• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9596.13 0.75
  • Altın: 2493.407 0.38
  • Dolar: 32.6002 0.14
  • Euro: 34.8556 0.26

'Öz yönetim' açıklamasıma tutuklama ve gözaltılar

Bitlis'in Hizan İlçesi’nde dün yapılan ’öz yönetim’ açıklaması ile ilgili bir kişi tutuklandı.
'Öz yönetim' açıklamasıma tutuklama ve gözaltılar

Hakkari’de, geçen hafta yapılan sözde ’öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Hakkari Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi gözaltına alındı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Kent Meclisi adına sözde ’özerklik’ açıklaması yapan Muhsin Aksan, polis tarafından gözaltına alındı.Bitlis Valiliği, dün Hizan ilçesi’nde yapılan ’öz yönetim’ açıklaması ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada bir kişinin tutuklandığı belirtilerek, şöyle denildi: "19.08.2015 günü ilimiz Hizan İlçesinde küçük bir grup bir araya gelmiş, Demokratik Bölgeler Partisi sözde halk meclisi eş başkanı Kader Sönmez tarafından yapılan bir basın açıklaması ile sözde öz yönetim ilan edildiği duyurulmuştur. Anayasa ve yasalara aykırı olarak gerçekleşen bu eylem neticesinde ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmış ve bu kapsamda emniyet güçlerimiz tarafından yapılan operasyon sonucu Kader Sönmez isimli şahıs ikametinden alınarak Hizan Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildiği Mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
HAKKARI BELEDİYE EŞ BAŞKANI DA İFADE VERİYOR
 
Hakkari’de, geçen hafta yapılan sözde ’öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Hakkari Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi gözaltına alındı.
 
Hakkari’de 6 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde sözde ’öz yönetim’ açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 gün önce yapılan operasyonlarda Binevş Kadın Merkezi Kordinatörü Hamide Özer ile Kurdi- Der eski Şube Başkanı Vasfi Ak gözaltına alındı. 
 
Bugün de Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, ifade vermek için avukatlarıyla birlikte Hakkari Adliyesine geldi. Savcılıktaki ifadenin ardından Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi, Adliye önüne gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
NUSAYBİN'DEDE GÖZALTI VAR
 
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Kent Meclisi adına sözde ’özerklik’ açıklaması yapan Muhsin Aksan, polis tarafından gözaltına alındı.
 
Nusaybin’de 9 Ağustos günü Kent Meclisi adına özerlik açıklaması yapıldı. Açıklamaya okuyan Muhsin Aksan, "Nusaybin halkı olarak 30 yıldır direndik bugün de direnmeye ve onurlu bir yaşamı kurmaya hazırız. Tüm bu nedenlerle devletin kurumlarının Nusaybin’de hiç bir meşruluğu kalmamıştır. Biz de bu kurumları tanımayacağız. Kendi yaşamımızı, demokratik temelde inşa edip demokratik öz yönetimimizi oluşturarak direnişle yaşamımızı savunacağız. Nusaybin halkı olarak tüm bu saldırılara bu temelde cevap olacağımızı ifade ediyoruz" demişti.
 
Aksan, bugün polisin evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Muhsin Aksan, soruşturmasının yürütüleceği Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim