• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Romanlar Günü Körfez’de kutlanacak

Körfez Belediyesi, Körfez Ticaret Odası, Körfez Romanlar Derneği ve Türkiye Romanlar Konfederasyonunun işbirliği ile düzenlenecek olan 14 Mart Romanlar Günü kutlamaları bu yıl 15 Mart Çarşamba günü Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek
Romanlar Günü Körfez’de kutlanacak

Dünyada “Romanlar Günü” 8 Nisan olarak kutlanırken, Türkiye Romanlar Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık görevi döneminde başlattığı Roman açılımının günü olan 14 Mart’ı ‘Türkiye Romanlar Günü’ olarak kabul etti. 2015 yılında ilki kutlanan Romanlar Günü’nün 3’üncüsü de bu yıl Körfez Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Körfez Belediyesi, Körfez Ticaret Odası (KTO), Körfez Romanlar Derneği ve Türkiye Romanlar Konfederasyonunun işbirliği ile düzenlenecek olan etkinliğin duyurusu ise Tütünçiftlik Sahil’de bulunan Kasr-ı Çakır Restaurant’ta gerçekleşen basın toplantısı ile yapıldı. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Başkanı Sibel Moralı, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ve Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci katılım sağladı.

 

KONSERLER VERİLECEK

Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kutlamaya, “Çiçekçi Kızlar” renk katacak. Davetliler Roman kıyafeti giyen kızlar tarafından kapıda karşılanacak. Roman Çocuk İlahi Grubu, mini bir konser verecek. Gecenin finalinde ise ünlü şarkıcı Ümmiye sahne alacak. Geceye tüm halk davet edildi.

 

DSC_0814

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDİYESİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizli, “14 Mart Romanlar Günü bize cumhurbaşkanımızın hediyesidir. Körfez’de ilkini yapıyoruz inşallah her sene yaparız” dedi. Denizli’nin ardından Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ise, “14 Mart tarihinin herkes altını çizsin. Cumhurbaşkanımız ‘Sürekli birilerinden özür dilememi istiyorlar. Bu memlekette gerçekten özür dilenecek biri varsa ben Roman kardeşlerimden özür dilerim’ demiştir. 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Roman vatandaşlarını anarşist ve faşistlerle bir araya koymuştur. Bu kanun daha sonrasında Cumhurbaşkanımız tarafından kaldırılmıştır” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZIN BURSA İHTİYACI VAR

Devamında Çokyaşar, “Bizler de 14 Mart 2010 tarihi itibariyle 3 yıldan beri Romanlar Günü olarak kutluyoruz. Türkiye’de ki romanların hakkını belirterek her yıl kutlayacağız. Türkiye’de romanlarla ilgili çalışmalar başladı. 14 Mart Romanlar Günü ilan edildikten sonra romanların sorunları bitmedi. Eğitim ve istihdam sorunlarımız ne yazık ki hala devam ediyor. Üniversiteye giden çocuklarımızın bursa ihtiyacı var. Bizler belli miktar öğrenciye burs veriyoruz ama bunu daha da büyütmemiz gerekiyor çünkü eğitim bizim için vazgeçilmezdir” ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Çokyaşar’ın ardından konuşan Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, “Ben ilk defa böyle bir organizasyona katılıyorum ve çok mutluyum. Bayram bey benim sınıf arkadaşım. Kendisi beni sağ olsun ziyaret etti ve birçok şey paylaştık. Ben de bundan sonra kadınlarımın istihdama katılması, meslek edindirme gibi konuları konuştuk. Meslek edindirme, istihdam olarak daha görünür olmak adına elimizden geleni yapacağız. Sizlerle daha yakın temaslarla devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

 

HAK ETTİĞİMİZ GÜN

Moralı’nın ardından konuşan Körfez Belediye Başkanıİsmail Baran, “Ülkede beraberliğimizi bozmaya yeltenenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Biz 80 milyon et ve tırnak gibiyiz. Geçmişte bizi parçalara bölmek için bizi bölmüşler. Bu ülkede etnik yapılanlara müsaade etmemişler, baskı ve zulüm ayyuka çıkmış. Bu millete pranga vurmak isteyenlere bu aziz millet her zaman hak ettiği cevabı vermiştir. 8 Nisan’da dünyada kutlanıyor ama 3 sene önce Cumhurbaşkanımız ‘14 Mart Türkiye Romanlar günü olarak kutlanacak’ dedi. Hayırlısı olsun. Roman kardeşlerimiz mütevazı, vatanına milletine bağlı insanlar. Cumhurbaşkanımız bu yanlışları gördü ve telafisini sağladı. Roman kardeşlerime hak ettiği günü verdi. Bizler de her zaman yanınızdayız. Asla bu milletin arasına nifak sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim