• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9543.36 0.14
  • Altın: 2492.827 0.86
  • Dolar: 32.4863 0.13
  • Euro: 34.7687 0.15

Öyle Soruya Böyle Cevap

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel bir haber ajansı muhabirinin çalıştığı kurumu vurgulayıp bazı iddiaları gündeme getirmesi üzerine, ”Ben anladım o kurumdan olduğunuzu" dedi. Muhabirin inatla tekrar...
Öyle Soruya Böyle Cevap

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel bir haber ajansı muhabirinin çalıştığı kurumu vurgulayıp bazı iddiaları gündeme getirmesi üzerine, ”Ben anladım o kurumdan olduğunuzu" dedi. Muhabirin inatla tekrarı üzerine ise Avcı, “Bir kere de olumlu bir şey sor” diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın özel bir haber ajansı muhabiriyle yaşadığı diyalog dikkat çekti. Soru soran muhabirlerin hangi kurumdan olduklarını belirterek soru sormalarını isteyen Bakan Avcı, muhabirin Kazakistan ve Libya’da Milli Eğitim Bakanlığına ait okullar kapatıldı. Dünyanın birçok yerinde Türk okulları var. Onlarla ilgili ‘kapatın biz açalım’ şeklinde bir yaklaşım varken kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ve kapatılacak okulları nasıl açacaksınız?” sorusu üzerine, ”Kurumunuzu söylemenize gerek yoktu ben anladım o kurumdan olduğunuzu” dedi. Avcı, aynı muhabirin “Bakanlığınıza VIP torpille çok sayıda atama olduğu söyleniyor” demesi üzerine ise muhabirin kurum adını söyleyerek “Bir kere de olumlu bir şey sor” diye konuştu.

KAZAKİSTAN VE LİBYA’DAKİ OKULLAR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, Kazakistan ve Libya’daki Türkçe Eğitim Merkezlerinin kapatılması ile ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Kazakistan’daki görev yapan öğretmenlerimizle ilgili Kazakistan’da vize sorunu vardı. O vize sorunu çözüldü, dolayısıyla Türkçe öğretmen üzere orada olan öğretmenlerimiz tekrar görevlerine döneceklerdir. Libya’daki şartları hepiniz biliyorsunuz. Güvenlik koşullarını biliyorsunuz. Libya’da merkezi hükümet kontrolü noktasında sıkıntılar var ama asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman, kaldı ki orada görev yapan okullar daha çok oradaki Türk çocuklarını eğitim gördükleri bir yerdi. Onların da büyük kısmı Türkiye’ye geldiği için Libya istikrarına kavuştukça oradaki okullarımız da başka yerdeki okullarımız da faaliyetlerine devam edecekler.”

“ŞAİBE SÖZ KONUSU EDİLEMEZ”

Özel bir ajans muhabirinin “Bakanlığınıza VIP torpille çok sayıda atama olduğu söyleniyor” şeklindeki sorusuna ise Bakan Avcı, şöyle cevap verdi: “Bir kere de olumlu bir şey sor. Hemen listelerini getirin. Milli Eğitim Bakanlığında atamaların hangi kriterlerle yapıldığını herkes görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, en azından benim dönemimde 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı. Bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez. Böyle bir şey yok ama bazı basın yayın kuruluşları özellikle Milli Eğitim Bakanlığına yönelik olarak çok sistematik olarak dezenformasyon kampanyası yürütüyor. Milli Eğitim Bakanlığındaki en küçük bir aksaklığı, Gümüşhane’nin bir köyündeki ilkokulun penceresinin kırık olduğu bir fotoğrafı alıp Türkiye’de eğitim göçtü diye haber yapıyorlar. Bunu ne kadar kasıtlı yaptıklarını, niye yaptıklarını, tekere hangi çomağın sokulmasından ötürü rahatsız olduklarını biz de biliyoruz. Siz de biliyorsunuz.”

ÖĞRETMENLERİN NÖBET ÜCRETİ TALEBİ

Avcı, KPSS operasyonu ile ilgili “Bekleyelim, sonuçlarını görelim. Ciddi bir çalışma var orada” derken, öğretmenlerin nöbet ücreti taleplerine ilişkin olarak da “Bununla ilgili çalışma var. Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüyoruz. Bütün imkanları, nereden nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyor. Teknik konuyu hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek. Öğretmenlerin bu taleplerine duyarlı olduğumuzu zaten daha önceden de vurgulamıştım” dedi.

“LABORATUVARLAR MESCİT OLMAZ”

Bakan Avcı, İzmir’deki bazı okullarda laboratuvarların kapatılarak yerine mescit açılmasıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Böyle bir şeyin olmadığını ifade eden Avcı, “Okul yöneticilerimiz, il milli eğitim müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz okulların fiziki mekanların optimum kullanımı konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar ama bu tür sansasyonel şeylerle bazı düzenlemeler eleştirilebiliyor. Yoksa laboratuvar kapatılıp mescit yapılmaz. Zaten eğitimcilerimiz zaten böyle şeyler yapmaz. Yapmamalılar ve yapmıyorlar” diye konuştu.

O MEDYA KURUMU DA DAHİL

İzmir’de iki okulun açılışını yaptıklarını hatırlatan Avcı, özel gereksinimli öğrencilere eğitim ve mesleki eğitim konularında iki okul açılışının çok önemli olduğunu belirtti. Otistik çocuklarımızın eğitimi için Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan çok güzel bir eğitim kurumunun açılışını yaptıklarını anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuan 56 öğrenci okuyor ama 100 öğrenci kapasiteli. Otistik çocuklar için çok özel eğitim programlarının uygulanması gerekiyor. Bu konularda yetişmiş, uzmanlaşmış eğitimcilere ihtiyaç var. Burası sadece fiziksel alt yapısı itibariyle değil, aynı zamanda eğitim kadrosu itibariyle de örnek bir eğitim kurumu oldu. Bu vesileyle Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yöneticilerine, Yaşar ailesine çok teşekkür ediyorum. Bunun diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum.” Bu tür kurumların örnek olması bakımından Türk okulları ve torpil sorularının ardından diyaloga girdiği muhabirin kurumunun adını söyleyen Avcı, o kurum da dahil olmak üzere medyanın bu konuya eğilmesi gerektiğini dile getirdi.

“MESLEK OKULLARI BUDANMIŞTI”

İzmir’de açılan meslek lisesi hakkında da bilgi veren Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “Orada kız öğrencilerimiz üç ayrı bölümde eğitim görecek. Bu da mesleki eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak ayrıca vurgulanması gereken bir konu. Türkiye’de mesleki eğitim 28 Şubat sürecinde ciddi bir darbe almıştı. Bütün meslek okulları ciddi manada budanmıştı. Rağbet düşmüştü. Biz özellikle iki yıldan beri bütün ders yılı ve sömestr açılışlarını meslek liselerimizde yapıyorum. Bunu özellikle yapıyoruz çünkü çocuklarımızın, velilerimizin ve kamuoyumuzun mesleki eğitim konusundaki duyarlılığını artırmak istiyoruz. Buralarda gerçekten 1. sınıf eğitim veriliyor. Bunların yapılan güzel örnekleri, ürünleri de yakın bir gelecekte Ankara’da büyük bir sergide kamuoyuna sunacağız. Kamuoyu meslek liselerinde ne kadar güzel işler yapıldığını görmüş olacak.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim