• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9142.4 0.69
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3727 0.14
  • Euro: 34.9626 -0.02

Personel eksikliğinden o birim kapandı

Darıca Farabi devlet hastanesinde Kardiyoloji Servisinin personel eksikliği gerekçe gösterilerek kapatıldı.
Personel eksikliğinden o birim kapandı

Darıca Farabi devlet hastanesinde Kardiyoloji Servisinin personel eksikliği gerekçe gösterilerek kapatılmasına, Sağlık personelinin kadro ünvanı dışında idari memur olarak çalıştırılmasına Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi devlet hastanesi Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Hakan Şahin, Sendika üyesi Özlem Cağınile birlikte şubede basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

YAŞANAN ÖRNEK ORTAYA KOYDU
Hükümetin değerli üyeleri ve ilimizdeki yerel siyasetçilerin dillerinden düşürmedikleri bir cümle var sağlık da devrim yaptık. Bu Büyülü, sihirli söylemler ile vatandaşımızı aldattıklarını ve kandırdıklarını sanmaktadırlar, aslında söyledikleri dillerinden düşürmedikleri bu süslü ve sihirli söylemlere kendileri de inanmamaktadırlar.
Söyledikleri süslü ve sihirli söylemlerin gerçeklerin üzerini örtemediğini yaşanan son örnek ortaya koymuştur. Temennimiz hükümet üyeleri ve yerel siyasetçiler bundan sonra süslü söylemler ve vaatler yerine, sorunlara çözüm üretirler.

ACI BİR ÇELİŞKİDİR
Değişe, değişe ve dönüşe dönüşe bir garip hale gelen sağlık sistemimizin geldiği son durumu Darıca Farabi devlet hastanesinde yaşanan durum özetlemektedir. Darıca Farabi devlet hastanesinde Kardiyoloji Servisi personel eksikliği nedeniyle kapatılmıştır. Artık hizmet vermemektedir. Sağlığa ulaşımda ses hızı seviyesine gelindiğinin iddia edildiği bir ortamda ne yazık ki hastanelerin bazı bölümlerinin kapandığına şahit olmak acı bir çelişkidir. İlimizde görevden alınması gereken en son Hastane yöneticisi olması gereken eski yöneticinin yerine yenisini atayamayan anlayışın, sağlık da devrim yaptık söylemlerine artık vatandaş gülüp geçmektedir.   

KÖLE MUAMELESİ
Yüzbinlerce sağlık çalışanı atama beklerken, atanamadıkları için simitçilik, garsonluk, mermercililk, pazarcılık yapmak zorunda kalan kalifiye sağlık personelinin standart kadro oranlarına göre ”PDC” doğrultusunda personel atamalarını yapmayarak mevcut personellere köle muamelesi yapmak Sağlık Bakanlığına yakışmamaktadır.

111 EKSİK PERSONEL
Türkiye Kamu Hastaneler Kurumunun 17.08.2017 tarihinde yayınlamış olduğu PDC oranlarına baktığımızda Darıca Farabi Devlet Hastanesinde yaklaşık tüm meslek guruplarında eksiklik mevcuttur. Örnekleyecek olursak hastanede görev yapması gereken 22  adet Acil Tıp Teknisyeni olması gerekirken yaklaşık  10, 74 ebe olması gerekirken yaklaşık 45, 340 Hemşire olması gerekirken yaklaşık 270 hemşire görev yapmakta olup yaklaşık 111eksik personel bulunmaktadır.
Yasak olduğu halde idareciler sağlık personelini kadro ve ünvanı dışında idari görevlere de usulsüz bir şekilde çalıştırmaktadırlar. Bu durum çalışma barışına sekte vurmakta çalışanda ise kurumu sahiplenme duygularında zafiyete sebebiyet vermektedir. Ülkemizde ve ilimizde personel eksikliğinden hastanelerde servislerin kapanması gibi bir durumun yaşanması tek kelime ile garabettir.

ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR
Türkiye’nin çeşitli üniversite hastanelerinde personel eksikliğinden dolayı servislerin kapatıldığını duymuştuk ama görülüyor ki bu sıkıntı artık kamu hastanelerinde de başlamıştır. Bakanlık buna acil çözüm üretmelidir.
Bu yetersiz istihdamın yarattığı bir diğer önemli sorunda görev yapan çalışanlara aşırı iş yükünün binmesi ve sonu gelmeyen nöbetlere mahkum edilmesidir. Sağlık çalışanlarının aylık çalışması gereken saat dışında  gün aşırı nöbet yazılmak suretiyle aylık 120 – 130 saat fazla mesai yapmaya zorlanmakta normal mesaileri ile birlikte ay içerisinde yaklaşık 280 ile 290 saat çalıştırılmaktadırlar.
Nöbetlerde yasal sınırlar çoktan aşılmış, nöbetler artık katlanılmaz bir hal almıştır.  Çalışan memnuniyeti hızla azalarak yok olmaktadır.
Korkarız ki bu işin sonu personel istifaları, başka birimlerin kapanması gibi olayları da tetikleyecektir. Bunun önüne geçilmelidir.

VİCDANLARINI TATİLE YOLLAMIŞLAR
Zor şartlar altında vatandaşa kolay ulaşılabilir kaliteli hizmet sunmaya çalışan sağlık çalışanlarına köle muamelesi yapılırken, diğer taraf dan kanun yönetmelik tanımayan ben yaptım oldu mantığı ile olaylara yaklaşan, kul hakkından korkmadıkları gibi vicdanlarını tatile yollamış, siyasetçilere yaranmak için her türlü taklayı atan bazı idareciler ise bazı sağlık personelini kurumda görev tanımları dışında masa başı idari görevlerde yaklaşık 20 kişi çalıştırmaktadırlar. Örnek verilecek; Elif G., Hemşire Eczane Sarfda çalışıyor., Yetkin K., Hemşire Kadrosunda Disiplin Biriminde görev yapıyor. Örnekleri çoğaltmak mümkün.
Sağlık personelini asıl görevlerinde çalıştırmayarak personel eksikliğinden  kardiyoloji servisinin kapanmasına sebebiyet verenler hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız.

İSTİHDAM ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILMALI
Maliye Bakanı yaptığı açıklamada kamuya bu yıl 74 bin personel alınacağını ifade etmiştir. Bu sayıya bakıldığında sağlıkta personel istihdamında yine hayal kırıklığı yaşanacağı ve sorunların kronikleşerek yaygınlaşacağı görülmektedir.
Bu nedenle Sağlık Bakanlığı bu duruma müdahale etmeli ve personel istihdamını üst seviyeye çıkarmalıdır.
Bunlar giderilmediği takdirde sağlık çalışanından mutlu ve verimli çalışmayı bekliyor olmanız hayal olacaktır. Buradan sizleri ve tüm yetkili mercileri uyarıyoruz. Yeterli kadro sayısını ve insani çalışma koşullarını hastanelerde sağlayın, açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim