• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2522.673 1.56
  • Dolar: 32.5237 0.15
  • Euro: 34.5672 0.06

’Sandığa Gidin’ Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas mitinginde, “Bağımsız bir Türkiye için sandığa gidin” dedi. Erzincan mitinginden sonra Sivas’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç...
’Sandığa Gidin’ Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas mitinginde, “Bağımsız bir Türkiye için sandığa gidin” dedi.

Erzincan mitinginden sonra Sivas’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin ‘Başbakan Kemal’ sloganları arasında kürsüye çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdarooğlu, “Slogan fena değil, bunu gerçekleştirmenin yolu yine sizden geçiyor. 7 Haziran’da sandığı gidecek miyiz? Giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir kardeşimizi de ikna ederek ‘ Gel kardeşim, beraber gidelim yaşanacak bir Türkiye için beraber CHP’ye oy verelim’ demeye ikna edecek misiniz? Şimdi olurda vatandaşımız der ki ‘Ben hayatımda hiç CHP’ye oy vermedim niçin vereyim şimdi? Onlar şunu söyleyin 13 yıldır iktidardalar, hiçbir mazeret üretemezler tek başına iktidardalar. 13 yıldır kredi açtık tek başına iktidar yaptık, 13 yılın sonunda 6 milyon 250 bin işsiz var. 17 milyon yoksul var. 21’inci yüzyılın Türkiyesi’nde 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri bin liranın altında olan 7 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle Türkiye’ye gelen 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeli’ye 2 yılda ödenen 5.5 milyar dolar var, atama bekleyen 350 bin öğretmen var. Bu tablo hoşuna gidiyorsa, Türkiye hayır fakirleşsin geriye gitsin diyorsanız onlara oyunuzu verin. Ama hayır bu ülkede huzur içinde, barış içinde, kardeşçe, işsizliği olmayan bir Türkiye, yoksulluğu olmayan bir Türkiye, yasakların olmadığı bir Türkiye istiyorsan, gel kardeşim sandığa gidelim, omuz omuza, dostça, kardeşçe, oyumuzu altı okun altına gelin oy verin denen yere mührümüzü basalım” dedi.

“BAĞIMSIZ TÜRKİYE İSTİYORUZ”

Alandaki vatandaşlardan “yuh” çekmemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Sandıkta demokratik tepkinizi gösterin” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bağımsız Türkiye istiyoruz, kendi ülkemizde birilerinin bize emir vermesini istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, şehit mi şehit vereceğiz, gazi mi gazi olacağız ama bağımsızlığımızı koruyacağız. Sivas kendi sanayisini kurmuştu. Devlet yatırım yapmıştır, bir dönem Sivas gerçekten de Orta Anadolu’nun cazibesi yüksek olan bir kentiydi. 13 yılda bütün Sivaslı kardeşlerime söylüyorum 7 Haziran’da sandığı gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Burada bir askeri dikimevi var. Askeri dikimevinde 300-400 kişi çalışıyordu, onu kapattılar, fabrikayı İstanbul’a götürdüler. Şimdi ben merak ediyorum yuh çekmeyin sandığa gidin, bu tepkinizi sandıkta demokratik yollarla gösterin. Kardeşim sen Sivas’ın dikimevini kapatıyorsun, İstanbul’a götürüyorsun. İstanbul’da sanki hiç fabrika yok, sanki İstanbul’da başka bir şey var.”

“İŞSİZ OLAN EVDE HUZUR YOKTUR”

İşsiz olan gençlere iş vaat eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur. Anne ve baba oğlum kızım ne zaman işe girecek diye düşünür. İşsiz genç, babadan para istemeye utanır. Bu ayıptan gençleri kurtaracağım. CHP iktidarında işsizlik sorununu çözeceğim. Sözüm söz. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Ama Sivaslı’nın çocuğu, garibanın çocuğu, arkası olmayanın çocuğu, kahvedeki Mehmet efendinin, tarlalarda çalışan Ahmet efendinin çocuğu sınava giriyor alın teri döküyor. Bekliyor ne zaman devlet memuru olacağım diye. Onların çocukları hiçbir sınava girmiyor. Otomatikman jet hızıyla devlet memuru oluyorlar. Bu hakka hukuka uygun diyorsanız koşa koşa gidin oyunuzu verin. Hayır bu adaletli değil diyorsanız, bu düzeni kim değiştirecekse, kim adaleti getirecekse, hakka hukuka kim sahip çıkacaksa oyunuzu ona verin. O adresin yerin bellidir, 6 oktur, CHP’dir" diye konuştu.

“BEN HALK İÇİN, DAVUTOĞLU ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIR”

CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen olmayacağını 350 bin öğretmenin atama beklediğini ve 200 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Açık net söylüyorum. Ben halk için çalışırım yoksulluğu, açlığı, işsizliği ben bilirim. Benim kardeşlerim var. Çoluk çocuğumu tanıyor musunuz? Kimin ne iş yaptığını biliyor musunuz. Hepsi onurlu bir yurttaş gibi bir yerlerde çalışıyor. Kimisi emekli. Onların hiçbirisi köşeyi dönmedi. Ben halk için çalışıyorum. Davutoğlu, Erdoğan ve ailesi için çalışıyor. Halk için çalışmıyor. Niye söylüyorum. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim diyorum kıyameti koparıyor. Vereceğim arkadaş, çatlasan da patlasan da vallahi de billahi de vereceğim. Emekliye bu toplumun vefa borcu var. Fabrikaları kuran bu ülkelerin emeklileridir" ifadelerini kullandı.

“EN PAHALI MAZOTU BİZİM ÇİFTÇİMİZ ALIYOR”

Seçim bildirgesinden bahseden ve vaatlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Bir konuda haklarını yemeyeyim, dünyanın en pahalı mazotu bizim çiftçimize satılıyor. Bunu ben söylemiyorum, Dünya Enerji Ajansı söylüyor. Dünyada en pahalı mazot bizim çiftçimize veriliyor. Ben dedim ki 1.5 liraya vereceğim dedim ‘onlar olmaz’ dediler. Ben 27 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez sizden çok daha iyi bilirim. İktidar olduğumda onlara kurs açacağım devlet nasıl yönetilir diye. CHP ve diğerleri arasındaki farka bakın, ben diyorum 1.5 lira o diyor 4 lira, ben diyorum ki çiftçiye vereceğim ÖTV’siz, KDV’siz, oda diyor ki ben yata vereceğim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğini kaldıracağını, asgari ücreti bin 500 lira yapacağını belirterek, “Emin olu halkın nasıl yaşadığını bilmiyorlar. Sanıyorlar ki vatandaşın bir eli yağda bir eli balda, vatandaşın işsizlik ve yolsuzluk sorunu var. Bütün bunları çözmemiz lazım. Nasıl çözeceğiz CHP iktidarıyla çözeceğiz, temiz ve ahlaklı siyasetle çözeceğiz” dedi.

Mitingin ardından Sivas milletvekili adayları ile birlikte partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüyle havaalanına geçerek özel uçakla Sivas’tan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim