• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9091.57 0.13
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

"Ortadoğu Bataklık Değil Medeniyetin Temelidir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orta Doğu’ya bataklık diyen CHP’yi eleştirerek, “Orta Doğu medeniyetin temelidir” dedi. Samsun İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi, Gençlik ve Spor Bakanı...
Ortadoğu Bataklık Değil Medeniyetin Temelidir

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orta Doğu’ya bataklık diyen CHP’yi eleştirerek, “Orta Doğu medeniyetin temelidir” dedi.

Samsun İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapıldı. Yapılan kongreye ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır ve Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Sunar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve delegeler katıldı.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan kongre, Gençlik Kollarının faaliyetleri sinevizyon gösterisinde anlatıldı. Daha sonra yönetim kurulu oy birliği ile ibra edildi.

Samsun’da yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “30 Mart tarihinden sonra sınırlarımız genişledi ve bu sınırlar içersinde gece gündüz çalıştık. Şu anda dünyada yapılan herhangi bir sporun altyapı eksiklikleri şehrimizde 2017 yılının Eylül ayına kadar tamamlanıyor” dedi.

Gençlik Kollarıyla gurur duyduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “Kongreler bizim tazelenme ve güç kazanma yerlerimizdir” diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Sunar’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gelecek Gençliğindir. Bugünden itibaren kendinizi geleceğe hazırlayacaksınız. Türkiye’de 13 yıldır AK Parti iktidar. Ama görüyorsunuz, bugün burada bu salonda sanki yeni bir iktidarın yürüyüşünü başlıyormuş gibi heyecan var. Bu birlikteliği yakalamak önemlidir. Bunu yakaladığınız zaman başarı geliyor” şeklinde konuştu.

Çanakkale savaşında şehit olanların bugünkü gençlerin hür olması için şehit olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

“Bugün Cumhurbaşkanımız Çanakkale’de. Çünkü Çanakkale’de 1919’da bu ruh ayaklandığı da gençlerimiz, o bizim elimize, göğsümüze uzanan, inancımıza uzanan, medeniyetimize uzanan ellere ‘dur’ demek için gençler yürüdü. En ön safta gençler durdu. Onun için gençler, en ön safta duracaksınız. En önde yürüyeceksiniz. Çanakkale’de şehitliğimizin mezar taşlarına bakın, oradaki illere bakın, oradaki şehirlere bakın. O zaman Osmanlı Devletinin içersinden, her bölgesinden gelen, bugün artık sınırlarımızın dışında olan bölgelerde var. Orta Doğu’dan, Balkanlardan, Kırım’dan her yerden gelmiş neferler el ele kol kola beraberce şehit oldular, gazi oldular. Bugün siz burada hür olasınız diye şehit oldular. Bu mirasın hakkını en iyi şekilde taşımanız gerekiyor. Yıllar yılı, uluslararası, siyasette ve diplomaside çok kısır yaşadık. Kendi sınırlarımızın içersinde kapalı bir şekilde kimseye ulaşmadan diplomasi yapmaya çalıştık. Diploması bu değildir. Diplomasi ve hakkı savunmak doğru bildiğini her zaman ve her şart altında söylemektir. Halen dünyada konuşulan, artık slogan haline gelen örneklerin en büyüğünü Cumhurbaşkanımız Davos’ta verdi. Dünyaya ‘One minute’ dedi. O gün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu oradaydı ve bizim dünya siyaseti içersindeki, diplomasideki duruşumuza yolumuza devam ettik.”

ORTADOĞU BATAKLIK DEĞİL

‘Ortadoğu bataklıktır’ diyen CHP’yi eleştiren Bakan Kılıç, “CHP ne diyor, ‘Ortadoğu bataklığı’ diyor. Yazıktır. Ortadoğu bir bataklık değildir. Ortadoğu medeniyetlerin temelidir, köküdür. Bugün bazı sıkıntılar yaşıyor olabiliriz. Ama Ortadoğu’nun ne anlama geldiğini bilmeyenler, Ortadoğu’ya bataklık derler. Ama biz asla ve asla Ortadoğu’yu, Ortadoğu coğrafyasını bataklık olarak görmedik ve görmeyeceğiz. Tabi uluslararası siyaseti eleştirenler arasında olduğunu zannedenler Somali’ye gidiyorum diye Kenya’ya gittiler. Önümüzde çok önemli bir seçim var. 7 Haziran’da genel seçimler var. Bu seçimde Türkiye Cumhuriyeti, ülkemiz seçime giderken, ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı ve çok uyumlu bir şekilde çalışan bir hükümetle gidiyor. Biz onun için anayasayı değiştirecek çoğunluğa ihtiyacımız var. Çünkü bu gömlek bu kalıba dar geliyor artık. Bizim hızlı karar almamız lazım. Hızlı yürümemiz lazım, hızlı bir şeklide geleceğe doğru adımlar atmamız lazım. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmak için şimdiden koşmamız lazım. Diyorlar ki, ‘AK Parti 13 yıldır iktidarda. Yavaş yavaş yorulmaya başlamıştır’ Öyle bir şey yok. Biz daha yeni başlıyoruz. Biz daha koşumuza yeni başlıyoruz. Biz bugüne kadar geleceğe yürüyüşümüzün temellerini sağlamlaştırmak için çalışmalarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

"KADINA ŞİDDETE HAYIR DİYORLAR, KADINA ŞİDDET UYGULUYORLAR"

Seçilme yaşının 25’den 18’e indirilmesi gerektiğini belirten Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’de seçilme yaşı bundan 5 sene önce 30’du. İlk kez 2011 seçimlerinde 25’e düşürdük. Şimdi ne diyoruz, ‘25 olanı 18 yapalım’ diyoruz. Çünkü biz gençliğimize güveniyoruz. Biz gençliğimizin sadece ve sadece pankart asan gençlik olmasını istemiyoruz ve böyle de olmuyor. Bizim gençlik kolları kongremiz şölen havasında geçiyor. Bizim gençlik kollarımızın yaptığını birçok siyasi partinin ana kademesi yapamıyor. Mecliste 24 güne yakındır İç Güvenlik Paketi diye adlandırdığımız kanun çalışmalarını yapıyoruz. Muhalefet her şeyi denedi. Kadına şiddette hayır diyoruz. Kadına şiddeti lanetliyoruz. Peki Meclisin yönetiminde sorumlu olan kadın Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapı’ya muhalefetteki milletvekillerinin yaptıklarını televizyondan gördünüz mü? Hele bir tanesi var ki, meclis zabıtlarından ne söylediğini okuyun. Bu kadar da edep ve adaptan yoksun hale gelebiliyorlar. Ama 7 Haziran’da milletimiz onlara gereken cevabı verecektir. Millet en büyük hakemdir. Kadına şiddete hayır diyorlar, mecliste kadına şiddet uyguluyorlar. Bu nasıl iştir. O meclis çalışmaları esnasında, sabahlara kadar ne büyük zorluklar yaşandık. Sabırlar ne kadar test edildi. AK Parti grubu çok sağlam durmuştur.”

GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından 600 delegenin bulunduğu ve tek liste ile yapılan açık oylamada mevcut başkan Caner Göktepe tekrar başkan seçildi. Buna göre yönetim kurulu listesi şöyle:

“Abdullah Yarar, Ahmet Erçal, Ahmet Selim Kazancı, Ayşenur Bayraktar, Betül Öztürk, Cem Emre Çakan, Cem Özgen, Efe Zeki Uğraş, Emin Emre Sevilmiş, Emine Göçay, Emre Cömert, Esra Özbağ, Fatih Üstün, Fikri Yurt, Filiz Cabri, Furkan Arman, Furkan Kayaoğlu, Gülsüm Ak, Hakan Kömpe, Hakan Toraman, Halil Ayhan, Hasan Uzun, Hilal Karaismailoğlu, Hüseyin Kahraman, Kayhan Doğan, Mehmet Köksal Çoskun, Merve Çebi, Mustafacan Yapıcı, Nazif Akın, Necip Karaduman, Ömer Faruk Murzioğlu, Onur Makal, Osman Kılıç, Salim Yurtsever, Samet Okur, Sefa Aydın, Seher Boydak, Selman Yesevi Cevahir, Şenol Baş, Seyfullah Tozlu, Seyithan Ekin, Sümeyra Çebi, Tolga Oğuz, Ufuk Yedek, Uğur Etli, Ümitcan Karabina, Volkan Çağlar, Zehranur Gümüş, Ziyaeddin Mert Öztekin.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim