• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

"Olmaz Diyen Karşıma Çıksın"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Plan ve Bütçe Komisyonu dışında Kesin Hesap Komisyonu oluşturacağız. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı muhalefet partisinden olacak" dedi....
Olmaz Diyen Karşıma Çıksın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Plan ve Bütçe Komisyonu dışında Kesin Hesap Komisyonu oluşturacağız. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı muhalefet partisinden olacak" dedi.

Partisinin seçim bildirgesini okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mazotun rafineri çıkış fiyatının bir lira 20 kuruş olduğunu hatırlatarak, çiftçinin motorini 4 liradan aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Yata Sıfır vergiyle veriyorsun. Çiftçiye niye vermiyorsun?" diye sordu. "Eğer çiftçi üretseydi Soma olmayacaktı, Ermenek olmayacaktı, onların çocukları yetim kalmayacaktı" diyen Kılıçdaroğlu, 5 milyon vatandaşımızın borç batağında olduğunu söyledi.

İktidar olduklarında faizlerin en az yüzde 80’ini sileceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olmaz diyen karşıma çıksın. İstediği platforma çıkarım. 436 bin vatandaşımız hapse girmek için sıraya girmiş durumda. Bunun devlete bir kuruş yükü vardır. 12 milyar liralık alacağınızı varlık yönetimi şirketine, 2 milyar liraya satıyorsanız, ben de 10 milyar liranın tamamını sileceğim. Eğer bir ülkede refah olmasını, bir ülkenin yaşanacak bir ülke olmasını istiyorsak sokaktaki vatandaşın sorununu çözeceksin. Hedefimiz bu, bütün sorunları çözeceğiz. Sorunları çözmeye kilitlendik. Türkiye’yi onurlu bir ülke yapmaya kilitlendik."

İşsizlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sen işsizden, ’benim işsizliğimi gider’ deme hakkın var. Çünkü sosyal devlet budur. Biz herkesin inancına saygı gösteren bir partiyiz. İnancı, yaşam tarzı ne olursa olsun herkesin sorununu çözmeyi görev edindik" dedi.

Kazanımları koruyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıklı ve güçlü halka hizmet etmeyi ifşa edinmiş bir devlet aynısını yeniden inşa edeceğiz. Devletteki kurumların güçlü olmasını istiyoruz, sıcak siyasetin oralara müdahale etmemesini istiyoruz. Demokrasi dört yılda bir sandığa gidip oy atmak değildir. Demokrasi aynı zamanda siyasetin, devletin kurumlarına sıcak siyaseti müdahale etmemesi demektir. Eğer siz Kalkıp Merkez Bankası’na müdahale ederseniz, onun araçlarına müdahale ederseniz, siz kayıp Kamu İhale Kurumu’na müdahale edip, ’ihaleleri yandaşlarıma verin’ derseniz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na müdahale ederseniz, demokrasi yok demektir. Devlet vatandaşına kucak açacak. Vergi deneyimini silah olarak asla ve asla kullanmayacağız, kullanılmasına izin vermeyeceğiz. ’Beni eleştirdin’ diye ertesi gün iş adamının önüne 50-60 vergi müfettişi göndermeyeceğiz."

Siyasetin hesap vermesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünü değiştireceğiz. Plan ve Bütçe Komisyonu dışında Kesin Hesap Komisyonu oluşturacağız. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı muhalefet partisinden olacak. Bütçe kaynakları nerede, nasıl harcandı iktidar muhalefete kesinleşecek Komisyonu’nda hesap verecek. Bizim için halka hesap vermek onurlu bir görevdir. Bizim için halka hesap vermek namus görevidir. Halka hesap vermek tüyü bitmemiş yetimin hakkını vermektir. Onlar soracak, biz hesap vereceğiz."

Türkiye’yi uygar dünyanın parçası hale getireceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da Barış’ı kendilerini getireceğini savundu. İlk yüz günde emekliye bayramlarda maaş ikramiyesi vereceklerini, Aile Sigortası ve Siyasi Ahlak Yasası’nı Meclis’e getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğe son vereceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız ve aylık ücret bin 500 olacak. Siyasi partiler kanununu değiştireceğiz, yüzde on barajını kaldıracağız. Hiç bir üniversite öğrencisi ’benim yurt sorunum var’ demeyecek. Teşvik sistemini değiştireceğiz katma değeri yüksek ürün üreten sanayiye özel destek vereceğiz. Vergi sigorta borcu olmayan KOBİ’lere ve esnafa ödedikleri vergi ve sigorta fonu kadar bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz."

Salondakiler ’Başbakan Kemal’, ’Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ şeklinde slogan attı.

SEÇİM ŞARKISI İLK KEZ ÇALDI

Yedi ana başlıktan oluşan 200 sayfalık seçim bildirgesinin okunduğu toplantı öncesinde partinin seçim şarkısı ’Yaşanacak bir Türkiye’ ilk kez çalındı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra milletvekili adayları tanıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim