• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 27°C Kocaeli
    • 26°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9598.19 -0.84
  • Altın: 2481.465 -0.10
  • Dolar: 32.4834 0.25
  • Euro: 34.5913 0.23

On binler Şehidini Uğurladı

Siirt Pervari’deki hain saldırıda şehit düşen 8 askerden biri olan Derinceli 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı’nın acısı sadece ailesini değil tüm Kocaeli’yi yaktı.
On binler Şehidini Uğurladı

sehidin-evinin-onu-001.jpgSiirt Pervari’deki hain saldırıda şehit düşen 8 askerden biri olan Derinceli 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı’nın acısı sadece ailesini değil tüm Kocaeli’yi yaktı. Kocaeliler, şehit haberi gelir gelmez şehidin Derince’deki evine akın etti, acıyı paylaştı.7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olayları, hız kesmeden sürüyor. Neredeyse her gün şehit haberleri geliyor, yürekler yanıyor. Önceki gün de öğle saatlerinde Siirt Pervari Karayolu’nda terör örgütü mensupları tarafından menfeze yerleştirilen patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada araç içerisinde bulunan 2’si üst rütbeli olmak üzere toplam 8 asker şehit oldu.
 

c1.jpg

 
8 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
Bombalı saldırının ardından jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk, jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli, uzman çavuş Barış Akın, jandarma erler Mehmet Hilal Barkın, Recep Baycur, Ömer Erüstün, Bahadır Aydın ve Emre Kaan Arlı’nın şehit oldukları açıklandı. Şehit Emre Kaan Arlı’nın Derince Yenikent Mahallesi’nde yaşayan ailesine kötü haber, askeri yetkililer tarafından akşam saatlerinde verildi.
 
TECİLİNİ BOZDURDU
Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi’nde oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban ve Emine Arlı çiftinin 3 çocuğundan tek erkek olan 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı’nın şehit haberi, herkesi yasa boğdu. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda mekatronik bölümünde okurken tecilini bozduran Emre Kaan Arlı, yaklaşık 8 ay önce askere gitmişti.
 
MAYIS AYINDA GELMİŞTİ
Derince’deki evinden 8 ay önce dualarla gönderilen Emre Kaan Arlı, acemini birliğini Manisa Kırkaağaç’ta yapmıştı. 75 gün boyunca komando eğitimi alan Arlı’nın usta birliği ise Siirt’e çıkmıştı. Derinceli Arlı ailesi, çocuklarını yemin töreninde Manisa’da da yalnız bırakmamış ve yanında yer almıştı. Yaklaşık 5 aydır Siirt’te vatani görevini yapmayı sürdüren şehit Emre Kaan Arlı, son olarak mayıs ayında babaannesi Kezban Arlı’nın vefatı nedeniyle ilimize gelmişti.

kalabalik.jpg
 
BİNLER EVE KOŞTULAR
10 gün boyunca ilimize kalan ve ailesiyle hasret gideren Emre Kaan Arlı, daha sonra ise usta birliğine geri dönmüştü. Bombalı saldırıda patlatılan askeri aracı kullanan Emre Kaan Arlı’nın şehit haberinin duyulması üzerine ailenin evine binler akın etti. Şehit jandarma er Emre Kaan Arlı’nın evine komşuları tarafından dev Türk bayrağı açıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Arlı için tanıyan tanımayan herkes gözyaşları döktü, ailenin acısını paylaştı.
 
DAYISI İSYAN ETTİ
Yeğenini kaybetmenin acısını yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan şehidin dayısı Yaşar Bulut, “Yeğenim öldü. Yıktılar bizi, yıkıldık. Rahatlasın şerefsizler. Allah HDP’ye oy verenlerin de bunları başımıza getirenlerinde belasını versin. Yıktılar bizi’’ dedi. Gece boyunca şehidin evinin önünde Kur’an-ı Kerim okundu, gelen giden hiç eksik olmadı. Tek oğlunu kaybeden baba Şaban Arlı, taziyeleri kendisi kabul etti.
 
SİYASİLER DE GELDİ
Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte siyasiler ve bürokratlar da şehit evine akın etti. Şehidin baba ocağına ilk gelen isim CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince ilçe başkanı Nihat Değer ve il başkanı Cihat Altunyuva oldu. CHP’liler, baba Şaban Arlı’ya başsağlığı dileğinde bulundu. Taziye evine ilerleyen saatlerde; vali Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AKP Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, Kamu-Sen İl Temsilcisi Yaşar Şanlı, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanı İbrahim Özcan ile yüzlerce kişi geldi, ailenin acısına ortak oldu.
 


SİİRT’TE TÖREN YAPILDI
Saldırıda şehit olan 8 asker için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’nın Omurtak Kışlası’nda bir tören düzenlendi. Törene; İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, askeri ve mülki erkan ile şehitlerin aileleri katıldı. Şehitler için okunan duanın ardından cenazeler, gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı. Siirt’teki törene Arlı ailesinden ise kimsenin katılmadığı öğrenildi. 
 
GÖZYAŞI SEL OLUP AKTI
Derinceli şehit Emre Kaan Arlı’nın naaşı öğlen saatlerinde Deniz Hava Üs Komutanlığı’na getirildi. Arlı’nın cansız bedenini burada ailesi ile askeri erkan tarafından karşıladı. Ayyıldızlı bayrağa sarılı Emre Kaan Arlı’nın naaşı önce evine getirildi, helallik alındı. Evin önünde gözyaşı sel oldu. Şehit er Emre Kaan Arlı için Derince Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazda, gözyaşı sel olup aktı. Cenazeye protokol üyelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Şehit jandarma komando er Emre Kaan Arlı, dua ve gözyaşlarıyla Körfez Şehitliği’nde toprağa verildi.
 
ON BİNLER EŞLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Emre Kaan Arlı’nın cenazesine çok sayıda protokol üyesi ve siyasi isim katıldı. Körfez Merkez Mezarlığı Şehitliği, cenaze törenine katılanlarla doldu taştı. Alana sığmayan kalabalığın bir kısmı töreni duvarların, şehit heykelinin üzerinden izledi. Şehit Emre Kaan Arlı, mezarı başında okunan duanın ardından , 3 pare silah atışının yapılmasıyla birlikte toprağa verildi. On binlerce vatandaş bu anı gözyaşları içinde takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim