• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9530.47 0.00
  • Altın: 2479.488 0.32
  • Dolar: 32.4228 0.24
  • Euro: 34.7158 0.45

Polisi şehit eden PKK'lı çıktı

SİİRT'te, kaçakçılık şüphesiyle durdurulmak istenen bir otomobilden ateş ederek polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden kişi ile aynı araçta ölü bulunan diğer kişinin PKK'lı olduğu ortaya çıktı.
Polisi şehit eden PKK'lı çıktı

Polisi şehit eden kişinin örgütün Çırav Bölge sorumlusu 'Çıraw' kod Cemal Oğuz olduğu belirtildi. Araçta cesedi bulunan teröristin de kayıp olan Oğuz'un silahından çıkan kurşunla öldüğü tesbit edildi.
Siirt'te 7 Temmuz günü Siirt-Eruh karayolunun 15'inci kilometresinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, sabaha karşı saat 02.00'de yaptığı uygulamada, şüphe üzerine yoldan geçen bir aracı durdurmak istedi. Duran araçtaki bir kişinin rastgele ateş açması üzerine görevli polis Bünyamin Torğut şehit oldu. Olay sonrası başlatılan operasyonda ateş açılan araç, bulundu. Ancak araç içerisinde de bir kişinin ölü olduğu görüldü.

PKK'LI AYNI SİLAHLA ÖLDÜRÜLDÜ

İlk bilgilerde kaçakçı olduğu belirtilen araçtakilerin, terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile örgüt üyeleri ve bunlara yardım ve yataklık eden kişiler olduğu öğrenildi. Polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden kişinin terör örgütünün Çırav Bölge Sorumlusu 'Çıraw' kod adlı Cemal Oğuz olduğu öğrenildi. Araçta ölü olarak bulunan kişinin de PKK'lı olduğu, yapılan otopsi sonucunda da polis memuru şehit eden aynı silahtan çıkan mermilerle öldüğü tespit edildi. 

2 KİŞİ GÖZALTINDA 

Olay sonrası yapılan çalışmada yakalanan 2 kişinin de bu kişilere yardım ve yataklık ettikleri belirtildi. Olayla ilgili başlatılan geniş kapsamlı soruşturma devam ediyor.


VALİLİK AÇIKLAMASI

Siirt Valiliği, polis memuru Bünyamin Torğut'un şehit edildiği olayla ilgili yaptığı açıklamada, araç içerisinde ölü olarak bulunan kişinin Şerafettin Özekinci olduğunu belirtti. Açıklamada, şöyel denildi:

"Bahse konu olayda kullanılan ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlilerince incelenmek üzere el konulan silahların Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından yapılan Balistik incelemesi sonucunda; Polis Memuru Bünyamin Torğut ve Şerafettin Özekinci'nin aynı silahtan çıkan mermilerle öldürülmüş oldukları, polisimizi şehit eden saldırganın daha sonra aynı araç içerisinde bulunan Şerafettin Özekinci isimli şahsı da henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı infaz edip kırsal alana kaçarak izini kaybettirmiş olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bu silahın 18 Ekim 2014 günü saat 22.50 sıralarında ilimiz Eruh ilçesinde; GKK Ö. E. , Emekli GKK A.G. ile K.T. ve K.Y. isimli vatandaşlarımızın ateş edilmek sureti ile yaralanması olayında da kullanılmış olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde; saldırıyı gerçekleştiren şahsın terör örgütünün kırsal alan sorumlularından biri olduğu tespit edilmiş, olaya karıştıkları ve firari şüpheliye yardım ettikleri tespit edilen A.O., D.Ç., H.O., M.A.O., M.Ö. ve F.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, M.Ö. ve D.Ç. ifadeleri alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakılmış, M.A.O ve F.E. adli kontrol kararı ile salıverilmiş, A.O ve H.O. ise tutuklanarak ilimiz E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiş, terör örgütü mensubu şahsın yakalanmasına yönelik yoğun çalışmalar devam etmektedir."

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim