• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.97 2.85
  • Altın: 2293.771 0.79
  • Dolar: 32.3117 0.21
  • Euro: 35.128 0.09

Rusya’dan NATO’ya ‘şakamız yok’ mesajı

NATO'ya karşı harekete geçen Moskova, ülke ile karadan bağlantısı bulunmayan Kaliningrad'a İskender ve S-400 füze savunma sistemleri yerleştireceğini duyurdu.
Rusya’dan NATO’ya ‘şakamız yok’ mesajı

Rusya ve NATO arasında şimşek yüklü bulutlar artıyor. Rusya lideri Vladimir Putin'in uluslararası askeri örgüte karşılık vereceğiz açıklamasından sonra Moskova yönetimi hemen harekete geçti.

Ülkenin batı sınırında yer alan ve karadan bağlantı bulunmayan Kaliningrad'da füze savunma sistemleri konuşlandırılacak.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Kaliningrad'a S-400 füze savunma sistemleri ve İskender-M taktik füzeleri yerleştireceklerini ilan etti. 700 kilometre menzili bulunan İskender füzelerine nükleere başlık takılabiliyor.

Moskova ayrıca batı ve güneydeki bazı üslere taze askeri kuvvetler sevk edecek. Ozerov, "ABD'nin tehditlerine karşı koymak için batı bölgelerimizdeki hava ve füze savunma sistemlerimizi güçlendirmek, ilgili komuta kontrol altyapımızı savunmak için de ilave araçlar göndermek durumunda kalacağız" dedi.

Üst düzey Rus yetkili, "İki görevimiz var: Batılı hava savunma sistemlerini delmek ve ABD füzelerine topraklarını açan ülkelerden gelecek muhtemel saldırılara karşı koruma sağlamak" diye konuştu.

Rusya lideri Putin, dün yaptığı açıklamada, NATO'nun genişlemesinde ABD'nin başı çektiğini belirterek üye ülkeleri baskıya boyun eğmekle suçlamıştı:

"NATO'nun genişlemesine neden tepki veriyoruz? NATO'nun aldığı kararlar bizi endişelendiriyor. Kararların nasıl alındığını biliyoruz. Bu nedenle biz de karşı önlemler almalıyız. Bir diğer deyişle, bize göre bizi tehdit etmeye başlayan bu tesisleri füze sistemlerimizin görüş alanına almalıyız. Partnerlerimizin mantığını her zaman anlamıyorum."

İNGİLTERE RUSYA SINIRINA YERLEŞİYOR

Putin'i kızdıran en önemli adım, geçen ay İngiltere tarafından atılmıştı. Doğu Avrupa'daki varlığını artırmaya karar veren NATO, İngiltere aracılığıyla Rusya sınırına yüzlerce asker konuşlandırıyor.

CNN International'ın 'Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük güç gösterisi' başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, İngiltere'nin Romanya'ya Typhoon savaş uçaklarını da 2017'de göndereceği belirtilmişti.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Estonya'ya 800 asker gönderileceğini doğruladı, 150 askerin ilk etapta yola çıkmasının planlandığını söyledi. Londra yönetimi, Estonya ve Romanya'daki üslere savaş uçağı, tank ve asker gönderecek.

Daily Telegraph gazetesi ise, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde Estonya'ya konuşlandırılacak askerlerin İngiltere'nin buradaki daha kalıcı askeri varlığının ilk aşamasını oluşturacağını aktarmıştı.

1479808945-40b225.jpeg

RUSYA'NIN YENİ FÜZESİ

Rusya'nın 2018 yılında üretime başlamayı planladığı RS-28 Sarmat adlı yeni füzesi ise, yine geçen ay dünya ile paylaşılmıştı. 'Satan 2' kod adlı füze, 11 bin kilometre menzili aşabiliyor ve taşıdığı 10 tonluk başlıkla Fransa'yı yok edebilme kapasitesine sahip.

Batılı ülkelerin çatı örgütü NATO ile Rusya, pozisyonlarını keskin bir şekilde çizmiş durumda. Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesi ve Ukrayna ile savaşa tutuşması, tarafları daha önce de karşı karşıya getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim