• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.143 1.01
  • Dolar: 32.5805 0.10
  • Euro: 34.8237 0.21

’Saldırılar Büyük Bir Katliam Girişimiydi’

HD) Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan saldırıların büyük bir katliam girişimi olduğunu öne sürerek, “Allah korudu. Adaylarımızın ve parti üst düzey...
’Saldırılar Büyük Bir Katliam Girişimiydi’

HD) Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan saldırıların büyük bir katliam girişimi olduğunu öne sürerek, “Allah korudu. Adaylarımızın ve parti üst düzey yönetimimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan” dedi.

Demirtaş, HDP’nin Mersin’de düzenlediği mitingde, bugün Mersin ve Adana’da eş zamanlı meydana gelen patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki mitingde, bugün Adana ve Mersin il teşkilatlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıları ‘alçakça’ olarak niteleyen Demirtaş, saldırıyı kınayarak, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Demirtaş, “Aslında seçim kampanyası daha başlamadan, daha bizler alanlara çıkmadan bu tür tehlikelere, tehditlere dikkat çekmiştik. Öncelikle bugüne kadar 66 yerde partimize dönük çirkince saldırılar yapıldı. Ağrı’da, Diyadin’de büyük bir provokasyon yapmak istediler. Bu ülkenin çocukları, askerleri, her biri bizim kardeşimiz; arasında Mersinli, Karadenizli, Trakyalı var, Ardahanlı var, Konyalı var. Her birini ölüme sürdüler ve mümkünse Türkiye’nin her bölgesine cenaze göndermek istediler. Oradan amaçladıkları şey, büyük bir şiddet ortamı yaratarak, büyük bir öfke dalgası yaratarak, HDP’nin çalışmalarının önünü kesmekti. Orada maalesef 3 insan yaşamını yitirdi, yaralılar oldu. Ama o provokasyon girişiminde amaçladıkları, elde etmek istedikleri şeyi elde edemediler” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ SALDIRILAR BÜYÜK BİR KATLİAM GİRİŞİMİYDİ”

Bugünkü saldırılara değinen Demirtaş, “Öylesine bir zaman ve öylesine yerler seçilmiş ki, Allah korusun adaylarımızın ve parti üst düzey yönetimimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan. Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. Çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantıları var. Bütün adaylarımız ve parti üst düzey yöneticilerimiz her sabah o saatte o odalarda toplantı yapıyorlar. Allah korudu diyorum. Sadece Allah korudu. Allah izin vermeyince olmuyor. Allah korudu, bugün Adana ve Mersin’den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu. Yani Kürt’ü Türk’e, Türk’ü Kürt’e düşman edebilmek. Sokaklarda öfkeyi, sokaklarda korkuyu hakim kılabilmek için çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler” şeklinde konuştu.

"HERKESE SEVGİYLE BAKIN"

Meydan meydan gezip, 7 Haziran’ın bu ülkenin son günün olmadığını, 8 Haziran’da da beraber yaşamaya devam edeceklerini anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, “Yapmak istedikleri şey, birbirinize öfke duyun, birbirinizden nefret edin diye açıkça katliam girişimleridir. Buna karşı durmanın, bu provokasyonu boşa çıkarmanın yolu şudur; açık ve net söylüyorum, sokakta bir AKP’li, CHP’li, MHP’li ya da başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış bile atmayacaksınız; sevgiyle bakacaksınız. Kardeşlik duygusuyla bakacaksınız ki bu provokasyon boşa çıksın. Çünkü hiçbir bizim düşmanımız değil. AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye oy veriyor diye bu provokasyonların parçası değil. Öyle yapmak istiyorlar, o hale getirmek istiyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Bizim en büyük kazanımımız barış olacak. Sandıktan kıymetlidir, koltuktan kıymetlidir, milletvekilliğinden kıymetlidir bu ülkenin barışı. Benim canımdan kıymetlidir bu ülkenin barışı. İnatla, ısrarla meydan meydan dolaşıp ülkedeki barış duygusunu çoğaltacağız. Bize düşen budur. Eğer Türkiye halkları bu sesimize ses verirse, uzattığımız bu barış, kardeşlik elini tutarsa, HDP’yi daha güçlü bir şekilde parlamentoya gönderirse, inşallah asla bir daha ülkemizde bu tür alçakça girişimleri yapamayacaklar. Provokasyonun tutmadığının ve tutmayacağının, bu mayanın tutmayacağının sembolüdür bu meydan” ifadelerini kullandı.

"ALDIK MESAJINI"

Partililerden, asla bir insanın kimliğinden dolayı ayrım yapmamalarını da isteyen Demirtaş, özellikle bugün miting dağılırken, miting sonunda çok dikkatli olmalarını da istedi. Demirtaş, “Geçtiğiniz bütün seçim büroları, diğer partilerin seçim çalışmalarını yürekten selamlayarak geçin. Onlara kardeşlik mesajları vererek geçin ki, HDP’nin nasıl bir parti olduğunu herkes görsün” şeklinde konuştu. İsim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a da seslenen Demirtaş, şunları söyledi:

“Bize mesaj Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj gönderene de sesleniyorum. Aldık mesajını. Mesajın ulaştı bize. Sana cevabımız şudur; seni halen başkan yaptırmayacağız, halen başkan yaptırmayacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim