• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8992.5 2.11
  • Altın: 2299.076 1.02
  • Dolar: 32.3237 0.22
  • Euro: 35.0632 -0.15

Rhodiapolis’te Restorasyon Başladı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti’ndeki tiyatro ve stoanın restorasyonun sonuçlanmasının ardından, yüklenici firma tarafından 400 gün sürecek restorasyon çalışmalarına başl...
Rhodiapolis’te Restorasyon Başladı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti’ndeki tiyatro ve stoanın restorasyonun sonuçlanmasının ardından, yüklenici firma tarafından 400 gün sürecek restorasyon çalışmalarına başlandı.

2006 yılında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından kazı çalışmalarına başlanan ve büyük bir bölümü gün yüzüne çıkartılan Rhodiapolis Antik Kenti’nde bulunan tiyatro ve stoanın (sütunlu galeri) restorasyonu çalışmaları başladığı, 400 gün sürecek restorasyon çalışmalarında antik kentin tiyatrosu, tiyatro sahnesi ve stoası ayağa kaldırılarak aslına uygun hale getirileceği belirtildi.

BAŞKAN ÇETİNKAYA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, restorasyon çalışmaları başlayan Rhodiapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak, restorasyon çalışmalarını yürüten yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2006 yılında başlayan Rhodiapolis Antik Kenti kazılarında bugüne kadar büyük mesafe katedildiğini ifade eden Başkan Çetinkaya, çalışmalara destek deren Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü ile Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İLÇEYE BÜYÜK DEĞER KATIYOR

Rhodiapolis Antik Kenti’nin Kumluca’ya büyük değer kattığını belirten Başkan Çetinkaya, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi ve Kumluca Belediyesi işbirliğiyle başlayan kazı çalışmalarında aantik kentte iki önemli yapının ortaya çıkartıldığını söyledi. Başkan Çetinkaya, “Bunlardan birisi tiyatro, diğeri ise Opramoas anıtıdır. Bu yapılarla ilgili olarak Antalya Anıtlar ve Röleve Müdürlüğü, Antalya Valiliği Yatırımları İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kumluca Belediyesi’nin ortaklaşa yapmış olduğu ihaleyle iki yapının restore edilmesi çalışması başlatıldı. Bu restorasyonla hem tarih anlamında kenti daha anlamlı hale getirecek, hem de günlük yaşam içerisinde restorasyonu yapılacak olan tiyatro işlevsel olarak günlük yaşamda aktif halde kullanmamızı sağlayacak. Restorasyonu tamamlandığında, Rhodipolis Antik Kenti şehirle de bütünleşmiş olacak. Biz bu anlamda bu çalışmayı çok önemsiyoruz" dedi.

ÖNCELİKLE AMFİ TİYATRO RESTORE EDİLECEK

Rhodiapolis Antik Kenti’nin restorasyonunu üstlenen Er-Bil Firması Şantiye Şefi Bülent Adede ise restorasyon çalışmalarında öncelikle amfi tiyatronun zamanla zarar gören bölümlerini aslına uygun olarak restore edileceğini, çalışmaların ikinci aşamasında ise tiyatro sahnesini aslına uygun olarak ayağa kaldıracaklarını kaydetti. En son olarak kentin stoası (sütunlu galeri) ve Opramoas anıtını restore edeceklerini ifade eden Adede, restorasyon çalışmaları tamamlandığında antik kentin tarih, kültür ve turizm anlamında ilçeye büyük katkısı olacağına inandığını bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim