• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Orgeneral Akar: ’’Türk Silahlı Kuvvetleri 33’ Diye...’’

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, ’’Hudut güvenliğiyle terörle mücadele konuları dışında, takriben 2 yıldan beri Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, ’Türk Silahlı Kuvv...
Orgeneral Akar: ’’Türk Silahlı Kuvvetleri 33’ Diye...’’

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, ’’Hudut güvenliğiyle terörle mücadele konuları dışında, takriben 2 yıldan beri Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, ’Türk Silahlı Kuvvetleri 33’ diye kurumsal bir proje çalışması yürütüyoruz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Meclis’te bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona katılan Orgeneral Akar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kara Kuvvetleri olarak hudut güvenliğiyle terörle mücadele konuları dışında, takriben 2 yıldan beri Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda, "Türk Silahlı Kuvvetleri 33" adlı kurumsal bir proje çalışması yürüttüklerini açıkladı. Akar, "Bu çok önemli bir çalışma, bütün kara kuvvetlerinin mensupları bu çalışmaya katıldılar. Şu ana kadar yüz yüze yapılan çalışmalar, mektupla, resmi yazılarla gelen yazılar, elektronik olarak 20 binin üzerinde teklif görevi geldi bizim projelerimize" diye konuştu.

Kara Kuvvetleri olarak 140 projelerinin olduğunu açıklayan Akar, "Bu çerçevede yapılan çalışmaların sonucunda, ’şunu şöyle yapın, böyle yapın’ diye 50 uygulama emri yazdık. Gençlerde büyük bir moral, motivasyon, heyecan var. Herkes bir şeyler yapmanın azmi ve kararlılığı içinde. Böylece daha etkin, daha caydırıcı, daha saygın bir kara kuvvetleri için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla alakalı dün Genelkurmay sitesinde özet bir bilgi de çıktı. Burada bizim yaptığımız büyük toplantılar oldu. Erzincan’da, Adana’da, İstanbul’da, Ankara’da daha dün yapıldı. Bunun üçüne de Sayın Genelkurmay Başkanımız katıldı, çok beğendiler. Dolayısıyla bu konuda güzel şeyler oldu, gençler son derece heyecanlandılar. Bütün kara kuvvetlerinin Edirne’den Iğdır’a kadar birliklerine bu heyecan yayıldı, bundan da çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Örnek verebilir misiniz" şeklindeki soruya Akar, "Çok değişik konularda var. Eğitim, atış, tatbikat konularımızda bütün yenilikler, bunların daha etkin olması için neler yapmamız lazım. Orada ciddi projelerimiz, çalışmalarımız var, bundan dolayı biz heyecanlanıyoruz" karşılığını verdi.

"Bizim tugay karargahını, komutanlarını eğitiyoruz, bununla ilgili bir çalışma yaptığımızda askerler yapıyordu" diyen Akar, "Erzurum’da, İzmir’de çok sayıda vali muavini düzeyinde, AFAD’tan, Kızılay’dan arkadaşlarımız da katıldı, meteorolojiden, TRT’den. Bir kriz, savaş halinde, olay halinde, barışı destekleme harekatı için örneğin bir kolordu, tugay Somali’ye, Afganistan’a gittiğinde orada nasıl işbirliği yapacaksınız? Bizim dediklerimiz, gördüklerimiz bir tarafa, oraya katılan sivil arkadaşlarımız, bunlar 15-20 civarında değişik birimlerden, çok mutlu oldular, çok sevindiklerini, çok beğendiklerini, çok şey öğrendiklerini, çok heyecanlandıklarını dile getirdiler, ifade ettiler; biz de bundan memnun olduk. Bu tür projelerimiz var, çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Orgeneral Akar, "Bu, NATO’nun 2020 projesi çerçevesindeki projeler mi" sorusuna ise "Hayır, tamamen milli. Bizim projelerimizin temel özellikleri, bir tercüme değil, iki tamamen ihtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı gidermeye yönelik" yanıtını verdi.

Orgeneral Akar, yeni sloganlarının, "Etkin, caydırıcı, saygın Kara Kuvvetleri" olduğunu açıkladı. Askerlere telefon verilmesine yönelik projeyi değerlendiren Akar, uygulamanın, çok yakın bir zamanda, ufak tefek eksiklikler tamamlandığında devreye gireceğini dile getirerek, "Silahlı Kuvvetler yaşayan bir organizma. İhtiyaç ve sorunlar devamlı ortaya çıkıyor, devamlı da gideriliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim