• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2247.059 0.12
  • Dolar: 32.3319 0.09
  • Euro: 35.1859 -0.06

Nano Bilime ev sahipliği yaptı

12. Uluslararası Nanobilimi ve Nanoteknoloji Konferansı GTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinlikle bölgemizi, uluslararası bilim ve entelektüel bilginin önemli merkezlerinden biri haline getirecek önemli adımlardan biri daha atılmış oldu
Nano Bilime ev sahipliği yaptı

Ülkemizde 2005 yılından beri her yıl düzenlenen ve bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Nanobilimi ve Nanoteknolojisi konulu konferans, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde 03-05 Haziran tarihlerinde Darıca Elite Hotel’de yapıldı. Konferansa 400’ün üzerinde yerli, 20 farklı ülkeden akademisyen, özel şirket temsilcileri, öğrenci ve paydaş katıldı. 35 konuşmacının üç gün boyunca 5 paralel oturumda 170 sözlü sunum ve 250 poster sunum yaptığı konferansta sunumların kalitesi dikkat çekerken, kurumlar arası iş birlikteliklerinin geliştirilmesi ve bu alanda oluşturulacak yeni projeler için olumlu çıktılar elde edildi. Farklı disiplinler arası çalışmaların gerektiği Nano Bilim için oluşturulacak olan derginin de duyurusu konferansta yapıldı.

img_3747-(custom).jpg

NANO BİLİME FARKINDALIK SAĞLANDI

Konferansın ilk açılış konuşmasını GTÜ Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bekir Aktaş yaparak nanoteknoloji hakkında bilgi verdi. Teknolojinin 200 yıl içine çok farklı boyutlara ulaştığına vurgu yapan Aktaş, herhangi bir büyüklüğün milyarda biri olan ve “nano” diye tanımlanan bilimin çok geniş bir araştırma alanı oluşturduğunu söyledi. Aktaş, konferans sonrasında yaptığı açıklamada ise , “Bu konferansla bu alandaki farklı çalışmaların duyurulması ve desteklenmesi, bilimsel iş birlikteliklerin geliştirilmesi ve genç bilim insanlarının çalışmalarına katkı sunulması, sanayicilerimizin ve halkımızın geleceğin teknolojisi olan nanoteknoloji alanına dikkatinin çekilmesi ve farkındalık oluşturulması sağlandı” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY TAŞLA BAŞLADI

Pek çok disiplinden bilim insanının birikimlerini paylaşmak üzere NANOTR-12’de bir araya getiren organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “ İnsanoğlu TAŞI fark etti. Ona şekil verdi. Taştaki farklılıkları fark etti. Elementlerine ayırmayı öğrendi. Elementleri ayı ayrı işledi. Elementleri karıştırıp geliştirdi ve zenginleştirdi. TAŞ, insanın elinde malzeme oldu. İnsanoğlu, malzemenin özelliklerini sürekli keşfetti. Keşifleri ise hep yeni yeni icatlar takip etti. Malzemeyi büyük parçalar halinde inceledi. Malzemeyi küçülterek inceledi. Mikro boyutta yaptı, teknoloji geliştirdi ve adına MİKRO TEKNOLOJİ dedi. Maddenin boyut ve quantum etkilerinin anladı… Maddeyi Nano boyutlara indirerek inceledi, bunları endüstriye uyguladı ve nanoteknolojiyi ortaya çıkardı. Bugün nanoteknolojinin sihirli dokunuşuna maruz kalmış pek çok katma değeri yüksek ürün günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi.” diye konuştu. İlk günün akşamı gala yemeğinde bir araya gelinen konferans katılımcılarına Görgün, plaket takdiminde bulundu. Katılımcıları, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde ağırladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim