• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9762.57 0.42
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

“Patlamanın Trafo Mu Yoksa Suikast Mi Olduğunu Araştıracağız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’te yaptığı mitingde, Diyarbakır’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Trafodaki patlamanın sebebini araştıracağız. Diyarbakır sokakları sağduyulu davransın, provokas...
“Patlamanın Trafo Mu Yoksa Suikast Mi Olduğunu Araştıracağız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’te yaptığı mitingde, Diyarbakır’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Trafodaki patlamanın sebebini araştıracağız. Diyarbakır sokakları sağduyulu davransın, provokasyonlara gelmesin” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Demokrasi Meydanı’nda partililere hitap etti. Binlerce kişiye konuşan Başbakan Davutoğlu, 78 ilde ve yurt dışında yaptıkları mitingle 108 mitingin gerçekleştirildiğini belirterek, sona doğru yaklaşırken; Kilis, Antalya ve Konya mitingini yaparak 81 ilde miting gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

“DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMA ARAŞTIRILACAK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ilk bölümünde, Diyarbakır’daki HDP mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili konuştu. Davutoğlu, “Seçim sürecinin ilk mitingini yaptığımız Erzurum’dan tüm partilere ve liderlere tavsiyede bulunarak ’kimse kimseye kem söz söylemesin, şiddeti körüklemesin’ istedik. Şiddetin karşısında olduk karşısında olacağız. Biraz önce haber aldım. HDP’nin Diyarbakır mitinginde bir patlama oldu. Az sayıda yaralı var. Yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu mesele sıradan bir trafo patlaması mı, bir suikast mi araştıracağız, tetkik edip sonuç alacağız. Valiyle konuştum gerekli talimatı verdim. Diyarbakırlı kardeşlerimiz istismarlara ve provokasyonlara karşı duyarlı olsunlar. Adana ve Mersin’de nasıl failini bulmuşsak, bunu da aydınlatacağız ve arkasında ne varsa çıkaracağız. Ben AK Parti’ye yapılan saldırıyı nasıl en sert şekilde karşılarsam; HDP, MHP, CHP, Hüda-Par’a yapılan saldırıyı da kınarım; gerekli tedbiri alırız. Diyarbakır sokakları sağduyulu davransın, kimse bunu istismar etmesin. Seçim öncesinde yapılacak provokasyona karşı dimdik durmalıyız” dedi.

2002’den bu yana her şeyden önce demokrasiyi inşa ettiklerini kaydeden Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklendi. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çatıda tek başına kaldı mı? Ama temelden gelen Recep Tayyip Erdoğan milletin oyuyla seçildi mi? Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’nin iktidar olmak derdi yok. Ben diyorum ki; ‘AK Parti birinci olmazsa görevi bırakırım.’ Ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli diyebildi mi? Demirtaş barajla uğraşıyor. Bunların niyeti iktidar olmak değil, Türkiye’yi karıştırmak. Bunların derdi, Türkiye’yi kaos dönemine götürmek istiyorlar. Baktılar ki Türkiye’nin yürüyüşü durdurulamıyor; CHP, MHP, HDP, bir de Paralel Yapı hepsi bir araya geldi. Bunların 6’sı değil, 66’sı gelse uyanan devi çöktürebilirler mi? Türkiye artık milli silahlarını üreten bir ülke oldu. Bizim dönemimizde semalarımız bizim ürettiğimiz Atak helikopterlerimize, topraklarımız bizim ürettiğimiz Altay Tanklarına emanet. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu topraklar sadece milli iradeden yetki alanlar tarafından yönetilecek. Darbe, vesayet dönemi bitti. Kılıçdaroğlu buradaki mitinginde; ‘Gaziantep’i marka şehir yapacağım’ demiş. Bize ona ’günaydın’ demek düşer. Gaziantep zaten marka şehir. Hesap kırık, siyaset kırık, girdiği tüm notları kırık olan birisini iktidara geçirilir mi? Tarihi şaşırır, yönünü şaşırır, istikametini şaşırır. Şaşkınlara ülke emanet edilir mi? Bizim aşkımız vatanımızdır, bizim aşkımız milletimizdir.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’e müjdelerini de şöyle sıraladı: “1578 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi yapılacak. Havalimanının terminali yenilenecek. Gaziantep’e hızlı tren gelecek. OSB’den Küçük Sanayiye kadar Gazi-Ray yapılacak. TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi 100 bin konutluk proje başlatacak. İlk 50 binlik konutun yapılması için imza atıldı. Düzbağ Barajı yapılacak ve su maliyetleri aşağıya inecek.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim