• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.35 1.01
  • Dolar: 32.5753 0.13
  • Euro: 34.7611 0.10

Roman dernekleri ile sahur vakti

Büyükşehir Belediyesi, Roman Federasyon Dernekleri ile ortaklaşa sahur programı gerçekleştirdi.
Roman dernekleri ile sahur vakti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman federasyon dernekleri ile ortaklaşa tertiplenen, her mahallede yapılması düşünülen “romanlarla sahur” etkinliğinin ilki Kozluk mahallesi sakinleri ile gerçekleşti. Sahneyi gören balkonların tribün vazifesini üstlendiği programa, vatandaşların katılımları oldukça yoğun oldu. Kozluk mahallesinde yaşanan bu coşku görülmeye değerdi. Sahur programında roman gençler ilahi ve naat okurken, Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi Ferruh Muştuerin de aralarında bulunduğu özel konuklar geceye anlam kattı.
 
KOZLUK MAHALLESİ SAKİNLERİ

Kozluk Mahallesi’nde gerçekleşen ve Roman vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sahur programına Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli eski il Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Sakarya Geyve Müftüsü Ali Erhun, Sakarya Geyve Tepecik Camii Müezzini Murat Yurttadur, İstanbul Eminönü Camii İmam Hatibi Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi Ferruh Muştuer ve Semerkand ilahi grubu katıldı.
 
ROMAN GENÇLER İLAHİ VE NAAT OKUDU

Sahur programında roman gençler birbirinden güzel ilahiler ve naatları seslendirdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile gönülleri mest eden Roman gençlerin ardından vefat eden mahalle sakinlerinin, resimlerinin sinevizyonda yansıtılması duygu dolu anların yaşandı. Sahur programına Kuran-ı Kerimi güzel okuma dünya birincisi Eminönü Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer eşsiz Kuran-ı Kerim tilaveti ile Allah’ın kelamını programa gelenlerin kalbine nakkaş gibi işledi.
 
DAYANIŞMANIN ÖNEMİ

Semerkand ilahi grubu mevlid- i şerif ve ilahiler ile programın coşkusunu arttırdığı anlamlı etkinlikte konuşan Kocaeli eski il Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, milli birlik, kardeşlik ve dayanışmanın öneminde değindi. Sönmezoğlu” Toplumların varlıklarını huzur ve güven içerisinde sürdürebilmeleri için birlik ve dayanışmanın önemi büyüktür. Dinimize göre; ferdin mutluluğu kadar, toplumun huzuru da önemlidir. Bundan dolayı yüce dinimiz İslam, mü'minler arasında din kardeşliği tesis etmiş (Hucurât, 49/10), bu kardeşliğin korunup geliştirilmesi için de karşılıklı sevgi, saygı, birlik-beraberlik ve dayanışmayı şart koşmuştur.” ifadelerini kullandı.
 
ÖZLÜ SOHBETLER

Sakarya Geyve Müftüsü Ali Erhun ise Hz. Sevban r.a. İle Peygamber Efendimiz (s.a.v) arasında yaşanan bir hadiseyi anlatıp izleyicilere  “kişi sevdiği ile birliktedir.”  Hadisi hakkında kısa özlü bir sohbet gerçekleştirdi. Kentimizde değişik zamanlarda yapılan etkinliklerde okuduğu kasideler ile gönüllerde taht kuran Sakarya Geyve Tepecik Camii Müezzini Murat Yurttadur,  Sahur programına da ayrı bir renk kattı.
 
DUA İLE SON BULDU

Programa, etkinlikler tamamlana kadar bütün mahalle sakinleri eşlik etti. Eski il Müftüsü Sönmezoğlu tarafından yapılan duada, okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriften hâsıl olan sevaplar Kozluk’tan ahirete göçenlere ve Kocaeli’nin bütün geçmişine hediye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim