• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

Öldürülen Doktorun Görev Yaptığı Hastanede Eylem

Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için çalıştığı hastane önünde eylem yapıldı. Furtun’un çalışma masasına sağlık çalışanları tarafından güller ve karanfiller bır...
Öldürülen Doktorun Görev Yaptığı Hastanede Eylem

Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için çalıştığı hastane önünde eylem yapıldı. Furtun’un çalışma masasına sağlık çalışanları tarafından güller ve karanfiller bırakıldı.

29 Mayıs 2015 tarihinde görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı 56 yaşındaki Opr. Dr. Kamil Furtun için İl Sağlık Müdürlüğü hastane önünde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına Furtun’un mesai arkadaşları beyaz tişört üzerine Furtun’un fotoğrafı ile birlikte “Şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı tişörtlerle çıkarken, bazı sağlık çalışanlarının üzerinde de aynı tişörtte kanlı el izi vardı. Furtun’un hastanedeki odasının bulunduğu koridora gül dökülürken, çalışma masası ve hasta sedyesinin üzeri de güllerle donatıldı.

Basın açıklaması saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bu esnada Furtun’un mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

BASIN AÇIKLAMASI

Ardından basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘Sağlık ve Şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece-gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz” dedi.

Opr. Dr Kamil Furtun’a yapılan saldırıyı kınayan Köksal, “Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak her birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki, şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim