• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Ödenek bitti vali gitti

Merkeze alınan Bitlis Valisi Orhan Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı "5 milyon liralık usulsüz harcama yaptığı" iddia edilen raporun etkili olduğu öne sürülüyor.
Ödenek bitti vali gitti

Merkeze alınan Bitlis Valisi Orhan Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı "5 milyon liralık usulsüz harcama yaptığı" iddia edilen raporun etkili olduğu öne sürülüyor.Çatışmalar ve PKK eylemleri açısından kritik illerden olan Muş ve Bitlis’in valileri merkeze alındı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre  Resmi Gazete ’de dün yayımlanan kararnameyle Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze alınırken, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis’e, Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş’a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal Çanakkale’ye, Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur ise Uşak’a atandı. Terör olaylarının arttığı bir dönemde Muş ve Bitlis gibi kritik iki ilde valilerin merkeze alınması dikkat çekti.


5 MİLYONLUK USULSÜZLÜK
Bitlis Valisi Öztürk hakkında valilik bütçesinde yapılan usulsüz harcamalar iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bir dönem Ak Parti İskilip Belediye Başkanlığı da yapan Vali Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirmişti. Müfettişler, 3 aylık inceleme sonrası hazırladıkları raporda, Bitlis Valiliği’nde 5 milyon liralık usulsüz harcama yapıldığını tespit ettiler. Soruşturma kapsamında merkeze alındığı belirtilen Bitlis Valisi Öztürk, İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı görevini yürütürken Şubat 2014’teki kararname ile Bitlis’e vali olarak atanmıştı.


İSTANBUL'DAN HEDİYE PAKETLERİ VE ARABA 
Merkeze alınan Bitlis Valisi Öztürk hakkında valilik bütçesinde yapılan usulsüz harcamalar iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. Vali Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 müfettişin hazırladıkları raporda şu iddialara yer verdiği öğrenildi:
“Bitlis Valiliği'nin daha önceki dönemlerde yıllık 250 bin lira olan temsil ve ağırlama giderlerinin, Öztürk’ün görev aldığı bir yıllık sürede 1.5 milyon lirayı bulduğu,  21 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Galeria’daki ünlü bir mağazadan 102 kemer, 100 adet çorap, 51 kravat, 50 adet parfüm, 50 adet kozmatik malzemesi hediye olarak alındı. Valiliğin organizasyon işlerini İstanbul Yenibosna’daki bir reklam şirketi yaptı. Valiliğin bir aracı sürekli İstanbul’da tutuldu. İlde iş yapan müteahhitlik  şirketleri hakedişleri alabilmek için valiliğe bağış yapmak zorunda kaldıkları, silah ruhsatlarından da aynı şekilde bağış alındığı ve bağışların kontrol dışı kullanıldığı belirlenmiştir.”


ÇIPLAK FOTOĞRAFTAN
Merkeze alınan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise kentte son dönem artan terör olaylarından sonra gündeme gelmişti. Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşinin yanında uğradığı silahlı saldırıda şehit düşmesi; Varto’da uygulanan sokağa çıkma yasağı ve PKK’lı terörist Kevser Eltürk’ün öldürüldükten sonra çıplak fotoğraflarının sosyal medyada yer almasıyla gündeme gelen Muş Valisi Büyükersoy hakkında PKK’lı Eltürk’ün fotoğraflarının sosyal medyada yer almasıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Vali Büyükersoy, “Soruşturma terör örgütüyle mücadele eden güvenlik birimlerinin moralini bozduğu ve bu tür soruşturmaların güvenlik güçlerinin terörle etkin mücadelede tereddüt etmesine neden olacağı” yönündeki eleştirilerin hedefi olmuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim