• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9129.9 0.55
  • Altın: 2324.383 0.76
  • Dolar: 32.3675 0.10
  • Euro: 34.9483 -0.35

"Onların Çocuklarının Altında Porsche’ler Var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Cumhurbaşkanlığına ait zırhlı bir Mercedes otomobil tahsis edildiğini açıkladı. Erdoğan, konuyu ajite edenlerin çocuklarının altında çok d...
Onların Çocuklarının Altında Porsche’ler Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Cumhurbaşkanlığına ait zırhlı bir Mercedes otomobil tahsis edildiğini açıkladı. Erdoğan, konuyu ajite edenlerin çocuklarının altında çok daha lüks otomobiller olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’a kazandırılan toplam bedeli 1 katrilyon 658 trilyonluk 69 eserin toplu açılış törenine katıldı. Yatırımları anlatan Erdoğan, eğitimde 23 trilyon maliyeti olan 187 derslik, 13 adet ilkokul, ortaokul, liseyi kente kazandırıldığını belirtti. Gıda, tarım ve hayvancılık tesisleri için 31 trilyon harcandığını söyleyen Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da 534 trilyon bedelle yaptığı sulama sisteminin birinci kısmının tamamlandığını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanlığının 588 trilyon yatırımla Kahramanmaraş Göksun 6. Bölge Hudut Yolu’nu tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, kente 100 trilyonluk 3 tünel de kazandırdıklarını vurguladı. Erdoğan, termik santral atölye binaları, laboratuvarlar, sosyal güvenlik kurumu hizmet binaları, 9 adet afet konutu ve 6 adet sevgi ve yatırım bedeli 334 trilyon lira olan çok özel tesisleri aynı anda açtıklarını belirterek, “Halep oradaysa Arşın Kahramanmaraş’ta. Kahramanmaraş’ta 12 yılda toplam 14 katrilyon yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.

“CHP İMAM HATİPTE ORTA KISMI KALDIRACAK”

Muhalefet partilerine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgüt ve paralel örgüt ile medyanın bir kısmının harekete geçerek koalisyon kurduklarını savunarak, “Bölücü örgütün güdümündeki parti, paralel çatı ve çeteye daha düne kadar demediğini bırakmıyordu, şimdi maşallah can ciğer kuzu sarması oldular” diye konuştu. Öğrenci sayısı 600 bin olan imam hatip okullarındaki öğrenci sayısının katsayı adaletsizliği ile 60 bine kadar düştüğünü fakat bu adaletsizliğin kaldırılmasıyla şuan 1 milyona çıktığını anlatan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘1+8+4’ diyor. Yani imam hatiplerin orta kısmını kapatacağını söylüyor. Kayseri’de ‘Hayır öyle bir şey söylemedim’ dedi. Biz bu formülü geçmişten tanırız. İlk ve ortayı birleştiriyor, orta kısım kapatılıyor. Tabii Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bitti o iş” dedi.

“GENEL BAŞKANI POPSTAR EDASIYLA PARLATIYORLAR”

6-7-8 Ekim olaylarından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“40 kişiyi öldürenleri biliyorsunuz değil mi? Şimdi bakın terör örgütünü arkasına almış malum parti ve bununla güya demokrasiden bahsediyorlar. Yasin Börü’yü beşinci kattan atıp şehit edenler bunlar değil mi? Taşlarla parçalaya parçalaya şehit ettiniz. Van’da musluklardan kan akan o billboardları süsleyenler bunlar değil miydi? 52 vatandaşımızı katleden olayların sorumlusu olan genel başkanı bunların bir pop star edasıyla parlatıyorlar. Siyasette herkes kendisi için oy ister değil mi? Bunlar birbirleri için, özellikle de birisi için oy istiyorlar. Zaten seçim beyannameleri, vaatleri de birbirinin kopyası, sadece rakamlarda anlaşamıyorlar. Meydanlarda söylediklerine bakıyorsunuz aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Öyleyse nedir? Bu bu kadar hesaba ne gerek var? Her birinin ayrı genel merkezi, ayrı bayrağı, var hiç gerek yok hepsini birleştirin olsun bitsin.”

“GÜCÜMÜ ÖNCE HAKTAN SONRA HALKTAN ALIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya ilişkin ise “Artık milli siyaset belgesine girdin. Hükümetimiz Bakanlar Kurulu’ndan geçirdi. Demiştim ya başbakanken, ‘inlerine gireceğiz’ diye. Girdik ve devam ediyoruz. İşte ben bu meydanlarda bunun için varım” ifadelerini kullandı. Toplu açılış törenlerine katılması nedeniyle muhalefet partileri tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikayet edilmesiyle ilgili yorum da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağımı söylüyordum seçilmeden önce. Şimdi CHP, MHP YSK’ya gidiyor, HDP 2 kere gidiyor. Talepleri ‘Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın, Cumhurbaşkanı’nı konuşturmayın.’ Ya bunlar ne dediklerinin farkında değiller. Ben cumhurum, cumhur. Cumhurun başkanıyım. Buraya beni getiren irade, şu veya bu değil. Karşımdaki evet, cumhur. Gücümü önce haktan, sonra halktan alıyorum. Ne oldu? Cevaplar verildi, ret ret ret. İşte bugün buradayım, yarın Antalya, diğer gün Şanlıurfa. Durmak yok. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, meydanlarda milletimle birlikte Rabiamız’ı haykırmaya devam edeceğim” dedi.

“MESELE DEVLETİN DEVAMLILIĞINI SÜRDÜRMEK”

Muhalefet partilerinin açıkladıkları projeleri zaten kendilerinin daha önce gerçekleştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanalistanbul, Türk Hava Yolları’nın dünya çapına yayılması, 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı, Marmaray gibi örnekleri gösterdi. Şanlıurfa, Siverek ve Adıyaman’ı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü’nün açılışını dün gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, olay bu. Binali Yıldırım’a tekrar teşekkürler. Mesele, devletin devamlılığını sürdürmek. Köprünün dışındaki görüntüler eski Türkiye’dir. Köprü yeni Türkiye. Bu eski Türkiye koalisyonunun hiç mi projesi yok? Elbette var. Ne diyor ‘Diyanet’i kaldıracağız, zorunlu din dersini kaldıracağız’ diyor” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARININ ALTINDA PORSCHE’LER, VAR ONLARLA GEZİYORLAR”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’ie tahsis edilen makam aracıyla ilgili tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dün sabah aradım Diyanet İşleri Başkanı’nı ve dedim ki, ‘Cumhurbaşkanlığındaki zırhlı Mercedesler’den birini ben makamınıza tahsis etmek istiyorum’ Bugün yaptım, zırhlı Mercedes Diyanet İşleri Başkanımız’da. Diyanet İşleri makamı böyle oyuncak mı ya? Yani altındaki bir tane lafta Mercedes, zırhı falan da olmayan, değeri 320 bin lira. Bunların çocuklarının altında Porsche’ler var, onlarla geziyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından toplu açılış için kurdele kesti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim