• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2493.495 0.38
  • Dolar: 32.5458 0.12
  • Euro: 34.6981 0.16

Olayın nedeni boşanma davası

Gölcük’e bağlı Hasaneyn Mahallesinde meydana gelen olayda kendisinden boşanmak isteyen eşini, eşinin kardeşini ve kayın validesini pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar eden Ziya Karakoyun ve öldürülen 3 kişinin cenazeleri son yolculuklarına uğurlandı
Olayın nedeni boşanma davası

Gölcük’e bağlı Hasaneyn Mahallesinde meydana gelen olayda Donanma Caddesinde manav olan ve Hisareyn Mahallesinde ikamet eden Ziya Karakoyun (50), kendisinden boşanmak isteyen 25 yıllık eşi Fatma Karakoyun (47), kayınbiraderi Soner Baştan (33) ve kayınvalidesi Emine Baştan (66) isimli şahısları pompalı tüfekle öldürdükten sonra aracında intihar etti. Alınan bilgiye göre Ziya Karakoyun, yaklaşık 1 yıl önce eşiyle aralarındaki anlaşmazlık ve eşini aldattığı gerekçesiyle evden uzaklaştırma cezası aldı.

 

Eşine boşanma davası açtı
Aralarındaki sorunları zamanla çözen çiftin arası kısa süre sonra yeniden açılınca Fatma Karakoyun eşine boşanma davası açtı. Yaklaşık 10 gün önce Ziya Karakoyun boşanmayı kabul ettiğini söyleyerek aileyi rahat bıraktı. Ancak iki gün sonra boşanmaktan vazgeçtiğini söyleyen Karakoyun, eşini tehdit etmeye başladı. Yine araya girenler sayesinde anlaşma sağlandı ve Ziya Karakoyun boşanmaya ikna edildi. Boşanma günü beklerken önceki gün eşi ve ailesinin Hasaneyn’de yeni aldıkları arsaya fidan dikmeye gittiklerini öğrenen Karakoyun aileyi takip etti.

 

Bugün boşanma davaları vardı
2 Mart günü boşanma davası olan Karakoyun çiftinden Ziya Karakoyun, tarladan dönerken fidan dikmeden dönen ve su içmek için yol kenarında bekleyen araçta oturan kayınbiraderi Soner Baştan’ın yanına yaklaşarak elindeki pompalı tüfekle ateş etti. Daha sonra kayınvalidesi Emine Baştan’a ateş eden Karakoyun, daha sonra silahını kayınpederi Osman Baştan’a çevirdi. Kayınpederi silah tutukluk yapınca damadının üzerine atladı ve bir süre aralarında boğuşma yaşandı. Kayınpederini iterek kendinden uzaklaştıran Karakoyun bu kez silahı eşine yöneltti.

 

Herkesi öldürüp intihar etti
Karakoyun, eşine ateş ederken kayınpederi Osman Baştan kendini bir çukura atarak son anda kurtuldu. Olayın ardından aracına binerek yaklaşık 400 metre seyreden Karakoyun, aracında aynı tüfekle intihar etti. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen mahalle sakinleri durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde 4 kişinin de yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken acı haberi alan yakınları ise bölgeye akın etti.

 

Yakınları olay yerine akın etti
Olay yerine gelen jandarma ekipleri detaylı incelemelerde bulunurken Hasaneyn Mahallesinin giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından tutuldu. Basın mensupları olay yerine alınmazken olay yerinde tamamlanan inceleme işlemlerinin ardından cenazeler Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Daha sonra Ziya Karakoyun’un cenazesi otopsi yapılmak üzere Derince Eğitim Araştırma Hastanesi morguna, diğer 3 kişinin cenazesi ise İzmit Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı.


 

Arayı düzeltmek için yoğun çaba sarf ettile
Fatma Karakoyun ile yaklaşık 25 yıllık evli olan ve bu evliliklerinden ikisi evli 3 kız bir erkek çocuk sahibi olan Ziya Karakoyun’un eşine ve çocuklarına olan ilgisinin azalması ve eşini aldatması nedeniyle çiftin arasında ara ara ayrılık rüzgarlarının estiği ancak aile büyüklerinin araya girmesiyle ayrılık eşiğine gelen yuvayı kurtarmak için uzun uğraşlar verildiği öğrenildi. Evden uzaklaştırma kararının ardından yine araya giren aile büyükleri yuvanın dağılmaması için devreye girdi ve eşini affetmesini sağlayarak evine geri döndürdüğü belirtildi.

 

Kayınpeder çukura atlayarak kurtulmuş
Konuyla alakalı konuşan Gölcük Hasaneyn Mahallesi Muhtarı Şaban Saral, “Ziya Karakoyun, kayınvalidesini, kayınbiraderini ve ayrılacak olan hanımını vurmuş. Kendisi de olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta intihar etmiş. Pompalı tüfekle öldürmüş. Kayınpeder Osman Baştan ise bir çuura atlayarak canını kurtarmış. Osman Baştan 15 gün önce mesire yerine yakın olan bir yerde bin 600 metrekare bir yer almış. Fidan ekmeye gelmişler. Ayrılacak olan hanımı, kaynanası, kayınbiraderi ve kayınpederi olmak üzere işlerini bitirmiş gelirken, su içmek istemişler. O arada kendisi gelmiş, herhalde bir tuzak halinde o şekilde ateş etmeye başlamış. Kendi kayınpederinden aldığım bilgi bu şekilde” dedi.

 

Cenazeler toprağa verildi
Tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Evli ve bir çocuk babası olan ve eşi Ayşe Baştan’ın ikinci çocuğuna 6 aylık hamile olduğu öğrenilen Soner Baştan, annesi Emine ve ablası Fatma Karakoyun’un cenazeleri Hisareyn Esentepe Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Esentepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Eşini, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdükten sonra intihar ederek yaşamına son veren Ziya Karakoyun’un cenazesi ise tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Karakoyun’un cenazesi İhsaniye Yeni Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karakaş Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim