• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2325.509 0.80
  • Dolar: 32.3459 0.19
  • Euro: 34.8864 0.62

"Önemli Olan Aile İçi Meselelerin Kendi İçinizde Konuşulması"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki polemikle ilgili, "Önemli olan aile içi meselelerin kendi...
Önemli Olan Aile İçi Meselelerin Kendi İçinizde Konuşulması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki polemikle ilgili, "Önemli olan aile içi meselelerin kendi içinizde konuşulması. Tweet yoluyla cevap verince ister istemez izleyenler bir tedirginlik yaşamış olabilir. Sınavdan geçmiş olduk belki küçük bir stres testinden geçmiş olduk” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Habertürk TV’de katıldığı programda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemikle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, "Üslup farkları olabilir ama tek bir gaye uğruna bizler uğraşıyoruz ülkemiz için ülkemizin geleceği, büyüme için. Sayın Başbakan ve Genel Başkan yorumlarını yaptılar. Burada önemli olan aile içi meselelerin kendi içimizde konuşulması. Tweet yoluyla cevap verince ister istemez izleyenler bir tedirginlik yaşamış olabilir. Sınavdan geçmiş olduk belki küçük bir stres testinden geçmiş olduk.

Tabii ki Bülent abidir. Şahsi açıklamaları olduğunun altını çizmek lazım. Kurumsal bir görüş olmadığını kendisi de ifade etti” dedi.

“CUMHURBAŞKANI BEYNİNİ ASKIYA ALMADI”

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bütün detayların çalışıldığını belirten Bakan Yıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımız çok fazla emek verdi. Konumunun farklı olması onu bu davadan uzaklaştırmıyor. Yanlış yorumlanan bir husus var. Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanlığı yapmış birisidir. 10 Ağustos’tan sonra zihnini, beynini bir yere askıya almadı. Biz onun geçmişini bir kenara bırakamayız, kendisi de bırakamaz. Parti menfaatleriyle çözümün menfaatleri çelişiyorsa ülkemiz adına bunu tercih ederiz dedi. Kürt kardeşlerimizin bir kısım sorunlarını dile getirmiş olması Kürt sorunu gibi tercüme edilmemeli.

Hakan Fidan’ın devlete bakan bir yüzü vardır. MİT’in bir devlet yanı bir yandan da hükümetin en önemli yapı taşlarından biridir. Son üç gün içinde sevinmeye çalışanların profiline bakınca aslında bir işin nasıl yapılacağını değil nasıl yapılmayacağını tarif edenlerdir. Varsa ortaya koyacakları değer kendi partileri içinde ortaya koymalılar .

Bu insanlar arasında acaba bir ayrılık var mı diye sürekli fırsat kollayanlara buradan ekmek çıkmaz diyorum. Konunun zor olması bununla alakalı üslup farklılıklarını ortaya çıkarabilir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bütün detaylar çalışıldı. Sayın Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu titizlikten kaynaklı görüş ayrılıkları olacak” dedi.

7 Haziran genel seçimleriyle ilgili Yıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımızın görev tanımlaması açık. Altını kalın çizgilerle çizmemiz gerek genel başkanımız, başbakanımız ve cari bir hükümet var. AK Parti hükümetimizle ve AK Parti listesiyle seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız istikrar adına 400 milletvekili hedefi koydu. Hiçbir oy cepte değil, vatandaş kendisine hizmet edene tercihini kullanır. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez. Doğru yaptığınız kadar güçlenirsiniz. Şirketler için böyle hükümetler için de böyle. Hedefimiz her 3 seçmenden 2’sinin ‘AK Parti’ dediği ortama gelmek. Bu ülkenin yarısı AK Parti’ye oy verdi, diğer yarısı vermedi. Oy vermeyenlere karşı saygısız bir ifademiz oldu mu şimdiye kadar?”

“KENDİSİ İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN BAHSETMİYOR”

“Başkanlık sistemini seçmene nasıl anlatacaksınız?” sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Açık açık anlatacağız. Ne kurguladığımızı başkanlık sistemiyle neler getireceğimizi tek tek anlatacağız. ’Nerede bu devlet’ diye bir başlık vardı. Şimdi şikayet diye sunulan şu, ’Devlet çok yanımızda değil mi?’ diye. Hayır değil... İkisinin ahengini vatandaşımıza anlatacağız. Ceberrut bir devlet anlayışını yaşadığımız bütün o algıların şefkatli bir yapıya dönüştüğünü başkanlık sistemiyle daha iyi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız başkanlık derken kendisinin başkan olduğu bir başkanlık sisteminden bahsetmiyor” diye konuştu.

CHP’nin seçimlerde yeni bir şey ortaya koyabileceğini sanmadığını belirten Bakan Yıldız, “MHP’nin de bir kısım konuları zaman zaman istismar ettiğini gördük şehitlerimizle alakalı. O yüzden çözüm süreci Türkiye’de partiler üzerindedir. Çözüm süreci başarıya ulaşsın menfaatlerimizin gerisinde kalabiliriz. Çünkü çözüm süreci kendimizden daha önemlidir. HDP şu anki anketlere göre barajı aşamayacak CHP’nin de ciddi bir sıçrama yapacağını düşünmüyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim