• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9558.57 0.29
  • Altın: 2487.863 0.66
  • Dolar: 32.492 0.16
  • Euro: 34.8149 0.28

’Saldırganların Sonuna Kadar Takipçisiyiz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’ye yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını ve saldırganların sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman’da partisinin düzenlediği m...
’Saldırganların Sonuna Kadar Takipçisiyiz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’ye yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını ve saldırganların sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman’da partisinin düzenlediği mitingde halka hitap ederek, Karaman’ın kendi evi olduğunu ifade etti. Yoğun gündeme rağmen Karaman’a mutlaka gelmeyi düşündüğünü belirten Davutoğlu, "Çünkü, Dışişleri Bakanı olarak geldiğimde de beni çok iyi karşıladınız. Biz Karaman ile gurur duyuyoruz. 7 Haziran’a doğru yürüyoruz. İlk 40 mitingi tamamladık. İkinci 40, Karaman’dan başlıyor. Karaman’a her zaman güvendik ve Karaman bizi hiç yalnız bırakmadı" dedi.

"HDP’YE YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, Erzurum’da ilk mitingi yaptığında bütün partilere, vatandaşlara çağrıda bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Kimse kimseye hakaret etmesin, şiddete yol açmasın kimse. Hepimiz bunlara karşı dimdik duralım. Yuvalanmak söz konusu olduğunda özellikle rica ettim. Ama maalesef bugün sabah aldığımız haber bizi üzdü. Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırı oldu. Kim, seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, herhangi bir şiddet çağrısında bulunursa onun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Saldıranların da her zaman hesabını sorduk. İçişleri Bakanıyla konuştum, net talimat verdim. Arkasında kim varsa çıkarın dedim. Takip edin dedim. Birileri provokasyon yapabilir, seçim ortamını bozacak şiddet eylemi yapabilir, en başından beri bekliyoruz bunları zaten. Buradan bir kez daha söylüyorum, bu saldırıları kınıyor ve saldıranların yakalanması için sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Partiler olarak ilkeli bir tavır tutunmalıyız. Bizim milletvekillerimizde saldırıya uğradı. Hep beraber kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında olmaya kararlı olarak devam edelim. Bu saldırılardan hareketle herhangi bir şekilde eylem olursa, bu saldırılar yön saptırarak AK Parti ve hükümeti suçlayacak olursa buna da müsaade etmeyiz.”

TÜRKÇEYİ DÜNYAYA TANITIYORUZ

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin kader seçimi olduğunu vurgulayarak, "Öyle bir dönem yaşadık ki, Türkçeyi bütün dünyaya tanıtabilmek için 38 kültür merkezi açtık. Her yerde Türkçe kursları açıldı. Bazı ülkelerde Türkçe seçmeli dersleri müfredata koydular. Türkçe, dünyanın her yerinde tanıtılacak ve konuşulacak” dedi.

Türkiye’nin kendi savaş uçağını yaptığını, milli tankını yaptığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin nereden nereye geldiğine bir de buradan bakalım. 100 yıl, 80 yıl sonra acziyet içinde bir Türkiye devraldık. Şimdi nasıl bir Türkiye var. Şu anda kendi tankını yapan Türkiye Cumhuriyeti var. AK Parti yaptı. Kendi helikopterimizi yaptık, TSK’da hizmete girdi. Helikopter bile alamayan ülkeden savaş helikopteri yapan ülke haline geldik. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Kendi savaş gemimizi yapıyoruz. Türk yapımı gemilerimiz Afrika önlerinde. Şimdi de Türk donanması Malezya açıklarında Japonya’ya doğru gidiyor. İşte kudretli Türkiye bu”

MHP’YE ELEŞTİRİ

Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’yi eleştirerek, “Bahçeli burada gelip de milliyetçilik yapmaya kalkarsa ona sorun; Sizin zamanınızda gemi yapılabiliyor muydu? Helikopter yapılıyor muydu? Hızlı tren var mıydı? Duble yol var mıydı? Bunları sorun. Şimdi biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini küresel bir güç yapacağız. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Önce tek tek denediler, olmadı. Partimizi kapatmaya çalıştılar, olmadı. Bizi durdurabilirler mi? E muhtıra verdiler ama aynen adresine iade ettik. Cumhurbaşkanımızı seçmemizi engelleyebildiler mi? Sonra Geziciler çıktı. Onlar büyük şehirlerde ortalığı şiddete boğarken milletimiz basiretle ayakta durdu. Bunlara pabuç bırakır mıyız? Sonra paralel çeteyi çıkardılar. Hepsi hesap verecek” dedi.

"SİZİN OYUNUZ NEYDİ DE NE OLACAK"

Başbakan Davutoğlu, bu seçime giderken başka oyunlar içine girenler olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizimle hesaplaşamıyorlar. Dedim ki hepsine, eğer ben seçimi kaybedersem, yani iktidar olamazsak bırakırım. Siz bırakır mısınız dedim? Kılıçdaroğlu diyor ki, ’eski oyum çıkmazsa bırakırım.’ Eski oyunla neydi ki? Bahçeli de oyum düşmezse bırakmam diyor. Allah aşkına yüzde 13 ile millete iktidar olabilirim diyebilir misin? Umut verebilir misin? HDP ise barajı geçemezsem bırakırım diyor. Ben AK Parti’ye güvenerek diyorum ki, başarı da bendedir, başarısızlıkta. Ne olursa olsun gereğini yaparım.”

"BUNLARIN HESABI AK PARTİ’Yİ ZAYIFLATMAK"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şunu gösteriyor. CHP, MHP ve HDP, bunların hesabı AK Partiyi zayıflatmak. Paralel çetede 4’üncüsü oldu. Bu 4’lü çeteye ülkeyi bırakır mıyız? Karşılarında da AK Parti var. Birileri onlara diyor ki, 4 yanlış bir doğruyu götürür, biz de diyoruz ki, 1 doğru 4 yanlışı götürür. 12 yıl önce Karaman’da üniversite var mıydı? Karaman’a üniversiteyi AK Parti kurdu. Organize Sanayi Bölgesi var mıydı? Şimdi var. AK Parti kurdu. Doğalgaz var mıydı? Yoktu."

Ermenek’e, 2017’de doğalgaz geleceğini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002’de bütün Karaman’da sadece iki ambulans vardı. Şimdi 25 ambulans var. Ambulans helikopterimiz var. Bu dağlarda inşallah bir daha yol veya ambulans eksikliği nedeniyle kimse hayatını kaybetmeyecek. Takdir Allah’ın ama tedbir bizim. Karaman’ın toplam ihracatı 36 milyon dolar, şimdi 360 milyon dolar. İnşallah Karaman havalimanının da etüt çalışmalarını tamamladık, hayata geçiriyoruz. Allah hayırlı eylesin. Karaman’da her tür çalışmayla önümüzdeki dönemde Karaman’ı dünyaya tanıtacağız. Karaman artık kenarda bir il değil, Türkiye’nin yükselen ili oluyor inşallah. İşte Karaman, işte başbakan. Biz her şeyden önce bütün vilayetlerimize aşığız. Karaman’da bizim evimiz."

Milli iradeyi hakim kılacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Kudretli Türkiye’yi inşa edeceğiz. Biz de verdiğimiz her sözü tutacağız. İnşallah don ve afetten etkilenen çiftçilerimiz var. Talimat verdim, Karamanlı çiftçilerimizin zararı da karşılanacak" dedi.

"28 İKTİDAR EMANETE HIYANET ETTİ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da, “Demokrasi için, özgürlük için, büyük ve güçlü Türkiye için bu güne kadar dimdik ayakta durdunuz. Bu bizim onuncu seçimimiz. 9 seçim yaptık ve 9 seçimde de Karaman tarih yazdı. 13 yıllık dönemde AK Parti, ülkemizin fiziki altyapısını, sosyal altyapısını, ekonomik altyapısını güçlendirdi. Kaya gibi yaptık. Dış güçlere karşı dayanıklı" diye konuştu.

İpek böceğinin yaptığı gibi Türkiye’nin dört bir yerinde koza ördüklerini anlatan Elvan, sözlerini şöyle tamamladı: "İkinci yarımızda Karaman yine şahlanacak. Türkiye yine şahlanacak. AK Parti’den önceki dönemlerde 1965 yılından 2002 yılına kadar 28 iktidar geldi geçti. Bir iktidarın ortalama ömrü 1 yıl 4 ay. Siz, o partilere tam 5 yıl için emanet verdiniz onlar emanetlerine hıyanet etti. Bir anlamda vakitlerini doldurmadan kaçtı. Darbecilere karşı selam durdular. Ama AK Parti iktidarı dimdik ayakta durdu. Biz, sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Artık Türkiye o koalisyon, karanlık dönemlerden kurtuldu. İkinci atılım döneminde inşallah Karaman’ı ve Türkiye’yi şahlandıracağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim