• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9708.77 0.66
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

SAFFET SANCAKLI:"SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ"

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk sporu ve futbolu için seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
SAFFET SANCAKLI:"SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ"

 

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk sporu ve futbolu için seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu seferberliğin samimi bir seferberlik olması gerektiğini kaydeden Sancaklı, "2016 yılı bizim için şanstır. Çünkü 2016'da Rio olimpiyatları yapılacak. Yasa uyarınca olimpiyatların yapıldığı sene, en geç 6 ay içinde federasyon seçimlerini yapma zorunluluğu bulunuyor. Gelin ehil insanları bu görevlere getirelim. TFF olağanüstü genel kurula çağrılsın. Yeni bir seçim yapalım ve TFF'nin başına Türk futbolunda efsane olmuş, Avrupa ve dünya futbolunun tanıdığı bir ismi koyalım. Bu, Türk futboluna büyük bir moral olur. Avrupa ve dünya futbol arenasında da prestijimizi artırır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Mevzuat ve kanunların güçlendirilmesinin yasaları uygulayacak ehil insanlar olmadıkça anlam ifade etmeyeceğini belirten Sancaklı, "Elektronik bilet uygulaması (Passolig) ile Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası sorunlara çare olmadı. Passolig hayata geçirildi ama ne şiddet önlendi ne de saha içindeki olaylar ve taşkınlıklar bitirilebildi." dedi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan sonra Trabzonspor yönetiminin olayı yapan kişinin başkasının Passolig'i ile stada girdiğini açıkladığını kaydeden Sancaklı, "Demek ki, en doğru kanunu bile yapsak en doğru sistemi bile getirsek insan faktörü en belirleyici faktör oluyor. Türk sporunu ve Türk futbolunu yönetenler çözüm olarak ortaya hiçbir somut öneri sunmuyorlar. Olayları birer kınama yayınlayarak geçiştirmeye çalışıyorlar. O makamlar kınama ve eleştiri değil icraat makamlarıdır." diye konuştu.

Türk sporu ve futbolunun uçurumun kenarında olduğunu, önlem alınmaması halinde uçurumdan yuvarlanacağını vurgulayan Sancaklı, "Bizim acil şekilde Türk sporu ve futbolu için seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Ama samimi bir seferberlik olmalı. 2016 yılı bizim için şanstır. Çünkü 2016'da Rio olimpiyatları yapılacak. Yasa uyarınca olimpiyatların yapıldığı sene, en geç 6 ay içinde federasyon seçimlerini yapma zorunluluğu bulunuyor. Gelin ehil insanları bu görevlere getirelim. Ancak bugüne kadar yapıldığı gibi işaret edilen insanlar ya da 'bizim yandaşımız, partilimiz, benim yeğenim, onun kardeşi' yerine, o spor dalında milli olan kişileri federasyon başkanlıklarına getirelim, yönetimlerine de belli bir kota koyalım, yönetim kurulu için de 'en az şu kadar kişi de milli olmak zorundadır' şartı getirelim. Bunun için yasa çıkaralım. Bakın bakalım bu değişiklik, Türk sporuna nasıl bir moral ve motivasyon kazandırıyor? TFF özerk olduğu için yasanın dışında kalır. Bunun için de TFF olağanüstü genel kurula çağrılsın. Yeni bir seçim yapalım ve TFF'nin başına Türk futbolunda efsane olmuş, Avrupa ve dünya futbolunun tanıdığı bir ismi koyalım. Bu, Türk futboluna büyük bir moral olur. Avrupa ve dünya futbol arenasında da prestijimizi artırır." açıklamasında bulundu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim