• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2496.247 0.49
  • Dolar: 32.5955 0.14
  • Euro: 34.7511 -0.01

Pratik çözümlerde evinizi kışa hazırlayın

İzotüm ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlayan difüzyon özelliği ile sağlıklı yaşam alanları sunan izolasyon sıvasıdır. İçeriğinde bulunan perlit sayesinde gözenekli ve doğal agragalarla ısı ve ses yalıtımı sağlar.
Pratik çözümlerde evinizi kışa hazırlayın

DIŞ CEPHE KAPLAMA VE  MANTOLAMADA İZOTÜM KULLANIN.

İzotüm ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlayan difüzyon özelliği ile sağlıklı yaşam alanları sunan izolasyon sıvasıdır. İçeriğinde bulunan perlit sayesinde gözenekli ve doğal agragalarla ısı ve ses yalıtımı sağlar. İzotün bağlayıcı lifler ile güçlendirilmiş, basınç dayanımı yüksek ve darbelere karşı koruyucudur. İzotüm yapıya fazla yük getirmeyen, ekonomik üstün ısı, ses ve yangın yalıtım sıvasıdır.ZOTÜM yangının olumsuz etkilerine karşı güvenle kullanılabilecek yangın izolasyon malzemesidir.İZOTÜM yapısı itibariyle İçeriğinde bulunan genleştirilmiş perlit ve inorganik yangın geciktirici malzemelerin eklenmesiyle elde edilen bir üründür. Yangın kaynağı kalktıktan sonra yanmayı sürdürmez. İZOTÜM alev almayan bir madde olduğundan yangın yüküne katkısı olmaz. Yangın esnasında binadaki insanların tahliyesi gerekli olan zamanı kazandırır. İZOTÜM yangını geciktirerek can ve mal kaybını önler hayat kurtarır. İnsanlar genellikle yangın esnasında yanan ürünlerin çıkarttıkları zehirli gazlardan etkilenerek hayatını kaybetmektedir. Birçok yalıtım maddesi yangın sırasında zehirli gaz çıkışına neden olurken İZOTÜM yangın esnasında zehirli gaz bırakmaz.İzotüm ısı yalıtım sıvası hafifliği ile yapıya yük getirmeyen yüksek difüzyon özelliği ile nefes alan darbeye dayanıklı, kansorjen madde içermeyen, doğal inorganik malzemelerden oluşan, kışın soğuğuna ve yazın sıcağına karşı mükemmel yalıtım sağlayan izolasyon sıvasıdır. İzotüm ile yapılarınıza harcadığınız ısıtma ve soğutma enerjisini minimum düzeye indirebilirsiniz. Yüksek enerji verimliliği ile diğer ısı yalıtım ürünlerine göre çok daha ekonomik, cebinizi yakmayan yalıtım malzemesidir. www.akerkimya.com üzerinden detaylı bilgi ve  izotüm dış cephe kaplama , mantolama ile ilgili bilgi alabilirsiniz.


DIŞ CEPHE YANI SIRA PRATİK ÇÖZÜMLER 

Kolayca uygulayabileceğiniz küçük ve pratik çözümlerle soğuk havaların evinizdeki olumsuz etkilerini en aza indirebilirsiniz.Kışın etkilerini minimuma indirmek öncelikle kötü hava koşullarıyla direkt muhatap olan çatılarımız ve dış cephelerimizin onarılmasından ve yalıtılmasından geçiyor. Kış aylarında insanlar için kaban ne ise mantolama da dış cepheler ve çatı için o anlama geliyor. İyi bir mantolama ile binanızda hem kusursuz bir ısı ve ses yalıtımı yapabilir hem de ısının kaybolmasını önleyerek yakıt giderlerinizi düşürebilirsiniz.

akerkimyalogo-001.png

A SINIFI CİHAZLAR TERCİH EDİN
Evde kullanacağınız ısıtıcı cihazın hem A sınıfı hem de programlanabilir olması da ısınmayı etki eden oldukça önemli bir faktör. Öncelikle programlanabilir bir kombiye sahip olmalısınız. Bu sayede kombiniz siz eve gelmeden yanmaya başlayacak, evinizde daha etkin ve tasarruflu bir ısınma sağlayacaksınız. Buna ek olarak evinizde ısınmanıza yardımcı olan cihazlarınızın yıllık bakımlarını zamanında yaptırmanız kışın sorun yaşama ihtimalinizi de ortadan kaldıracaktır. Örneğin bacalı bir kombiniz varsa mutlaka yakmadan önce bacanızla ilgili bir sorun olmadığından emin olun. Unutmamanız gereken bir diğer ayrıntı da 10 yılda bir doğalgaz sayacınızı değiştirmeniz gerektiği. Eğer zamanı gelmişse ve cihazınız değişmemişse yetkililerle irtibata geçin ve değişimini sağlayın.


izotum1.jpg


 

RADYATÖRLERİNİZİN ETKİSİNİ ARTIRMAK ELİNİZDE
Kombinizin performansını ve ısınmanızı etkileyen bir diğer önemli faktör de radyatörlerinizdir. Radyatörlerinizde bir sorun olmadığından emin olun, suyun dolaşımı, akıntı gibi olası aksaklıkları kontrol edin. Dökümde hafif, ısı yaymada etkili olan radyatörleri tercih edin. Unutmayın ki radyatörlerin önleri kapanmamalı, engelleyici mobilyaların yeri değiştirilmeli, perdeler radyatörlerin üzerini örtmemeli ve radyatörlerin üstüne mermer konmamalıdır. Aksi takdirde sıcak hava hareketini önlemiş olursunuz.

YILDA YÜZDE 20 ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYIN
Odalarınızdaki peteklerin etkisini artırmak için cam yünü ve alüminyum folyo ile kaplı sıcaklık yansıtıcı panelleri kullanarak yayılan sıcaklığı artırmak da verimliliğe etki eden bir diğer önemli faktördür. Bunlara ek olarak radyatörlerinizde kullanacağını termostatik radyatör vanaları sayesinde yılda yaklaşık yüzde 15-20 oranında enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

SICAKLIĞI ALÜMİNYUM FOLYO İLE HAPSEDİN
Ayrıca kombiniz balkonda ya da hava ile temas eden bir yerde ise sıcak suyun geçtiği boruları alüminyum folyo ile kaplamak da ısı kaybını minimuma indirmenize yardımcı olur.

KAPI VE PENCERELERİNİZDE HAVA ŞERİTLERİ KULLANIN
Bunun yanında kapılardan ve pencerelerden gelen soğuk hava da ısınma masraflarınız üzerinde en az çatı ve duvarlardaki zayıf izolasyon kadar etkilidir. Isınma masraflarınızı en aza indirmek için kapı ve pencerelerinizde hava şeritleri kullanarak sıcak ve soğuk havanın giriş çıkışını kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde pek de kullanılmayan ama yurt dışında kendisine çokça kullanım alanı bulan cam film kaplaması da etkili kışa hazırlık yöntemlerinden biri. Film tabakalarının hem içerden hem de dışarıdan camlara uygulanmasının etkiyi ikiye katladığını da unutmadan ekleyelim.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim