• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2301.089 1.11
  • Dolar: 32.3484 0.30
  • Euro: 35.109 0.00

O Cani Bakın Nasıl Yakalandı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, eski erkek arkadaşından gördüğü şiddeti bloğunda anlatınca sosyal medya ayağa kalktı.
O Cani Bakın Nasıl Yakalandı!

Yetkililerden yardım isteyen genç kızın anlattıkları üzerine Serdar D. bir bankta otururken yakalandı. Kübra, 'sokakta öldürülürsem katilimi bilin' diye feryat etmişti.


Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nde görevli 2 personel, Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Başkanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi avukat Halime Şenli ve beraberindeki bir grup avukat, Alanya’da eski sevgilisinden şiddet gördüğünü iddia eden Kübra Yılmaz’ın evine gitti.


Yapılan görüşmenin ardından Yılmaz, jandarma ve avukatlar Alanya Adliyesi’ne gitmek üzere sivil araçlarla yola çıktı. Bu sırada Kübra Yılmaz, evin yaklaşık 300 metre uzağında, kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü Serdar D.’nin çalıştığı bir tur şirketine ait minibüsü gördü. Yılmaz’ın uyarısı üzerine duran jandarma ekipleri, park halindeki minibüsün yanına gitti. Serdar D.’nin de minibüsün yakınlarındaki bir bankta oturduğunu gören jandarma, şüpheliyi gözaltına aldı.

Mahmutlar Jandarma Karakolu’na götürülen Serdar D. sorguya alındı. Serdar D.’nin Şanlıurfa’da karıştığı bir olaya karışmaktan denetimli serbestlikten yararlandığı kaydedildi. Kübra Yılmaz ise jandarma ve avukatlarla birlikte olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere Alanya Adliyesi’ne geldi.

 

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, basında çıkan haberlerin ardından konuyla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı’na olayın bir an önce aydınlatılması için talimat verdiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven’in yaptığı yazılı açıklamada, Kübra Yılmaz’ın Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı’na 20- 28 Haziran, 3, 18, 30 Temmuz, 4, 8 ve 27 Ağustos 2015 tarihli toplam 8 şikayette bulunduğu, bu şikayetlerle ilgili adli işlem yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada, 28 Haziran’da Kübra Yılmaz tarafından yapılan şikayet sonrasında ’kasten yaralama’ suçundan hakkında işlem yapılan Serdar D.’ye 1 ay süreyle Kübra Yılmaz’ın kendisine ve ikametgahına yaklaşmama cezası verildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, bu kararın Aile Mahkemesi tarafından 1 Temmuz 2015 tarihinde onaylanarak uygulamaya başlandığı vurgulandı.

Kaymakam Tanrıseven’in açıklamasında, ayrıca konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulanarak, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne Kübra Yılmaz’a gerekli psikolojik desteğin sağlanması talimatını verildiği aktarıldı.

ÖLDÜRÜLÜRSEM KATİLİMİ BİLİN 

Merhaba herkese, maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım. Bana yardım edeceğinizi biliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise, eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi.

EVDEN ÇIKAMIYORUM, KORKUYORUM

Günlerdir evden dışarı çıkamıyorum, çok korkuyorum ve canım yanıyor. Geçen hafta, apartmanımın önünde darp edildim. Jandarma hiçbir şey yapmadı. Kamera kayıtlarını almalarını istedim ama almadılar. Beni darp eden adamı nezarethaneye koymadılar ve hatta ifadesini bile almadılar. Mahkemeye bile çıkmadı. Bana aylardır yaptığı tüm kötülüklerin hesabını vermedi.

 ADLİYEYE BİLE GİDEMİYORUM

 Benim ismim Kübra Yılmaz, 22 yaşındayım ve Alanya'da yalnız yaşıyorum. Ailem yurtdışında, ben burada açıköğretimde okuyorum. Geçen sene 2014'de tanıştığım Serdar D., benim eski erkek arkadaşım. Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar D. denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim