• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

O Eski Halimden Eser Yok Şimdi !

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Demba Ba2nın yaşadığı form düşüklüğü siyah-beyazlıları korkutuyor.Siyah-beyazlı takımın süper golcüsü Demba Ba, son haftalarda yaşadığı düşüşle takımının gol yollarındaki...
O Eski Halimden Eser Yok Şimdi !

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Demba Ba2nın yaşadığı form düşüklüğü siyah-beyazlıları korkutuyor.

Siyah-beyazlı takımın süper golcüsü Demba Ba, son haftalarda yaşadığı düşüşle takımının gol yollarındaki sıkıntısına çare olamıyor. Senegalli yıldızın kariyerine de bakıldığında Şubat ayından itibaren bir düşüş yaşandığı görülüyor.

Sezon başında Chelsea’den Beşiktaş’a transfer olan Senegalli Demba Ba, siyah-beyazlıların gol yollarındaki sıkıntısını büyük ölçüde çözmüştü. Siyah-beyazlı formayla ligde çıktığı 22 maçta rakip ağlara 15 gol kaydeden Ba, son haftalarda yaşadığı düşüşle takımını sırtlamaktan da geri kalmış durumda. Demba Ba’nın bu düşüşünün sebebi bilinmese de, futbolcularda özellikle mevsim geçişlerinde performans düşüklüğü gözlenebiliyor. Senegalli futbolcunun kariyerinde de özellikle Şubat aylarından itibaren bir düşüş yaşanmış durumda. Bu düşüş abartılacak bir boyut kazanmamış olsa da Ba gibi kritik bir golcü için atılamayan goller adına kayda değer bir durum niteliğinde.

EN İYİ İKİNCİ YARI PERFORMANSI

2007-2008 sezonunda Almanya’nın köklü ekiplerinden Hoffenheim’da top koşturan Ba, kendi kariyeri açısından ligin ikinci yarısında en iyi performansını burada sergilemiş durumda. 2007-08 sezonunda Hoffenheim formasıyla çıktığı 30 maçta 12 gol kaydeden Senegalli futbolcu, bu gollerin 10’unu Şubat ayından sonra oynanan maçta rakip ağlara gönderdi. İkinci yarı performansında Almanya’daki ilk sezonunda düşüş yaşamayan Ba, bunu gelecek sezonlarda ise tam tersine çevirdi.

DÜŞÜŞ BAŞLIYOR

2008-2009 sezonunda yine Hoffenheim formasını terleten Demba Ba, Alman ekibi ile çıktığı 33 maçta 14 gol kaydetti. Bu gollerin 7’sini ligin ilk devresinde atan Ba, Ocak ayında takımı adına 1 gol atarken, Şubat ayından itibaren ise sadece 6 gol kaydedebildi. 2008-2009 sezonunun Şubat ayının sonundan Mayıs ayının başına kadar oynadığı 8 maçta da gol bulamayan Senegalli, ardından 9 Mayıs’ta oynanan Köln maçında 1 gol kaydetmişti. Ba, o sezon Bundesliga’nın bitimine 3 hafta kala 2 gol daha atarak rakip ağları sarsmıştı ve sezonu 14 golle tamamladı.

5 GOLLÜ SEZON

Demba Ba’nın kariyerinde Şubat aylarındaki düşüş 2009-2010 sezonunda başladı. O sezon içerisinde yine Hoffenheim’de oynayan Senegalli, sezonun tamamında Alman ekibiyle çıktığı 17 maçta 5 gol kaydetti. Ba, o sezon içerisinde Şubat ayında sadece 1 gol atmış ve sezon sonunuda ligin ilk devresinde attığı 4 golle birlikte toplamda 5 gol ile kapatmıştı.

45 GÜNLÜK GOL ORUCUNU BOZDU

2010-2011 sezonunda Premier Lig ekiplerinden West Ham United’e transfer olan Demba Ba’yı burada verimsiz bir sezon bekliyordu. O sezonun ikinci yarısında İngiliz ekibine transfer olan Ba, burada oynadığı 12 maçta 7 gol kaydetti. Golcü futbolcu Şubat ayının sonunda West Ham formasıyla Liverpool’a 1 gol kaydederken, Mart ayının başında ise Stoke City ağlarına 1 gol göndermişti. Ardından 19 Mart - 23 Nisan arasında takımıyla 5 maça çıkan Ba, bu karşılaşmaların hiçbirinde rakip ağları sarsamadı. Deneyimli forvet Mart - Nisan aylarındaki gol orucunu ise 1 Mayıs 2011’de oynanan oynanan Manchester City maçıyla bozdu. Burada 1 gol kaydeden Senegalli, ardından Premier Lig’in son maçında Wigan Athletic’e 2 gol birden atarak, sezonu 7 golle tamamlamıştı.

4 AYLIK GOL HASRETİNİ DİNDİREMEDİ

Senegalli yıldız Demba Ba, 2011-2012 sezonunun başında İngilizlerin köklü kulübü Newcastle United’a transfer oldu. Siyah-beyazlı formayla özellikle Şubat ayından itibaren müthiş bir düşüş yaşayan Ba, bu dönem içerisinde neredeyse takımına hiç katkı sağlayamadı. Şubat ayından itibaren yaşadığı müthiş bir düşüşe rağmen Newcastle formasıyla ligde o sezon oynadığı 34 maçta 16 gol kaydetti. Senegalli yıldız bu 16 golün 15’ini ligin ilk devresinde atarken, Şubat ayında sadece 2-1 galip geldikleri 5 Şubat’taki Aston Villa maçında 1 gol kaydedebilmişti. Deneyimli forvet bu karşılaşmanın ardından ligde oynadığı 14 maçta da gol atma sevincine erişemedi.

KADERİ CHELSEA’DE DE AYNI

2012-2013 sezonunda Chelsea’ye transfer olan deneyimli forvet, ligin ilk yarısında attığı gollerle Premier Lig’de takımını yukarılara taşımıştı. Ama Demba Ba, Şubat ayında yaşadığı düşüşü Chelsea’ye transfer olduğunda da yine engelleyemedi. Mavili formasıyla o sezonda oynadığı 34 maçta 15 gol kaydeden Demba Ba, 20 Ocak 2013’te Southampton’a 1 gol atmış ve ardından gollerine 4 hafta ara vermişti. Senegalli, takımının formasını giydiği ancak gol atamadığı o 4 haftalık aranın ardından ise 2 Mart’ta Southampton’a attığı 1 golle gol orucunu bozmuştu. Bahar mevsiminde yaşadığı performans düşüklüğü kaderini, 2 Mart’taki golüyle de değiştiremeyen Ba, Southampton maçından itibaren sezon sonuna kadar Chelsea formasıyla sahaya çıktığı 7 maçta da rakip ağları sarsamadı.

ŞANSSIZLIĞI AZ DA OLSA KIRDI

2013-2014 sezonunda Chelsea’de son yılını yaşayan Demba Ba, bu sezonun genelinde büyük bir düşüş yaşadı. Deneyimli forvet İngiliz ekibiyle çıktığı 19 maçta 5 gol kaydetti. Ba, bu sezonda ise Şubat aylarında yaşadığı gol sıkıntısını adeta terse çevirdi. Skor anlamında eski takımına Senegalli çok fazla katkı sağlamasa da, hiç olmazsa bahar aylarındaki gol sorununu Mart ayından itibaren takımı adına attığı 4 golle kapattı.

BEŞİKTAŞ’TA EN İYİ SEZONU

2014-2015 sezonunun başında Beşiktaş’a transfer olan Demba Ba, siyah-beyazlı formasıyla adeta gol şov yaptı. Bugüne kadar oynadığı 22 maçta rakip ağları 15 kez sarsan golcü futbolcu, son haftalarda yaşadığı performans düşüklüğüyle dikkat çekiyor. 1 Şubat’ta ligde oynanan Mersin İdmanyurdu maçında attığı golle art arda ligde oynanan 4 maçta 5 gol kaydeden Ba, Sivas’ı boş geçmiş ve 15 Mart’ta oynanan Kayseri Erciyesspor maçında da rakibine 1 gol kaydetmişti. Senegalli yıldız futbolcu ligin 25. ve 26 haftasında yaşadığı performans düşüklüğüyle rakip ağları sarsamazken, gol yollarındaki etkisizliğiyle de Beşiktaş adına skor üretmekten geri kaldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim