakası olmayan cumhuriyet mitingleri yaptılar. 27 Nisan’daki e-muhtıra verildiğinde dik duran sadece AK Parti’ydi. CHP ve MHP destek verdi. HDP’nin öncüleri sessiz kaldı. Millet her zaman AK Parti dedi. Yola devam ettik" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ANAMUR MUZUNA SAHİP ÇIKTI

Antalya’nın Anamur ilçesinde vaatlerini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu ise, ‘Anamur muzunu, çikita muza ezdirmeyeceklerini’ söyledi. Anamurlu çiftçilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi besleyen çok güzel markalarınız var; birisi de Anamur muzu. Zaman zaman kontrolsüz ithalatla bunu sınırlamak istiyorlar ama ben bundan kesinlikle eminim; aroması güzel, tadı güzel bir muzunuz var. Üreten herkese şükran borçluyuz onların daha fazla kazanması, üretmesi bizim boynumuzun borcudur. Asla ve asla Anamur muzunu çikita muzuna ezdirmeyeceğiz" dedi.

EMEYLİYE İKİ MAAŞ

Vaatlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, emekliye 2 maaş ikramiye sözünü yineledi. Taşeron işçilik sistemini de kaldıracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, varlık yönetim şirketlerini aradan kaldırarak faiz borçlarının yüzde 80’ini sileceklerini ifade etti. Doğal yaşama da değinen Kılıçdaroğlu, tabiatı tahrip eden uygulamalara izin vermeyeceklerini, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Akkuyu Nükleer Santral gibi projeler için de halka gidip, referandum yapacaklarını söyledi.

BAHÇELİ ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

Çorum’da partililerine seslenen Devlet Bahçeli ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. MHP lideri, "Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı yetmiyor. Israrla başkanlık sistemini istemektedir. Sanki her mesele bitmiş, halledilmişte geri başkanlık sistemi kalmıştır. Başkanlık diktatörlük kapısıdır. Başkanlık istikrarsızlık kaynağıdır. Başkanlık bölünmenin karar mercidir. Erdoğan ömür boyu kendisini garanti aklına almak için başkanlık arayışındadır. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonundan yakayı kurtarmak için Türkiye’ye komplo kurmaktadır. Hakim ve savcılar hırsızlar tarafından meslekler tarafından ihraç ediliyor. Polisler rüşvetçiler tarafından hapse atılmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti tam bir hukuk cinayeti yaşanıyor. Adalet boğazlanmakta, vicdan katledilmekte. Erdoğan Türkiye’nin tarihi ve kültürel birasını zaafa uğrattı. Kaybeden Türkiye, kazanan Erdoğan ve çevresidir. Anayasa’da tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı sanal açılış törenleri ve devletin imkanlarıyla korsan ve paralel miting yapar mı. Yine anayasaya göre devletin başı olan cumhurbaşkanı bir partinin fili eş başkanı gibi hareket eder mi? Türkiye cumhuriyetinin ve milletinin birliğini teslim eden cumhurbaşkanı muhalefet partisiyle kavgaya tutuşup iktidar partisini kollayabilir mi? ’Asgari ücreti bin 440 yapacağız’ diyoruz. ’Kuru sıkı atıyorlar’ diyor. ’İstihdam düşer’ diyerek bizi eleştiriyor. Erdoğan ve Davutoğlu sizlerin rahata ulaşmasını istemiyor. Davutoğlu’nun cevaplaması gereken ne varsa Erdoğan devreye girerek cevaplıyor. Böyle bir cumhurbaşkanı olmadı. Erdoğan’ın AK Parti’ye 400 milletvekili istemesi suçtur. Cumhuriyeti yıkmak uğruna başkanlık sistemini istemesi suçtur. PKK, HDP İmralı canisiyle birlikte olması suçtur. Tarafsızlıkla ilgili ettiği yemini çiğnemesi suçtur. Korumakla ilgili yükümlükle olmakla görevli olduğu devletin dinamikleriyle oynaması suçtur. Erdoğan cumhurbaşkanı makamında defalarca suç işledi" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim