• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Özel Seymen' de 12. Bilim Şenliği

Özel Seymen Eğitim Kurumları kurucusu Rahmi Seymen adına düzenlenen geleneksel bilim şenliğinin on ikincisi İzmit yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Özel Seymen' de 12. Bilim Şenliği

Okul spor salonunda gerçekleşen etkinliklere öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi. Bir hayli kalabalık olan bilim şenliği bilgi çağındaki dünyada etkin bir şekilde yol almanın koşullarını gösterme ve bu bilinci genç nesillere aktarma açısından önemli bir etkinlik oldu.Özel Seymen Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenleri anaokullarından başlayan süreç içerisinde çok önemsedikleri laboratuar çalışmalarıyla öğrencilerde oluşan ilgi, merak, sorgulama, araştırma ve gerçeğe ulaşma özelliklerini bilim şenliklerinde coşku ve heyecan içerisinde gördükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.


ULUSLARARASI GELİŞMELERİ İZLİYORUZ
Anadolu Lisesi ve Ortaokul Müdürü Ercan Demir “Ülkemizin zamanın gereklerine uyum sağlayarak bilim ve teknolojide önder bir ülke olabilmesi için gereksinim duyduğu öğrencileri yetiştirmede öncü kurumlardan biri olan Özel Seymen Eğitim Kurumları bu amaç doğrultusunda yürütülen derslerin ve proje çalışmalarının ulusal ve uluslararası literatürdeki gelişmelerle uyum içinde olmasına, ulusal ve uluslararası düzeydeki proje ve araştırma çalışmalarına katılımın artarak sürekliliğin sağlanmasına ve yansıtıcı, eleştirel, analiz sürecini sürekli hâle getirmeye nitelikli bir gelişimin sağlanması için çaba gösterir” dedi. 


MATEMATİK ÖĞRENCİLERİNDEN AKIL OYUNLARI
Matematik bölümü öğrencileri keyifli anlar yaşatmak adına çeşitli akıl oyunlarıyla buluşturdu. Problem çözme becerisi, mantık yürütme, çoklu düşünebilme, hafıza ve konsantrasyon gibi kazanımları hedefleyen oyunlarla öğrenciler bilim şenliğinde matematiğin eğlenceli yanını bir kez daha görmüş oldular. Matematik öğretmenleri “Öğrencilerimize günlük yaşamda karşılaşabilecekleri tarzda sorunlara karşı farklı stratejiler geliştirebilmeleri konusunda rehberlik etmeyi planlarken onları hem düşünüyor hem de eğleniyor olarak görmek bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımız yaşayarak öğrenecek ve oynayarak gelişecek. Etkinlikler sayesinde her bilimin içinde yer alan matematiğin daha keşfedilecek çok hazineler sakladığını bize gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.Şenlikte Matematik Sokağında gezerek, uğraşmaktan zevk aldıkları akıl oyunlarını çözüp sonuca ulaşan her bir matematik meraklısına başarı belgeleri verildi. 
Anasınıfları ve İlkokul 1.,2.,3. ve 4. sınıflarında eğitim gören öğrencilerine  haftada bir ders saati yılda 36  saat  öğrencilerin devinimsel,zihinsel ve duyuşsal gelişimini destekleyici etkinlikler ile laboratuvar dersi  uygulandığını vurgulayan Ercan Demir, gün boyunca yüzlerce farklı deneyin yapıldığını ve toplamda ortaokul ve lise olmak üzere yaklaşık 1000 öğrencinin aktif olarak görev aldığını belirtti.


ÖĞRENCİLER KENDİ DENEYİMLERİNİ SUNDU
Öğrenciler hem kendi deneylerini sunarken daha sonraki seanslarda arkadaşlarının deneylerini inceleyecek bir takım formlar doldurarak değerlendirmeler yaptı. Sonrasında bahçe etkinliklerine katılarak eğlenen öğrenciler unutulmaz bir gün geçirdiler. 12. Rahmi Seymen Bilim Günü etkinliğinde eş zamanlı olarak konferanslar spor salonu etkinliklerive bahçe etkinlikleri şeklinde devam ederken her yaştan öğrenci gruplarının kaynaşmasına ve yardımlaşmasına çok güzel bir örnek teşkil etti.Doğa Bilimleri Derneği başkanı Altuğ Revnak Eti doğada bulunan canlıların özelliklerinden yola çıkarak teknoloji alanında ilerleme sağlandığını anlattığı konuşmasında Seymen Koleji öğrencilerine etkileyici bir sunum yaptı.


KLASİK ARABALARA BÜYÜK İLGİ
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile okul bahçesinde sergilenen polis arabalarını öğrenciler büyük bir merakla incelerken, İzmit Klasik Otomobilciler Derneği tarafından getirilen klasik araçlar etkinliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

20150406_095752.jpgimg_5331.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim