• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8876.85 1.82
  • Altın: 2240.943 -0.15
  • Dolar: 32.3403 0.08
  • Euro: 35.1219 -0.25

Omuz ağrısı diye gitti, kalbi delik çıktı!

34 yaşındaki Ahmet İlhan, Ocak ayında aniden sırtında ve omzunda bir ağrı hissetti. Ağrıları kol bölgesine yayılmaya başladı ve göğsünün ön kısmında da kendini belli etti.
Omuz ağrısı diye gitti, kalbi delik çıktı!

Ortopedik bir sorun olduğunu düşünerek doktora başvurdu ancak kalbinde delik olduğu ve şikayetlerinin bundan kaynaklandığını öğrenince bir şok yaşadı. İlhan, Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Nuri Cömert’in koyduğu tanının ardından Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ahmet Taner Çetintaş’ın gerçekleştirdiği mikrocerrahi operasyonu ile yeniden sağlığına kavuştu.

 

Düzenli spor yaptığı için kas veya eklem sorunu olduğunu düşündü

 

34 yaşına kadar kalbiyle ilgili hiçbir sorun yaşamayan, sürekli spor yapan ve futbol oynayan Ahmet İlhan aniden omuz ve sırt bölgesinde hissettiği ağrılar nedeniyle hareket edemez hale geldi. İşinden dolayı sürekli arabayla seyahat etmesi gereken İlhan, zaman zaman koluna da vuran ağrılar nedeniyle araba kullanırken zorlanmaya başladı. Ağrı yeri omuz olduğu için ortopedi ve travmatoloji bölümüne muayene oldu. Ağrıların kaynağının bu olmadığı anlaşıldı ve Ahmet İlhan'a bir de kardiyoloji doktoruna başvurması söylendi. Bu alanda iyi bir doktor araştırdıktan sonra Memorial Antalya Hastanesi’ne başvuran İlhan, transözefagiyal ekokardiografi cihazı ile muayene edildi. Sonrasında kalbinde doğuştan olan bir delik olduğu, yeri, boyutu ve büyüklüğü açısından vakit kaybetmeden ameliyat edilmesi gerektiği söylendi.

 

İyileşme dönemimde sigara kullanmıyor olmamın çok faydasını gördüm

Kalbindeki 2 cm büyüklüğündeki delikle 34 yaşına kadar yaşayan İlhan şunları söyledi; “Kalbimdeki delik doğuştanmış ama kapanmamış. Şu ana kadar yaptığım hiçbir aktivitede bir sıkıntı yaşamamıştım. Fazla koştuğum zaman nefes alırken zorlandığım oluyordu ama hiçbir zaman kalbimde bir sorun olduğunu düşünmedim ve kontrole gitmedim. Doktorum özel bir yöntemle çok başarılı bir ameliyat yaptı. Göğüs bölgemde 5 cm’lik keşiden girerek kalbimdeki deliği onardılar hatta ameliyat esnasında sağ kalp kapakçığımda da büyüme gördükleri için ona da müdahale etmişler. Ayrıca bu yaşıma kadar hiç sigara kullanmadım. İyileşme sürecinde sigara kullanmıyor olmamın faydasını gördüm. Bu benim için çok avantaj oldu.”

 

Eşim vücudunda iz bile kalmadan kısa sürede iyileşti

33 yaşındaki eşi Fatma İlhan eşinin kalbinde delik olduğunu duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek sözlerine şunları ekledi; “Çevremizde veya ailemizde kimsede bir kalp rahatsızlığı yoktu. Bu yüzden duyduğumuz anda çok şaşırdık. Ameliyatın açık cerrahi olacağını öğrendiğimizde de gözümüzde daha farklı bir tablo canlandı. Bu kadar küçük bir kesiden böyle bir ameliyat yapılacağını ve hiçbir iz kalmayacağını bilemezdik. Şimdi eşim eski haliyle aynı, hatta belki daha bile iyi. Ameliyattan sonra birçok şey yasaklanır diye düşünmüştüm ama istediğim zaman spor yapabileceği ve günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebileceği söylendi. Çok mutluyum.”

 

Ufak bir kesi ile kalbe ulaşabiliyoruz

Bu modern yöntemle son derece başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Ahmet Taner Çetintaş “Hastamızda secundum ASD ve triküsbid kapakta sağ kalbin büyümesi sonucu oluşan kapak yetmezliği vardı. Son zamanlarda gelişen teknolojinin kalp cerrahisinde yer almasıyla artık bu tür hastalıkları göğüs kafesini tam açmadan sadece çok ufak bir kesi ile kalbe ulaşarak yapabiliyoruz. Yaklaşık 5cm’lik ufak bir kesiden planlanan operasyon başarı ile tamamlandı. Bu tür ameliyatlar sonrası iyileşme, normal hayata dönüş gibi durumlar klasik yaklaşımlara nazaran çok daha hızlı olmaktadır. Bu tür ufak kesi ameliyatları her kalp hastalığı için uygun olmayabilir fakat kapak hastalıkları ve kalpte olan doğumsal bozukluklar büyük çoğunluğu bu yöntemle tedavi edilebilmektedir.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim