• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2511.705 1.11
  • Dolar: 32.57 0.07
  • Euro: 34.7682 0.13

OHAL kapsamında her türlü yürüyüş yasak-tı hani?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL gereği açık alanda bildiri dağıtmanın yasak olması gerekçesi ile hiçbir sol grubun açıklamasına izin verilmezken bugün Memur­Sen ve İHH tarafından yapılan ortak açıklamaya izin verilmesi dikkatlerden kaçmadı.
OHAL kapsamında her türlü yürüyüş yasak-tı hani?

Memur­Sen Kocaeli İl Temsilciliği ve İHH tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması İzmit’te de cuma namazı sonrasında Fevziye Camii’nde yapıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL gereği açık alanda bildiri dağıtmanın yasak olması gerekçesi ile hiçbir sol grubun açıklamasına izin verilmezken bugün Memur­Sen ve İHH tarafından yapılan ortak açıklamaya izin verilmesi ve herhangi bir müdahalede bulunulmaması dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz aylarda da Yeni Cuma Camii’nde sağ görüşlü olduğu bilinen ÖZGÜR­DER’in açıklama yapmasına müsaade edilmiş, açıklamanın sonunda da polis ekipleri bitmiş olan açıklamanın ‘yasak’ olduğunu hatırlatmak için dernek görevlilerinin yanına gelerek dağılmalarını istemişti.

MEMUR­SEN’E KIYAK

Yine geçtiğimiz hafta Umuttepe Camii’nde KOÜ Mescid Birliği tarafından yapılmak istenen bir basın açıklamasına da polis ekipleri tarafından OHAL gerekçesi ile müsaade edilmemiş, grubun dağılması istenmişti. Grup tekbirler atarak olay yerinden açıklama yapmadan uzaklaşmıştı. Bugün Malum­Sen olarak anılan Memur­Sen’in açıklama yapmasına izin verilmesi de kafalarda soru işaretleri bıraktı. Memur­Sen Kocaeli İl Temsilcisi Şahin Yaşlık tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Halep bizim tarihimiz. Halep bizim parçamız. Halep bizim yürek yangınımız. Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor. Halep'te insanlık ölüyor.

İNSANLIK KAYITSIZ

Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren. devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından “bir film izliyormuş gibi” seyrediyor. Değerli dostlar, Halep, insanlığın'topyekün öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor.

KAMPANYA BAŞLATTIK

Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerekti ğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Bunun ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampıma, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.

YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ

Bizler, MEMUR­SEN, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. MEMUR­SEN olarak, Cumartesi günü saat 11.00'de İstanbul, Taksim’de bir yürüyüş yapacağız. Enkazın altından çıkarılmış bir canın, Ümran bebeğin insanlığımızı sorgulatan fotoğraflarıyla yürüyeceğiz. Çünkü Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır. Bu yürüyüşümüzle o bölgedeki katliamı daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz.” Evet, insani bir açıklama yapıldı belki ancak bir gruba izin verilip, bir başka gruba izin verilmesi garip karşılandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hakan taşkıran
10 Aralık 2016 Cumartesi 10:42
10:42
kendileri yapınca tecavüz bile sevap bunlar için.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim