• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9121.68 0.46
  • Altın: 2324.222 0.76
  • Dolar: 32.3597 0.11
  • Euro: 34.9217 -0.44

Özel Günlerin Vazgeçilmezi !

Eskişehir’de, düğün sezonunun yavaş yavaş açılmasıyla birlikte çiftlerin gelin arabası olarak tercih ettiği antika arabalar da görücüye çıktı. Saatlik, günlük veya sadece gelin almak için kiralanan ar...
Özel Günlerin Vazgeçilmezi !

Eskişehir’de, düğün sezonunun yavaş yavaş açılmasıyla birlikte çiftlerin gelin arabası olarak tercih ettiği antika arabalar da görücüye çıktı.

Saatlik, günlük veya sadece gelin almak için kiralanan araçların kullanım süresine göre kira fiyatları değişiyor. Şehir dışından gelen turistlere de Eskişehir turunda eşlik eden araçlar, şoförü ile birlikte vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatıyor. Kullanımında günümüzdeki arabalar ile arasında fark olan arabaların vitesleri koldan değiştiriliyor. En ve genişlik olarak da günümüzdeki araçlardan büyük olan antikaların kullanımı şimdiki arabalara göre biraz daha zor.

Eskişehir’de antika araba kiralayan Orkun Saç, 3 senedir bu işi yaptığını, yılın en çok nisan ve ekim ayları arasında işlerinin yoğunlaştığını anlattı. Arabalar klasik olduğu için parça ve usta konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Saç, 1964 Chevrolet Impala, 1956 Chevrolet Belair, 1957 Chevrolet Belair ve 1949 model Doodge Kingsway olmak üzere 4 tane klasik arabaları olduğunu söyledi.

"BABAMIN KLASİK ARABA MERAKI BENİ İŞ SAHİBİ YAPTI"

Saç, ’’Abim internette gezerken 1956 model Blelair aracımızı görüyor. Babamla birlikte gidip İzmir’den arabayı alıyorlar. Daha sonra bizde klasik araba merakı başladı ve internet üzerinden araştırarak 4’ncü arabamızı da aldık. Daha sonra benzinlikte veya yolda bu araçlarla görenler, ’düğüne veya diğer özel günlere gelir misin’ dediler. Ben de kabul ettim ve internette bu işi yapan firmaları araştırdım. Onların da 4-5 civarı araca sahip olduklarını gördüm. İleride pişman olmamak için bu işi yapmaya başladım ve pişman olmadım. Şu anda yeni bir araba daha aldık. Onun bakımları şu anda yapılıyor. Üç senedir bu işi yapıyorum ve Nisan ayı ile Ekim ayı arasında çok yoğun oluyorum. Eskişehir’de bu işi yapan tek benim zaten kış aylarında da hizmetimiz oluyor ama doğal olarak çok fazla bir talep olmuyor" şeklinde konuştu.

"FİLMLERDE VE DİZİLERE ARAÇ KİRALADIM"

Filmelere ve dizlere de araç kiraladığını aktaran Saç, "Mor Menekşeler diye dizi çekilmişti Eskişehir’de. O dizide 1949 Model olan Doodge Kingsway kullanıldı. Şimdilerde de Eskişehir’de çekilen Sungurlar dizisi çekiliyor. O dizi de ise 1964 Model Impala yer aldı. Bursa, Bilecik, Kütahya gibi çevre illere de araç kiralıyoruz. Babam Süleyman Saç da bana yardımcı oluyor. Eski günlerini yad etmek için gelip arabalar ile fotoğraf çektiren insanlar oluyor. Özellikle teyzeler bu araçların kendilerinin gelin arabası olduğunu söylüyorlar. Onlarla da muhabbet ediyoruz. Nikah salonun tam karşısında olmamızdan dolayı çiftler daha rahat ulaşıyor. Sosyal medyadan da ulaşan insanlar çok fazla. Niyeti olanlar son güne bırakmasınlar. Önceden ayarlasınlar ki istedikleri arabayı seçebilsinler. En azından bir kere de olsa bu klasik arabaya binerek bu keyfi tatsınlar. Bendeki Doodge Kingsway’den Türkiye’de 10 tane var, bir tanesi de bende" diye anlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim