• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.863 0.74
  • Dolar: 32.3631 0.10
  • Euro: 34.9444 -0.38

Putin eline yüzüne bulaştırdı: Hepsi de yalan çıktı!

Rus uçağının düşürülmesi sonrası Rusya tarafından yapılan açıklamalardan çoğu yalan çıktı.
Putin eline yüzüne bulaştırdı: Hepsi de yalan çıktı!

Önce Türkiye sınırı geçmediklerini iddia eden Ruslar, görüntüler sonrası geri adım attı.

Sınırı geçtiklerini kabul ettikten sonra 'bize uyarı yapılmadı' denildi. Ses kayıtlarıyla bu yalanları da ortaya çıktı.

Son olarak Putin'in 'DAEŞ'in petrolünü Türkiye alıyor' dedi Erdoğan ispatlamaya çağırdı. 

Haber 7 yazarı Taha Dağlı, Putin'in petrol iddiasının içinin bomboş olduğunu zira o petrolün Esed'e gittiğini hem de Rus iş adamları aracılığıyla olduğunu yazdı.

İşte Taha Dağlı'nın yazısı;

DAEŞ, işgal ettiği rafinerilerdeki petrolü kimlere satıyor?

 Liste bir hayli kabarık, iddialara göre işin en başında Esed rejimi var sonra İsrail geliyor, İranlı kaçakçılar, PKK ile Türkiye’yi suçlayan Ruslar da DAEŞ petrolüne çöken çeteden. Ortadoğu’da onlara Rakka’nın Rockefeller’ları deniyor.

DAEŞ terör örgütü Suriye ve Irak’ta yapılanırken petrol ve su kaynaklarının bulunduğu alanlara öncelik verdi.

Hem Irak’ta hem de Suriye’de nerede baraj ya da rafineri var o bölgeler işgal edildi. 2013’teki bu yapılanma sonrası rafinerilerden çıkarılan petrol, mafya gibi çalışan çetelere satıldı. Onlar tarafından da dışarıya gönderildi.

DAEŞ’in elinde bir petrol karaborsası var. Rafinerilerden günde yaklaşık 9 saat boyunda üretim yapılıyor. Tüm rafineriler silahlı gruplar tarafından koruma altında tutuluyor.

Suriye’de en verimli rafinerilerden ikisi Deyruzzor kentinde. Conoco ve al Taim’den çıkarılan petrol, Kuzey Irak bölgesine gönderiliyor. Burada Kürt gruplar devreye giriyor ki bunların PKK’yla bağlantılı oldukları biliniyor.

Irak’ta ise 1,5 yıldır DAEŞ işgalindeki Musul kentinde bulunan iki rafineri var. Al Najma ve Al Qayara rafinerilerinden elde edilen petrol de yine Zaho’ya ulaştırılıyor.

Zaho’da PKK’ya yakın olduğu iddia edilen kaçakçılar ve mafya çeteleri tarafından toplanan DAEŞ’in Suriye ve Irak’taki petrolü, 4’te 1 fiyatına alıcı buluyor.

Bu kaçakçıların arasında sadece Kürtlerin değil İranlıların da bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Güzergahın Zaho ayağında işin içine bir de İsrailli bir kaçakçı giriyor. El Arabiya’nın haberine göre “Farid” kod adlı 50 yaşlarındaki İsrail ve Yunan çifte vatandaşı bir kaçakçının da söz konusu karaborsa ticaretindeki kilit isimlerden biri olduğu söyleniyor.

Gerçek değerinin sadece yüzde 25’ine satın alınan petrol daha sonra çeşitli yollardan Esed rejimine ulaştırılıyor.

Rejimin DAEŞ petrolünün bir numaralı alıcısı olduğu 2014 yılında İngiltere’de hazırlanan bir raporda açıklanmıştı.

Şimdi o rapora ABD Hazine Bakanlığı da destek verdi. ABD’nin raporunda da DAEŞ petrolünün Şam rejimine satıldığı belirtiliyor.

Bu işe aracılık eden Rus işadamları ve onların şirketleri var. Tümü Şam rejimiyle bağlantılı olarak çalışıyor.

Rusya lideri Putin, “Türkiye DAEŞ’ten petrol alıyor” diyor ama bu suçlamanın içi bomboş. Zira o petrol Esed’e gidiyor ve aracısı da Rus işadamları.

Amerika Hazine Bakanlığı, aracı Rus şirketlerinin Amerika’daki mal varlıklarını dondurdu ayrıca o şirketleri kara listeye alarak ABD’de ticaret yapmalarına yasak getirdi.

Amerikan ve İngiliz kaynakları Esed rejimini adres gösterirken, Arap kaynaklar bir diğer alıcının İsrail olduğunu vurguluyor. Bu konuda Katar merkezli El Arabi el Cedid gazetesinin araştırmasına göre Suriye ve Irak’ta toplanan petrolün Akdeniz üzerinden İsrail’in Aşdot limanına gönderildiği belirtiliyor.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim