• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9548.68 0.19
  • Altın: 2486.665 0.60
  • Dolar: 32.5193 0.24
  • Euro: 34.8355 0.38

Operasyon Gebze'ye Sıçradı, 9 Gözaltı, 4 Tutuklama

İstanbul'da çalıntı otomobillerin bir kısmını şasi numarasını değiştirerek bir kısmını da parçalara ayırarak sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.
Operasyon Gebze'ye Sıçradı, 9 Gözaltı, 4 Tutuklama

İstanbul'da hırsızlardan aldıkları otomobillerin bir kısmını şasi numarasını değiştirerek bir kısmını da parçalara ayırarak sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 4' tutuklandı. İstanbul'un çeşitli ilçeler ile Sakarya ve Kocaeli'ne yapılan eş zamanlı operasyonda sağlam ya da parçalarına ayrılmış halde çalıntı olduğu düşünülen 34 otomobil ele geçerildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan çalıntı oto başvuruları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında oto yedek parçacıları yakın takibe alındı. Yapılan çalışmalar sonunda çalınan otomobillerden bir kısmının parçalara ayrılarak yedek parça olarak satıldığı belirlendi. Modeli yüksek olan araçların ise şasi numaralarının ağır hasar nedeniyle trafikten düşümü yapılan otomobillerin şasi numaraları ile değiştirilerek sahte belgelerle satıldığı ortaya çıktı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, bu işlemlerin oto hırsızlarından otomobil satın alan bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini tesbit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bu bilgilerin ardından Sakarya, Gebze ve İstanbul'un çeşitli ilçelerinde belirledikleri oto atölyeleri ile ikametlere 27 ve 28 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlediği operasyonlarda çalıntı olabileceği düşünülen 34 araç ele geçirdi. Bir kısmı parçalarına ayrılmış otomobiller ile birlikte Yasin B.(27), Ufuk K.(45), Ertuğrul T.(40), Harun B.(35), Ünal K.(28), Murat B.(26), Musa B.(31), Zekeriya D.(52) ve Erhan D.(45) adlı 9 kişi de yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerden Harin B. ile Musa B.'nin ve Zekeriya D. ile Erhan D.'nin kardeş oldukları öğrenildi.

OTOMOBİLLERİN KRİMİNAL İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR

El konulan otomobiller ile oto parçaları, Kağıthanede bir yediemin otoparkına çekildi. Polis kamerası ile görüntülenen yedek parçalarının çokluğu dikkat çekti. Otoparkın çatısına kadar otomobil parçaları konulduğu ve adım atacak yer kalmadığı dikkat çekti. Otomobillerden 8'inin kriminal inceleme sonucu çalıntı olduğu tesbit edilirken diğer otomobillerle ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

ŞÜPHELİLERDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Yasin B., Ufuk K., Ertuğrul T. ve Erhan D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 5 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yurtdışı çıkış yasağı getirilen bu 5 kişi, soruşturma karara bağlanana kadar her hafta ikametlerinin bulunduğu bölgeye en yakın polis karakoluna giderek imza atacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim