• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

PKK’lılara da OHAL uygulansın

Uzmanlar, “15 Temmuz sonrası FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin aynısı PKK’ya karşı da verilmelidir. FETÖ de PKK da Türkiye’yi yıkmak için uğraşıyor ve zaten aralarında iş birliği var” görüşünü dile getirdiler.
PKK’lılara da OHAL uygulansın

OHAL kararı sonrası FETÖ’nün devlet kurumlarından temizlenmesi için ciddi adımlar atılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın uzantılarına karşı da aynı hassasiyetin gösterilmemesi tepkilere neden oluyor.  Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya yönelik çok ciddi tepkilerin mitinglerle dile getirildiğini belirten Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Bu aşamadan sonra devletin PKK’ya yönelik daha net politikalar ortaya koyması gerekir. PKK’ya destek verenlerle, PKK’nın yanında duranlarla Kürt halkını net olarak ayırmak lazım. Her kim gerek FETÖ ve gerekse PKK’nın destekçisi ve örgüt yanlısı olarak duruyorsa devlet bunlara yönelik gerekeni yapmalıdır. Bütün halkın PKK’dan da FETÖ’den yaka silktiği net olarak görülüyor. Suçu ve suçluyu açık açık öven kamu görevleri var. Bu görevlilerin üzerine gidilmelidir” dedi.   

PKK’lıların ve PKK’ya destek veren memurların devlet içinde hala görevlerinin başında bulunduğuna ancak bunlara yönelik ciddi bir mücadelenin yapılmadığına işaret eden Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, “Bu durum başta bölgede olmak üzere herkesin dikkatini çekiyor. PKK, uzun yıllardır hem Kürtlere hem de Türklere yönelik terör faaliyetleri sürdürüyor.  15 Temmuz darbesi sonrasındaki uygulamalara baktığınız zaman bir çifte standardın olduğu görülüyor. Devlet, FETÖ’ye ayrı PKK’ya ayrı bir tutum takınıyor. Bu çifte standardın bir nedeni olması gerekir. Devletin bu tutumu PKK’nın dışındaki çevrelerde bir korkuya, endişeye neden oluyor” dedi.

PKK’NIN FETÖ’DEN FARKI YOK

Devlet kurumlarında çalışan FETÖ mensuplarının görevlerinden alınırken PKK’lıların alınmamasının bölgede ciddi rahatsızlığa neden olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Memur Sen Başkanı Yunus Memiş, “FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan açığa alınmalar zaman zaman eksikliklerde olsa gerçekten de ciddi bir şekilde rayında gidiyor. Bölgemizde PKK’nın yapmış olduğu eylemlerle ilgili devletin bu konuda PKK’nın üzerine gitmemesi, PKK’ya destek veren devlet memurlarına yönelik herhangi bir yasal işlem yapılmaması akıllarda soru işaretine neden oluyor. Elbette ki ülkede büyük bir ihanete imza atan FETÖ’nün üzerine sonuna kadar gidilmesi gerekiyor ancak PKK’ya yönelik herhangi bir işlem yapılmazsa ‘Acaba PKK terör örgütü değil mi?‘ diye akıllara soru işareti getirir” açıklamasında bulundu. 

PKK’NIN DEVLET İÇİNDEKİ UZANTILARI TEMİZLENSİN

Terör örgütleri arasında bir ayrım yapılmadan devlet kurumlarındaki bütün örgüt mensuplarının görevlerinden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Diyarbakır eski Milletvekili ve Eğitimci-Yazar Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Devletin terör örgütleri arasında ayrımcılık yapamaz. FETÖ kapsamında devletin içindeki uzantıları görevlerinden alınıyorsa aynı şekilde PKK’nın da DHKP-C’nin de devletin içindeki uzantıları hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Bütün bu uygulamaların neticeye ulaşabilmesi için hakkaniyet ölçüsüne dikkat edilmelidir. Hükümetten, devletten adil bir şekilde bütün terör örgütleriyle ciddi bir mücadele bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AYRI AYRI MÜCADELE BİÇİMİ GELİŞTİRİLMELİ

Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadele konusundaki çok uzun geçmişine ve tecrübesine dikkat çeken Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur, “PKK’ya yönelik uzun süredir ekonomik, sosyal, örgütsel, militan kaynakları ve diplomasi anlamında sürdürülen çok yönlü  mücadele edilmekte. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi bir örgüt ile Türkiye’nin bugüne kadar karşılaşmadığı, alışık olmadığı yeni bir terör örgütü fikrini temsil ediyor. PKK ve FETÖ’nün aynı kategoride ele alınması her ne kadar ikisi de terör örgütü de olsa da ikisinin eylem ve örgütlenme biçimi bir birinden farklı olduğu için ikisiyle ayrı ayrı mücadele biçimlerinin geliştirilmesi gerekir” diyerek farklı bir görüşü dile getirdi.     

AKGÜL: PKK’LILARI İŞTEN ATAMIYORUZ

Belediyede KCK’dan yargılanan ve sosyal medya hesapları üzerinden PKK/PYD’yi öven paylaşımlarda bulunan kişilerin bulunduğunu doğrulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “PKK-PYD’yi öven paylaşımlarda bulunan personeller hakkında soruşturma yapıyoruz fakat kurumdan tamamen atamıyoruz. Biz sosyal medya üzerinden PKK/PYD’yi öven isimleri Ankara Valiliği’ne gönderdik ama ‘Bunlar OHAL kapsamında değil’ diyerek bize geri gönderdiler. Çıkarılan KHK, sadece Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili olduğu için bir şey yapamıyoruz. Fakat PKK/PYD’yi öven paylaşımlarda bulunan personelin durumunu mahkemeye intikal ettirdik. Şu anda PKK’ya yakınlığıyla bilinen belediyemizde 7 personel var” diyerek PKK’lılara karşı bir şey yapılamadığını belirtti.

O PKK’LI  HÂLÂ BELEDİYEDE

Sosyal medya hesapları üzerinden devleti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ‘katil’ olmakla suçlayan, PKK/PYD’yi öven paylaşımlarda bulunan Songül Kantar’ın Mamak Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler’de çalıştığı bildirildi. Akit’in ulaştığı Songül Kantar, “Konuşmak istemiyorum, hakkımda haber yapmayın” tehdidinde bulundu.

Akit

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim