• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 19°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Paşa Güreşleri 19 Eylül'de

İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerine 500 pehlivanın katılması bekleniyor.
Paşa Güreşleri 19 Eylül'de

Bu konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi. 19 Eylül Cumartesi günü Mehmet Ali Paşa’da bulunan Doğu Kışla Gençlik Parkı karşısında özel olarak hazırlanan alanda gerçekleştirilecek Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşlerinin bir bakıma Kırkpınar’ın rövanşı olacağı kaydedildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi beklenen güreşlerle ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi. Güreşçilerin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Doğan’ın ay yıldızlı kırmızı tişört giymesi dikkatlerden kaçmadı.

 

 

41 BAŞPEHLİVAN MÜCADELE VERECEK

Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerinde 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, 2013 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil, 2005 Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz, 2010 Avrupa Serbest  Güreş Şampiyonu Fatih Çakıroğlu, 2014 Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk Akkoyun ile 41 başpehlivanın yanı sıra yurdun dört bir yanından yaklaşık 500 pehlivan boy gösterecek. Paşa Yağlı Güreşleri’nde 2013 yılında başpehlivanlığı İsmail Balaban, 2014 yılında da Faruk Akkoyun kazanmıştı. Büyük ilgi görmesi beklenen güreşler öncesi 18 Eylül Cuma günü saat 17.00’da Fevziye Camii önünden İzmit Belediyesi’ne kadar pehlivanların da katılacağı bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

 

BAŞARAMAYACAKLAR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cumartesi günü saat 11.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek olan güreşlerle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, ülkemizde yaşanan terör olaylarına da dikkat çekerek “çok kritik olayların olduğu bir dönemde bu güreşleri yapıyoruz. Güreşlerin yapılması birlik beraberliğimize sahip çıkma, Atadan gelen değerlerle geleceğe yürünmesinin pekiştirilmesi bakımından çok önemlidir. Hain saldırılar sonucu kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yıllardır, yabancı ülkelerin de destek verdiği ülkemiz üzerine oyunlar oynanıyor. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.  Bu oyunları ancak birlik beraberlik içinde olursak bozarız. Ülke olarak, millet olarak en çok kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Geçmişte nasıl bu oyunları bozduysak şimdi de bozacağız” dedi.

 

SPORUN HER ALANINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Sporun ve sporcunun dostu olduklarını da söyleyen Doğan, “yüzmeden, jimnastiğinden, satrancına kadar sporun  alanına belediye olarak destek veriyoruz. Türkiye’de amatör spora en büyük yatırımı yapan bir belediyeyiz. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyoruz.  Bu güreşler, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde, bir anlamda Türk Milletinin sadece insanlığı, medeniyetiyle, ahlaki değerleriyle değil bileğinin de güçlü olduğunu göstermesi bakımından da çok anlamlıdır” dedi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim