• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 25°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2498.086 0.57
  • Dolar: 32.4993 0.29
  • Euro: 34.5477 0.15

O Müjdeyi Afyonkarahisar’da Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ailelere yapılacak ‘çocuk yardımı’ projesinin bugün itibari ile yasalaştığının müjdesini Afyonkarahisar’da verdi. Başbakan Davutoğlu 7 Haziran seçimleri kapsamında geldiği...
O Müjdeyi Afyonkarahisar’da Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ailelere yapılacak ‘çocuk yardımı’ projesinin bugün itibari ile yasalaştığının müjdesini Afyonkarahisar’da verdi.

Başbakan Davutoğlu 7 Haziran seçimleri kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da vatandaşlara seslendi. Konuşmasında ‘çocuk yardımı, çeyiz hesabı ve konut yardımı’ ile ilgili müjdeler veren Başbakan Davutoğlu, “Şimdi gelin biz ne yaptık onu anlatalım. Bu halkın gelirini iyileştirmek, onurunu yükseltmek için uğraştık. Ocak ayında bir proje fikir olarak hedef olarak ortaya koymuştuk. Eski Türkiye değiliz. Eski Türkiye aman nüfusumuz artmasın. Artarsa başımız dert olur. Nüfusumuz artsın dinamik olsun ve dünya ile rekabet edelim. Teşvik edelim, baldızlara bacılarıma söylüyorum. İlk çocukta anneye 300 lira doğum hediyesi çeyrek altını bizden, 2. çocukta 400, 3. çocukta 600 lira devletten. Aramızdaki fark bu. Biz yapacağız dedik Nisanda kanunu geçirdik. Bugün uygulamayı başlatıyordu. Miraç gününde. Doğumu ibraz eden her anneye ilk hediye devletten. Biz ‘cağız’, ’ciğiz’ demeyiz. Bizde yalan gördünüz mü? Sizin emanetinize ihanet ettiniz mi? O yalancılara demokrasi sillesi atın ki bir daha yalan söylemesinler. Çeyiz hesabı açıyoruz. Çocuklar büyüdükçe telaş başlar. Ani düğün olur. Bir ebeveyn ne kadar toplanmışsa onum yüzde 20’si kadarda devlet verecek. 100 bin lira biriktirse biz 120 bin vereceğiz. Konut için para biriktirmeye başlarsa peşinat ödemeleri ne kadar biriktirse devlet yüzde 20 sini verecek. Bunların hepsi yürürlüğe girmiştir. Biz hiçbir zaman verdiğimiz sözü yarım bırakmadık” diye konuştu.

“BU ADAM YALANCI, YÜZÜ KIZARMIYOR”

Kılıçdaroğlu’nu yalancılıkla suçlayan Başbakan Davutoğlu mitingdeki konuşmasına şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’nun eline bir kağıt vermişler. Amerikan gelenler vermiştir. Kampanyanın başından beri aynı şeyi söylüyor. Geçtiğimiz hafta bin liranın altı 8 milyon emekli var dedi. 2-3 gün önce söyledim. Ya sayı saymayı bilmiyor ya da başka bir şey. Türkiye’de eğer 8 milyon, bin liranın altında emekli varsa bunu ispat edersen ben bugün istifa edeceğim. Cevap gelmedi. Şimdi bugün Maraş’ta aynı yalanı söylemiş. Seyyanen emeklimize verdiğimiz 100 liradan sonra bin liranın altında 1 milyon kişi civarında emeklimize, esnafa, çiftçimize onuru, itibarı da biz kazandırdık. Emekli maaşı ortalaması bizim dönemimizde 4 misli arttı. Şimdi şunu söylüyor. Bugün Dünya Aile Günü bazı müjdeleri paylaşacağım. ‘Türkiye’de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor’ diyor. Ya bu sayı saymayı bilmiyor. 8 milyon bin liranın altında neredeyse 30 milyon kişi eder. Bu nerede yaşıyor. Türkiye’de milli gelir 10 bin 400 dolar. Öğrencilerimize 330 lira öğrenci bursu veriyoruz. Yüksek lisansa 660 lira. Doktora yapanlara 990 lira veriyoruz. Bu ne yalandır. Diyor ki ‘Türkiye’de 200 liranın altında 30 milyon kişi yaşıyor’ buna inanmak mümkün mü. Niye tekrar ediyor. Çünkü matematik bilmiyor. ‘8 milyon, bin liranın altında maaş alan emekli var’ istifa ederim seçime de gitmem. Ama eğer yalansa ki yalan, o zaman söylediği her şey yalan. Bu adam yalancı. Yüzü kızarmıyor. Kendisine söyledim ispat et dedim. 3 gün sonra tekrar söylüyor. Bir devlet evrakı göster. Amerikalı akıl hocası bir reklamcı bir şey söyleme yalan söyle dedi. Siz yalana itibar eder misiniz? Daha istitastikte yalan söyleyenin vaadine inanır mısınız?

Bekara hanım boşamak kolay. Bir gün böyle şeyi hayal kursa yine mümkün değil. Hiçbir zaman doğruyu söylemedi. Milletçe alkışlıyoruz dediler Amerikalı reklamcıya, 3 gün yaptılar bitti. Yalancının mumu yatsıya böyle reklamcının reklamı ikindide söner.”

Davutoğlu, konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte vatandaşları selamladıktan sonra hava yolu ile Bilecek mitingine katılmak için kentten ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim