• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9093.58 0.15
  • Altın: 2324.208 0.76
  • Dolar: 32.3676 0.13
  • Euro: 34.9781 -0.13

"O Kalıbın İçine Girmek..."

Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, rakip taraftarların “kek kalıbı” diyerek iğnelediği sezon başındaki ’yıldız organizasyonu’ hakkında yaptığı açıklamada, “Çok kez dalga geçildi ama ne olursa olsun b...
O Kalıbın İçine Girmek...

Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, rakip taraftarların “kek kalıbı” diyerek iğnelediği sezon başındaki ’yıldız organizasyonu’ hakkında yaptığı açıklamada, “Çok kez dalga geçildi ama ne olursa olsun biz inanmıştık. O kalıbın içine girmek inanç göstergesiydi” dedi.

Sarı-kırmızılı takımda 4 sezonda üst üste en az 40 resmi maç oynayarak kulüp tarihine geçen Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla 6. kupasını kaldırmaya hazırlanıyor. Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılıların kaptanlığını üstlenen tecrübeli oyuncu, kariyerindeki en önemli şampiyonluğu bu sene yaşadığını söyledi.

“TALİHSİZ OLAY YAŞANDI VE BİTTİ”

Medya günü etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk, ligin ilk yarısında taraftarlardan tepki aldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Galatasaray taraftarı tarafından yuhlanmadım. Onların Galatasaray taraftarı olduğunu düşünmüyorum. Gerçek Galatasaray taraftarı her zaman arkamdaydı. Her zaman bunu bana hissettirdiler. Şampiyonluğun geleceğini o zaman da söylemiştim. O talihsiz olay yaşandı, geçti, gitti diye bakıyorum.”

“AKLIMIZDA SADECE 4. YILDIZ VARDI”

Önemli bir şampiyonluk elde ettiklerini ifade eden tecrübeli isim, “Armamıza yıldız taktık. Bütün takım arkadaşlarımı, teknik ekibi, taraftarları, yöneticilerimizi kutluyorum. Bundan önceki başkanımız, yöneticilerimiz ve yeni başkanımızı da kutluyorum. Herkesin bir emeği var. Herkes 4. yıldızı takacağımıza inanmıştı. Bizde takım olarak kenetlendik. Şampiyonlar Ligi’nde istemediğimiz sonuçlar aldık. Hoca değişikliği oldu. Bu sene aklımızda sadece 4. yıldızı takmak vardı. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz. Takımımı, taraftarları, kimin emeği geçtiyse herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“HOCA DEĞİŞİKLİĞİ TAKIMA OLUMLU YANSIDI”

Hoca değişikliği şart mıydı? sorusuna ise tecrübeli oyuncu, “Hoca değişikliği şart mıydı konusunu biz bilemeyiz. Şampiyonlar Ligi’nde alınan kötü sonuçlardan sonra bir değişiklik olmasını uygun gördü başkanımız ve yöneticilerimiz. Bu da doğruyu söylemek gerekirse takıma da olumlu yansıdı. Hamza hocanın gelmesi, bizleri iyi tanıması, rahat bırakması ve bizlere inanması şampiyonluğun yaşanmasında çok önemli. Onunda katkısı çok büyük. Şampiyonlar Ligi’nde kötü günler yaşamamıza ve hoca değişiklikleri olmasına rağmen bizim asıl hedefimiz şampiyonluğunu yaşamaktı. Bunu da yaşadığımız için çok mutluyuz. Çok gururlu ve mutluyum. Kupayı kaldırmanın bana nasip olacak olması beni ayrıca heyecanlandırıyor. Büyük emek sarf ettik. 4. yıldızı bu takımın kaptanı olarak takmak gurur verici bir olay, çok heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞA HERKESİN EŞİT KATKISI VAR”

Sneijder ve Muslera gibi isimlerin takıma büyük katkı sağladığının hatırlatılması üzerine Selçuk, “Ben performansa inanmayan adamlardanım. Eğer bir oyuncu oynuyorsa ve her şeyiyle takıma kendini veriyorsa, eşit şekilde şampiyonluğa katkısı vardır. Biz bir takımız. Bana göre herkesin bu şampiyonlukta eşit derece de katkısı vardır” dedi.

“O KALIBIN İÇİNE GİRMEK İNANÇ GÖSTERGESİYDİ”

Sezon öncesi 4. yıldız amacıyla girdikleri sezonun takım fotoğrafı için, yıldız şeklindeki bir platforma geçerek poz verdiklerinin ve rakiplerin fotoğrafı kullanarak, "kek kalıbı" yorumlarında bulunduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli oyuncu şöyle konuştu:

“O zaman başımızda Sayın Ünal Aysal vardı. Böyle bir şey ile bize geldiklerinde açıkçası erken bir şey yapmak bizim tarzımız değil ama çok inanmışlardı. Bize de buna inandırdılar. Onları mahcup etmediğimiz için çok mutluyuz. O kalıbın içine girdik ama Allah bize bunu nasip etti. Çok kez dalga geçildi. Ne olursa olsun biz inanmıştık. O kalıbın içine girmek inanç göstergesiydi. Bunu da başardığımız için mutluyum.”

“ZORLA KAÇ TANE MAÇ KAZANDIK”

Hiçbir maçlarını kolay kazanmadıklarını ifade eden Selçuk İnan, “İplerin bizim elimize geçmesi değişik hazırlanmamıza neden oldu. Maçları kazandığımız takdirde rakiplerimizin ne yaptığı önemli değildi. Bunu ele geçirmek çok önemliydi. Bunun motivasyonu da başkaydı. Her maçı kazanmasını bildik. Sezon başında da söylemiştim. Bazıları kötü futbol oynanıyor ve kötü takımlar var diye ligimizi eleştirmeye başlamıştı. Ben buna katılmamıştım. Gerçekten çok iyi takımlarımız var. Hiçbir maçımızı kolay kazanamadık. Kazandığımız maçları kaybedebilirdik. Zorla, 1-0’lık sonuçlarla kaç tane maç kazandık. Futbol da çok iyi oynamanız ve mücadele etmeniz gerekir ama şans da bu işin içinde. Bu sene biz çok inandık, çok iyi mücadele ettik ama ancak şansta bize yardım etti. Bundan önce diğer takımlar şampiyon olduğunda onlara da şans yardım etmiştir. Gol yememekte çok önemli. Son 6 maçı gol yemeden bitirdik. Bu inanç göstergesiydi. Rakiplerimizin biz kazandıktan sonra oynaması onlar için moral açısından dezavantajdı” dedi.

“EN ÖNEMLİ ŞAMPİYONLUK BU SENEYDİ”

Galatasaray’daki geleceğinin sorulması üzerine tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kendimle gurur duyuyorum. 4. senede, 3. şampiyonluğumuzu yaşadım. Önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. 6 kupa oldu ve inşallah Türkiye Kupası’nı da alırız. Kendi kariyerim adına güzel oldu. Hepsi çok önemli şampiyonluklardı ama yıldızı takmak başka bir şeydi. Benim için en önemli şampiyonluk bu seneydi. İnşallah önümüzdeki yıl 4. şampiyonluğumu da yaşarım.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim