• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Saadet Partisi’nden "İmama Dayak" Açıklaması

Saadet Partisi, Mustafa Kamalak’ın korumalarının bir cami imamını dövdüğü haberlerini yalanladı.Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Saadet Partili kadınların, müezzini...
Saadet Partisi’nden İmama Dayak Açıklaması

Saadet Partisi, Mustafa Kamalak’ın korumalarının bir cami imamını dövdüğü haberlerini yalanladı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Saadet Partili kadınların, müezzinin evine konuk olmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ileri sürülerek, "Saadet Partisi Sultangazi ilçe teşkilatımızda görevli kadınların Yayla Mahallesi Araba Konağı Mevkii’nde sokaktaki seçim çalışmaları esnasında, partinin vaatlerini anlatan kadın kolları teşkilat mensuplarımıza, daha sonra cami müezzini olduğu öğrenilen şahsın sözlü tahriki söz konusudur. Olay mahallinde yün çırpan kadınlarla konuşan teşkilat mensuplarımız, olayın içerisinde olmayan ve o sırada kim olduğu konusunda her hangi bir bilgi sahibi olunmayan şahsın kadınların arasındaki konuşmaya müdahil olarak ’gelin bana da anlatın’ demesiyle olay başlamıştır. Kadın kolları mensuplarımız bu tazyike, ’biz buradayız dinlemek istiyorsanız gelin burada dinleyin’ karşılığını vermişlerdir. Kadınların arasındaki konuşmada başkanlık sistemi tartışılırken, ilgili şahıs ’bana da anlatın şu başkanlık sistemini, neymiş o’ diye tazyike devam etmiştir. Kadın kolları mensuplarımızın şahısla muhatap olmak istememelerine rağmen, şahıs ısrarla kadın kolları üyelerimizi sözlü tahrike devam ederek, olayı hakaret boyutuna vardırmıştır. Olayın teşkilat mensupları tarafından duyulmasının ardından da ilçe teşkilatında görevli bazı arkadaşlarımızın olayın aslını öğrenmek ve niçin böyle bir şey yaptığını sormak için müezzinle görüşmesi söz konusudur. Kadınlara yönelik ağır hakaretlerde bulunan müezzinin teşkilat mensubu erkeklerle konuşurken de aynı tavrı sürdürmesi üzerine karşılıklı itişmeler yaşanmıştır. Gerek inancımız, gerekse insanlık adına asla tasvip edilmesi mümkün olmayan ve direkt kadınları hedef alan, değil bir müezzinin - haberlere konu edildiği gibi söz konusu şahıs imam değil, müezzindir- sıradan bir insanın bile ağıza alınmayacak sözlerle kadınlara hakarette bulunması asla kabul edilemez. Bir kez daha ifade edelim ki, olayın bir evde geçtiği iddiaları tamamen yalandır. Olay sokakta vuku bulmuştur ve kadınlara yönelik bir çalışmaya dışarıdan müdahale söz konusudur." denildi.

DİYANET’E ŞİKAYET EDİLMİŞ

Haberde geçen “Saadet Partisi’ne oy vermeyen kafirdir” ifadelerinin asla gerçeklerle bağdaşmadığının belirtildiği açıklamada, "Hiçbir teşkilat mensubumuz bu tür ifadeler kullanmamıştır, kullanması da mümkün değildir. Bu tür ifadeler bizim inancımıza da siyasi söylemimize de aykırıdır. Şahıs hakkında gerekli tüm hukuki süreçler başlatılmıştır. Hakaret ve sövme sebebiyle ceza şikayetinde bulunulmuştur, yasal ve usule uygun seçim çalışmalarının engellenmesi bakımından ikinci bir ceza şikayetinde bulunulmuştur, şahıs hakkında memur olması sebebiyle disiplin kovuşturması için Diyanet İşleri Başkanılığı’na şikayette bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim