• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Özel Kuvvetler Suriye'ye Girdi! 103 Terörist Öldürüldü

Türk özel kuvvetlerinden olaşan 15-20 kişilik ekip Suriye'ye geçerek IŞİD'in kontrol ettiği bölgede operasyon yaptı. Fırtına obüsleri ve koalisyon uçakları ise 103 IŞİD'liyi öldürdü.
Özel Kuvvetler Suriye'ye Girdi! 103 Terörist Öldürüldü

Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi. Koalisyon uçakları da bölgede bombardıman yaptı. Düzenlenen 4 operasyonda 48 IŞİD'li öldürüldü. Fırtına obüsleri ise Halep'in kuzeyinde IŞİD'in bulunduğu bölgeleri top atışına tuttu. Bu saldırıda da 55 IŞİD'li öldürüldü. Toplamda 103 IŞİD teröristi öldürülmüş oldu.

Kilis'e yönelik IŞİD saldırılarının artması  Türkiye'yi harekete geçirdi.  Türkiye sınırında bulunan  Kilis'e gelen Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın ziyareti sonrası gündeme gelen önlem paketinde özel kuvvetlerin nokta operasyonlara başlaması da yer aldı.

KEŞİF VE HAZIRLIK

Bu seçenek çerçevesinde dün gece 01.30 sularında  Kilis merkeze 13-14 kilometre mesafede, doğu yönünden  Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, çalışmanın füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık amacıyla olduğu bilgisi geldi.

GİZLİ TUTULUYOR

10 gün süren yoğun istihbarat ve hazırlık sürecinin ardından dün gece harekete geçen özel kuvvet timi, sabah saatlerinde  Türkiye'ye geri döndü. Operasyon 4 saat sürdü. Mahiyeti gizli tutulan operasyonda önceliğin  Kilis'e atılan füze rampalarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi olduğu öğrenildi.

ABD VE RUSYA'YA BİLGİ

Tim,  Suriye'ye giriş ve çıkışta güvenlik amacıyla farklı noktaları kullandı. Ayrıca timin bölgeye girmesinden önce ABD ve Rus askeri yetkilileri operasyonla ilgili bilgilendirildi.  Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre TSK, IŞİD'in saldırılarını bitirmek ve  Kilis güneyinde güvenli bölge oluşturmak için bu operasyonlara devam edecek.

IŞİD'E BOMBA YAĞDI

Özel kuvvet timinin görevini tamamlayıp dönmesinin ardından IŞİD'in ele geçirdiği Delha, Havar, Harcele, Barekatı ve  Karaköprü köylerine 4 hava harekatı düzenlendi. Koalisyon güçleri ile yapılan ortak hedef tespit çalışmalarının ardından başlatılan operasyonlarda harekatlar saat 05:47'de, 06:13'de ve 07:41'de yapıldı. F-16 ve A-10'lardan oluşan Koalisyona ait uçakların düzenlediği hava harekatı sonucunda IŞİD'e ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi. İlk alınan görüntülerde 44 IŞİD'li terörist öldürülürken çok sayıda IŞİD'li teröristin yaralandığı tespit edildi. Savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırıların kesildiği belirtilirken IŞİD'in bu bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. 4'üncü hava harekatı ise saat 11.45'te  Karaköprü bölgesine Koalisyon F-15'leri ile yapıldı. Harekat sonucunda 4 IŞİD'li terörist öldürüldü. 4 ayrı hava harekatında toplam 48 IŞİD'li terörist öldürülmüş oldu.

FIRTINA OBÜSLERİ 55 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜ

Akşam saatlerinde ise bu sefer Fırtına obüsleri Halep'in Azez ilçesine bağlı Baragidah, Havar  Kilis, Harcele ve Delha bölgelerindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Bu saldırıda ise 55 IŞİD teröristi öldürüldü.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 7 Mayıs 2016 tarihinde Halep'in kuzeyinde, Suran ve Tal El Hişn yerleşim yerinin kuzey doğusunda ve Baragidah ve Kuşakcık bölgelerinde keşif ve gözetleme araçları ve bölgeden alınan istihbaratın değerlendirilmesiyle tespit edilen IŞİD terör örgütü hedeflerine yapılan top atışları sonucunda IŞİD terör örgütüne ait toplam 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vurularak imha edildi. Yapılan başarılı atışlar sonucu 55 IŞİD terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim