• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 19°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2497.323 0.54
  • Dolar: 32.492 0.31
  • Euro: 34.5556 0.15

Reyhanlı sınırının tamamı duvarla örülecek

HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Suriye sınırının tamamı beton bloklardan oluşan duvarlarla örülecek. 45 kilometrelik sınırdaki duvar örme çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
Reyhanlı sınırının tamamı duvarla örülecek


HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Suriye sınırının tamamı beton bloklardan oluşan duvarlarla örülecek. 45 kilometrelik sınırdaki duvar örme çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından gerek yasa dışı geçişleri önlemek, gerekse de kaçakçılığın önüne geçmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında aldığı önlemleri artırdı ve bu kapsamda duvarlar örmeye başladı. 2013’te TSK tarafından Reyhanlı İlçesi’nin Kuşaklı Mahallesi’nde Suriye sınırına 1 kilometrelik duvar örüldü. Daha sonra Beşaslan Mahallesi’nde 2,5 kilometre uzunluğunda bir duvar örüldü ve sınırdaki tel örgülerinin yerini beton bloklar almaya başladı.45 kilometrelik bir Suriye sınır hattı olan Reyhanlı İlçesi’ndeki duvar örme çalışmaları aralıksız devam etti ve Oğulpınar Karakolu sorumluluk sahasında 4 kilometre, Kavalcık Mahallesi sorumluluk alanında 2 kilometre uzunluğunda duvar örüldü. Bunların da dışında Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde Suriye sınırında tel örgünün yanına akordeon tipinde esnek engeller yerleştirildi. 2,4 kilometre uzunluğundaki Akordeon tipi esnek engelin kurşun geçirmez özelliği bulunuyor. Bu engel, kum torbalarıyla da desteklendi.

BETON BLOKLAR YERLEŞTİRİLİYOR
Bugüne kadar Reyhanlı’nın 45 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 12 kilometrelik bölümüne duvar örüldü. Ancak son zamanlarda artan terör saldırıları nedeniyle sınırdaki güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı ve duvar örme çalışmaları da hızlandı. Ayrıca, tüm sınırın duvarla örülmesine karar verildi. Hatay Valiliği ile 2’nci Hudut Alay Komutanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan duvar örme çalışmaları 3 ayrı noktada devam ediyor. Daha önce 2,5 kilometre duvarın örüldüğü Beşaslan Mahallesi’nin Yeşilce karakoluna kadar olan 2,5 kilometrelik bölümü, Bükülmez Mahallesi’nde 8 kilometre ve Oğulpınar Karakolu sorumluluk sahasında ise 1 kilometre uzunluğunda olacak duvarı örme çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar üzerinde Hatay Valiliği’nin logosunun bulunduğu her biri 7 ton ağırlığında, 30 santimetre kalınlığında, 2 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde beton bloklar yerleştiriliyor. İşçilerin vinç yardımıyla yerleştirdiği beton blokların önümüzde dönemde sınırın geri kalan kısmına da yerleştirileceği ve 3 yıl içinde Reyhanlı İlçesi’nin Suriye’ye olan 45 kilometrelik sınırın tamamının duvarla örülmüş olacağı kaydedildi.

BÖLGE ÖSO DENETİMİNDE
Halen Reyhanlı’nın karşısında Suriye tarafında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve benzer çizgideki örgütlerin denetiminde İdlip ve Harim kentleri ve bağlı kasabaları ile iç savaş yüzünden göçetmiş Suriylelilerin barındığı kamplar ve çadırkentler bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim