• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Pelikanlar İçin Ada Yapılacak

İzmir Kuş Cenneti’ne, dünyanın üçüncü büyük Flamingo Adası’nı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Homa Dalyanı’na bir Pelikan Adası kurmaya hazırlanıyor.İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştir...
Pelikanlar İçin Ada Yapılacak

İzmir Kuş Cenneti’ne, dünyanın üçüncü büyük Flamingo Adası’nı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Homa Dalyanı’na bir Pelikan Adası kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda İzmir Kuş Cenneti’nde yeni türlerin varlığına dikkat çekilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Flamingo Adası’nın ardından Homa Dalyanı’nda pelikanlar için de bir ada oluşturacağını söyledi.

TÜR SAYISI 292’YE ÇIKTI

İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İzmir Kuş Cenneti’nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, bölgede yeni türlerin varlığına dikkat çekildi. İZKUŞ Genel Kurulu’nda verilen bilgiye göre, küçük kuğu ve ağaç kamışçını türleri ilk kez Gediz Deltası-İzmir Kuş Cenneti’nde görüldü. Böylelikle İzmir Kuş Cenneti’nde tür sayısı 292’ye çıktı. Ayrıca, su kuşu türü olan gülen, sumru, bahri, ince gagalı martı, ispinoz da İzmir Kuş Cenneti’nde bu yıl ilk kez üredi. Türkiye’de yaşayan en büyük kartal türü olan akkuyruklu kartal da cennette görülmeye başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ’un ortaklaşa yaptığı Flamingo Adası’nda da bu yıl kuluçkaya yatan flamingolardan 7 binin üzerinde yavru dünyaya geldi. Böylelikle bölgedeki flamingo sayısı 30 bine ulaştı. Sumru ile Akdeniz martısı, Türkiye genelinde en çok İzmir Kuş Cenneti’nde kuluçkaya yattı. Türkiye’nin hiçbir yerinde üremeyen kuğuların sayısı 14’e ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmelerin, alanın düzenli olarak izlenmesi, tatlı su verilmesi ve flamingo adasının yapılması gibi çalışmalarla yaşandığı bildirildi.

PELİKAN SAYISI ARTACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti’ni korumak, geliştirmek ve tanınırlığını artırmak için çok yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Geçen Pazar 18 bin kişiyle günlük ziyaretçi rekoru kıran İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın Çiğli ve İzmir Kuş Cenneti bölgesinin tanınmasına önemli katkı koyduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Homa Dalyanı’nda yürüttükleri projenin tamamlanmasıyla da İzmir Kuş Cenneti’nin başlı başına bir çekim merkezi olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Flamingo Adası’nın ardından Homa Dalyanı’nda pelikanlar için de bir ada oluşturacaklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de flamingoların üreyebildikleri tek alan olarak kalan İzmir Kuş Cenneti’nde 2012 yılında Flamingo Adası kurdu. 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan adada 2014 yılında 7 bin üzerinde flamingo dünyaya geldi.

HOMA DALYANINDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, giderek sığlaşan Homa Dalyanı’nı yeniden eski günlerine döndürmek ve balık üretimini artırmak için çalışma yürütüyor. Kanal açılarak derinleştirme çalışmaları yapılıyor, çıkan tarama malzemesi ile balıkların kaçmasına neden olan dalyanın kuzeyindeki duvarlar güçlendiriliyor. Yaklaşık 1 kilometrelik bölümde tamir çalışması yürüten İZSU, dalyanda çıkan tarama malzemesi ile kuşlar için adacıklar oluşturmayı hedefliyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilerinin de görüşleri alınarak başlatılacak çalışmalarda kuşların üreme dönemi gözetilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim