• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9112.89 0.36
  • Altın: 2324.394 0.76
  • Dolar: 32.3814 0.17
  • Euro: 35.0286 -0.05

Sağlığına Kavuşması 45 Bin Liraya Bağlı

Afyonkarahisar’da doğuştan kalp rahatsızlığı olan ve bugüne kadar bir ameliyat ile 3 anjiyo geçiren 3 yaşındaki minik İbrahim’in şimdi sağlığına kavuşması 45 bin TL’lik ameliyata bağlı. Kent merkezind...
Sağlığına Kavuşması 45 Bin Liraya Bağlı

Afyonkarahisar’da doğuştan kalp rahatsızlığı olan ve bugüne kadar bir ameliyat ile 3 anjiyo geçiren 3 yaşındaki minik İbrahim’in şimdi sağlığına kavuşması 45 bin TL’lik ameliyata bağlı.

Kent merkezinde yaşayan Sultan ve Seyfullah Tosun’un tek çocukları olan İbrahim Tosun’un doğuştan var olan kalp rahatsızlığı minik çocuğun yaşının ilerlemesi ile daha fazla artarken, küçücük kalbi artık İbrahim’i taşıyamaz hale geldi. Anne Sultan Tosun (25) çocuğunun kalp rahatsızlığının güç geçtikçe arttığını ve onu yürüyemez hale getirdiğini ifade ederek, küçük İbrahim’in sağlığına kavuşması için bir umur ışığı doğduğunu kaydederek, bu defada yüksek hastane masrafları ile karşıya kaldıklarını kaydetti. İbrahim’in hastalığının doğuştan baş gösterdiğini belirten anne Tosun, “İbrahim’in doğuştan birkaç rahatsızlığı var. Kalbinin sağ tarafı gelişmemiş. Damarlarında problem var. Bunu biz doğduktan birkaç gün sonra öğrendik ve hemen anjiyoya alındı. Daha sonra 6 aylıkken yardımcı bir ameliyat yapıldı. 3-4 yaşına kadar idare edebilmesi için. Şimdi de ikinci ameliyatımızı olacağız. Kirli kan ile temiz kan karışıyor onu etkiliyor, zarar veriyor şuanda onu çözecekler. İbrahim’in ameliyatı özel bir hastanede olacak. Ameliyatı yurt dışından gelecek olan ve İbrahim’in hastalığı konusunda uzman olan bir cerrah yapacak. Bunun içinde hastane bize yaklaşık 40-45 bin TL’lik gibi bir rakam çıkardı. İbrahim’in ameliyatından acele etmemizin nedeni de ayın 29’una yatış planlandı. İbrahim’in bademciklerinde de problem var, çok büyük ve hemen alınması gerekiyor. Artık onun nefes almasından sıkıntı oluyor. Yüzünün şişmesine sebep oluyor. Bunun içinde kalp ameliyatına öncelik vermemiz gerekiyor. Acele etmemizin sebebi de o. Önce kalp ameliyatını olmalı ve aradan bir süre geçmeli ki bademcik ameliyatını olmalı. Bunun için acele ediyoruz” diye konuştu.

“GECELERİ SIK SIK UYANIYORUZ”

Geceleri dahi çocuklarını biran bile olsa yalnız bırakamadıklarını vurgulayan talihsiz anne Tosun, oğlunun rahatsızlığı ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“İbrahim şuanda odanın içerisinde geziyor, ama tek başına kendisi dışarı çıkamıyor. Mesela diğer odalara gidemiyor. Çok korkuyor. Bademcikten ve kalp rahatsızlığından kaynaklanan nefes problemi var. İkisi birleşince onun için çok büyük bir problem oluyor. Biz sürekli başında duruyoruz. Yalnız bırakamıyoruz, geceleri zaten sık sık uyanıyoruz çünkü artık çok etkilemeye başladı bademcikler. Bazen nefes almasında tıkanma bile olabiliyor. Bunun için sürekli takip ediyoruz zaten. İlaçlarını düzenli veriyoruz.”

“NORMAL BİR HAYAT SÜRMESİ BU AMELİYATA BAĞLI”

Taşeron bir firmada asgari ücretle işçi olarak çalışan baba Seyfullah Tosun (27) ise, bugüne kadar oğlunun geçirdiği anjiyo ve ameliyatların Devlet Hastanelerinde olduğu için kendilerini ekonomik anlamda çok sıkmadığını, ancak son yapılacak ameliyatın özel bir hastanede yapılacak olmasından dolayı tedavi masraflarını karşılayamayacak durumda olduklarını söyledi. Baba Tosun, “Ben taşeronda asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Bugüne kadar çok bir tedavi masrafı gerekmedi aslında, çünkü Devlet Hastanesinde ameliyat oldu, bir gün yoğun bakımda kaldı. O ameliyatların yol parasından başka bize bir maliyeti olmadı. Ameliyat olmazsa İbrahim için yine aynı sıkıntılar olacak, gözleri ve vücudu şişiyor, gelişimi rahat değil, nefes alması rahat değil. Normal bir hayat sürmesi bu ameliyata bağlı” dedi.

Anne ve babasının kucağından biran bile inmeyen ve gözleri ışıl ışıl parlayan minik İbrahim’in nefes almakta çok zorluk çektiği gözlendi.

Öte yandan, aileye yardım yapmak isteyen hayırseverlerin Türkiye İş Bankası Afyon Şubesindeki 4002-2106218 numaralı hesaba bağış yapabilecekleri ve aileye 0 539 659 8952 telefon numarasından ulaşabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim