• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.118 0.75
  • Dolar: 32.3373 0.19
  • Euro: 34.9482 -0.12

“Özal Kuruculardandı Ama Erdoğan Esas Mimar”

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın bilinmeyenlerini anlatan yakın arkadaşı Hasan Celal Güzel, Özal’ın şehit edildiğini savundu. Güzel, “Yeni Türkiye’nin bir bakıma kurucularındandı ama esas mimarı da...
“Özal Kuruculardandı Ama Erdoğan Esas Mimar”

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın bilinmeyenlerini anlatan yakın arkadaşı Hasan Celal Güzel, Özal’ın şehit edildiğini savundu. Güzel, “Yeni Türkiye’nin bir bakıma kurucularındandı ama esas mimarı da Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Özal’dan Yeni Türkiye’ye" isimli konferansta konuşan eski Bakan Hasan Celal Güzel, yakın arkadaşı merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ve yeni Türkiye gerçeklerini anlattı. Turgut Özal Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa Eski Bakan Hasan Celal Güzel, sürekli rüyasında Özal’ı gördüğünü belirterek, “Rüyamda ikimizde kollarımızı sıvamış her zaman olduğu gibi gömleklerimizi, kravatlarımız yana kaymış, bir program üzerine konuşuyoruz. Rahmetli Özal bana, ‘İkinci yeni programı tamamlayamadan ayrıldık’ diyor. Ben de en son rüyamda ’Turgut ağabey şimdi Tayyip Bey tamamlıyor’ dedim” ifadelerini kullandı.

"ÖZAL, SON DERECE MİLLİ GÖRÜŞ SAHİBİYDİ"

Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Özal’ın son derece milli çerçevede görüş sahibi ve vatanı milleti için vizyonu büyük olan bir insan olduğunu belirten Hasan Celal Güzel, “Yeni Türkiye’nin bir bakıma kurucularındandı ama esas mimarı da Recep Tayyip Erdoğan biliyorsunuz. Özal’ın şehit edilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu bir çalışma yaptı ve bu konuda çok büyük şüpheler olduğunu söyledi. Bunun neticesinde de biliyorsunuz kabri açıldı. Kabrinde cesedi bozulmadan çıktı. Bizim inancımıza göre ancak şehitlerin cesedi bozulmaz. Ayrıca birçok emare var şehit edildiğini gösteren, şimdi detaylara girmeyeyim” diye konuştu.

"ÖZAL’IN EMPERYALİST VİZYONU ALEYHİNE OLDU"

Özal’ın suikastçılarının kim olduğu konusunda net bir şey söylemenin mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Güzel, “Titiz bir şekilde araştırılırsa ortaya çıkacaktır. Musul Kerkük konusu bir taraftan Ortadoğu’daki başarıları Orta Asya’da büyük bir entegrasyona Türk Birliği ile gitme konusundaki idealleri, birçok kimseyi ürküttü. Bir defa Rusya’yı ürküttü. Sonra İsrail’i ürküttü. Hatta Amerika’yı bile ürküttü. Dolayısıyla böyle bir şeyi istemiyorlardı. Rahmetli Özal’ın emperyal vizyonu o konuda çok aleyhine oldu. Ama bence çok da önemliydi” dedi.

İstanbul’un tekrar hilafetin merkezi olacağına değinen Güzel, “Şimdi Allah Recep Tayyip Erdoğan’ı korusun çok iyi korunuyor zaten. Allah da korusun. Oda aynı vizyonları geliştirerek devam ettiriyor biliyorsunuz. İnşallah kimse buna mani olmayacak. Mutlaka geçmişteki şanlı günlerde görecek. Tekrar bir imparatorluk şeklinde olmasa da bir emperyal vizyonla bizim devletimiz genişleyecek” ifadelerini kullandı.

"ÖZAL SUİKASTINDA ÇOK İSİM ANILDI"

Özal’a düzenlenen suikastta birçok kişinin isminin anıldığını hatırlatan Hasan Celal Güzel, ”Levent Ersöz Ergenekon meselesinde son derece karışık bir kişiydi. Onunda bu işle ilgili olduğu söylendi. Sedat Simavi ile alakalı olduğu söylendi. Aslında çok yakınlarının ismi söz konusu oldu. Hatta Bedrettin Dalan’ın bile ismi geçti. Çünkü o maruz kaldığı suikastta Bedrettin Dalan’ında parmağı olduğu söylendi” diye kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim