• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9530.47 0.00
  • Altın: 2478.065 0.26
  • Dolar: 32.44 0.05
  • Euro: 34.7168 0.30

Savcı, Ecem Balcı’nın katiline müebbet istedi!

Gölcük’te sevgilisinin kızı 17 yaşındaki Ecem Balcı'yı öldürüp, cesedini ormanlık alana gömdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Süleyman Kara bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Savcı, Kara için müebbet hapis istedi
Savcı, Ecem Balcı’nın katiline müebbet istedi!

kızının kaybolmasının ardından bunalıma girerek, 14 Ocak günü Kandıra Kaltakayası yakınlarında kayalıklardan denize atlayarak intihar etti. Anne Esra Ercömert'in cesedi, 2 gün sonra denizde bulunarak toprağa verildi. Annesinin intiharından sonra soruşturmayı derinleştiren polis, Ecem Balcı'nın izini sürüp, genç kızın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğünü belirledi. Cep telefonu kayıtları incelendiğinde de Ecem'in, erkek arkadaşına, Süleyman Kara'nın dene bulduğu ve çok zengin olduklarını bildirdiği mesajlara ulaştı. Kara'nın, Ecem Balcı'nın kaybolmasından sonra 'tarihi eser kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak, cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Cezaevinde ifadesi alınan Süleyman Kara, Ecem'i öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat 2018 gecesi Gölcük'ün Ayvazpınar Köyü'ndeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedine ulaşıldı. İfadesinde Ecem'i boğarak öldürdüğünü itiraf eden Süleyman Kara, ilk duruşmada ise suçlamaları kabul etmeyerek cinayet ile bağlantısı olmadığını savundu. Süleyman Kara hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 6'ncı duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı ve Kadın Platformu üyeleri katıldı. Duruşma öncesinde açıklama yapan baba Balcı, adaletin en kısa sürede yerini bulacağını belirterek, "Biz altıncı sefer buradayız, bu adliye binası önündeyiz. Beklediğimiz Adli Tıp raporu geldi, inşallah bugün beklediğimiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının açıklandığını duyarız. Kızımın katilinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini her platformda söyledim yine söylüyorum. Gerekenin yapılacağını biliyorum. Adalete güvendim ve her zaman güvenmeye devam ediyorum. Umuyorum ki kızımın katili için ağırlaştırılmış müebbet cezası kararı artık çıkacak" dedi. Süleyman Kara'nın cinayeti işlediğini reddetmesi üzerine, mahkemenin, Ecem Balcı'nın kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan istediği rapor, geçen hafta dosyaya ulaştı. Raporla Ecem Balcı’nın boyun ve göğüs bölgesine baskı uygulanarak, boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

SAVCI, SANIĞIN CİNAYETİ TASARLAMADIĞINA KANAAT GETİRDİ

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, baba Gökhan Balcı duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık Süleyman Kara'nın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, savcı, sanığın delilleri karartmadığını ve cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirterek, 'çocuğun kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, tutuksuz sanıklar Keziban A., Rıfat Özgür Y., Yusuf K. ve İbrahim D. hakkında ise ‘suç delillerini gizlemek’ suçundan ayrı ayrı hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Kasım gününe erteledi.

BABA: EN AĞIR CEZANIN VERİLECEĞİNE İNANIYORUM

Duruşmanın ardından adliye binası önünde yeniden bir açıklama yapan baba Gökhan Balcı, kızının katiline en ağır cezanın verileceğine inandığını ifade ederek, “Altıncı duruşmamız da görüldü. 19 Kasım’da tekrar burada olacağımızı söylediler. 19 Kasım’da kararın verileceğine inanıyorum. Verilecek olan kararda, cinayetin tasarlanmış olduğunun altını çizmek istedik ama savcı mütalaasını bu şekilde vermedi. İtirazımızı yaptık. Ağırlaştırışmış müebbet hapis cezası alacağına inanıyorum. İnşallah bu dava emsal olur, başka Ecem’lerin canı yanmaz” dedi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim